Spectacol cu și despre iubire: „Dor de Dragobete”, marca Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”

Artiști autohtoni, dar și din alte județe, au iubit și au cântat românește, seara trecută la Deva. „Dor de Dragobete” așa s-a numit spectacolul organizat de reprezentanții Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean”. Pe scenă au urcat renumiți interpreți de muzică populară, care au fost ținuți „în palme” de public.

Sequence 39.Still011

 

Seară 100% românească. Asta au oferit organizatorii sepectacolului „Dor de Dragobete” publicului. Cântece și dansuri românești. Nu doar cei prezenți în sală au avut parte de surprize, ci și interpreții. Aida Busuioc, interpretă de muzică populară și membră a Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” a fost cerută de soție chiar în timpul spectacolului.2 Deși, din cauza emoțiilor ginerică s-a cam bâlbâit puțin, răspunsul nu putea fi altul decât un DA răspicat din partea Aidei.

Primul spectacol de Dragobete

Deși este recent înființat, Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” pune osul la treabă, pentru a oferi hunedorenilor ceea ce merită, în materie de tradiție, muzică și dansuri populare românești. „Este primul spectacol pe care îl organizăm cu ocazia sărbătorii de Dragobete, dar în care am pus foarte mult suflet, lucru ce s-a și văzut pe scenă. Este un spectacol prin care am dorit să vestim oarecum venire primăverii, prin cântec, joc, mici scenete și multă iubire. Sperăm că am fost pe placul publicului și le promitem hunedorenilor că vom organiza spectacole de înaltă ținută de fiecare dată”, a declarat Cristian Fodor, manager Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva. Artiștii s-au obișnuit deja cu emoțiile, iar acum nu fac nimic altceva decât să se perfecționeze de la un eveniment la altul. „Nu putem spune că am avut emoții, dar ne-am bucurat din tot sufletul că am reușit să aducem în fața hunedorenilor artiști de valoare ai județului, dar și din alte zone ale țării, dar mai ales această sărbătoare românească. Deși nu este un obicei specific zonei Ardealului, el se găsește în special în Moldova și Oltenia, dar este sărbătorit în toată țara. Sperăm că am fost pe placul publicului”, a precizat Ovidiu Olari, director artistic Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva.

cristian fodor

Interpreți de seamă ai muzicii populare, din toată țara

Cristian Fodor, Liliana Laichici, Ovidiu Olari, Gabriel Popescu, Flaviu Cristea, Lorena Pascu, Aida Busuioc și Izabela Tomiţă au fost cei care au urcat pe scena Teatrului de Artă Deva și au cântat despre dragoste. „Totul a fost extraordinar. Mulțumesc organizatorilor pentru acest spectacol minunat, în special lui Cristian Fodor, pentru că noi ne cunoaștem din festivaluri, acolo unde am cântat și alături de soțul meu. Am avut parte de o seară excepțională, iar publicul a fost peste așteptări”, a spus Izabela Tomița.

„O seară perfectă!”ovidiu olari

Sala teatrului devean a fost arhiplină, iar oamenii au fost plăcut surprinși de spectacolul orferit de interpreții de muzică populară. „Eu sunt din Basarabia și, sincer, nu mă așteptam să văd un spectacol atât de reușit. Felicitări tuturor! A fost o seară perfectă și mă bucur că nu am uitat de sărbătorile acestea tradiționale”, a spus una dintre spectatoare. Artiștii au fost acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist ,,Drăgan Muntean“, avându-l ca dirijor pe profesorul George Cîlţea. Coregrafia a fost semnată de Mircea Resiga, iar scenografia a aparţinut Marianei Lemneaţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic