Spectacol cu și despre iubire: „Dor de Dragobete”, marca Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”

Artiști autohtoni, dar și din alte județe, au iubit și au cântat românește, seara trecută la Deva. „Dor de Dragobete” așa s-a numit spectacolul organizat de reprezentanții Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean”. Pe scenă au urcat renumiți interpreți de muzică populară, care au fost ținuți „în palme” de public.

Sequence 39.Still011

 

Seară 100% românească. Asta au oferit organizatorii sepectacolului „Dor de Dragobete” publicului. Cântece și dansuri românești. Nu doar cei prezenți în sală au avut parte de surprize, ci și interpreții. Aida Busuioc, interpretă de muzică populară și membră a Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” a fost cerută de soție chiar în timpul spectacolului.2 Deși, din cauza emoțiilor ginerică s-a cam bâlbâit puțin, răspunsul nu putea fi altul decât un DA răspicat din partea Aidei.

Primul spectacol de Dragobete

Deși este recent înființat, Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” pune osul la treabă, pentru a oferi hunedorenilor ceea ce merită, în materie de tradiție, muzică și dansuri populare românești. „Este primul spectacol pe care îl organizăm cu ocazia sărbătorii de Dragobete, dar în care am pus foarte mult suflet, lucru ce s-a și văzut pe scenă. Este un spectacol prin care am dorit să vestim oarecum venire primăverii, prin cântec, joc, mici scenete și multă iubire. Sperăm că am fost pe placul publicului și le promitem hunedorenilor că vom organiza spectacole de înaltă ținută de fiecare dată”, a declarat Cristian Fodor, manager Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva. Artiștii s-au obișnuit deja cu emoțiile, iar acum nu fac nimic altceva decât să se perfecționeze de la un eveniment la altul. „Nu putem spune că am avut emoții, dar ne-am bucurat din tot sufletul că am reușit să aducem în fața hunedorenilor artiști de valoare ai județului, dar și din alte zone ale țării, dar mai ales această sărbătoare românească. Deși nu este un obicei specific zonei Ardealului, el se găsește în special în Moldova și Oltenia, dar este sărbătorit în toată țara. Sperăm că am fost pe placul publicului”, a precizat Ovidiu Olari, director artistic Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva.

cristian fodor

Interpreți de seamă ai muzicii populare, din toată țara

Cristian Fodor, Liliana Laichici, Ovidiu Olari, Gabriel Popescu, Flaviu Cristea, Lorena Pascu, Aida Busuioc și Izabela Tomiţă au fost cei care au urcat pe scena Teatrului de Artă Deva și au cântat despre dragoste. „Totul a fost extraordinar. Mulțumesc organizatorilor pentru acest spectacol minunat, în special lui Cristian Fodor, pentru că noi ne cunoaștem din festivaluri, acolo unde am cântat și alături de soțul meu. Am avut parte de o seară excepțională, iar publicul a fost peste așteptări”, a spus Izabela Tomița.

„O seară perfectă!”ovidiu olari

Sala teatrului devean a fost arhiplină, iar oamenii au fost plăcut surprinși de spectacolul orferit de interpreții de muzică populară. „Eu sunt din Basarabia și, sincer, nu mă așteptam să văd un spectacol atât de reușit. Felicitări tuturor! A fost o seară perfectă și mă bucur că nu am uitat de sărbătorile acestea tradiționale”, a spus una dintre spectatoare. Artiștii au fost acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist ,,Drăgan Muntean“, avându-l ca dirijor pe profesorul George Cîlţea. Coregrafia a fost semnată de Mircea Resiga, iar scenografia a aparţinut Marianei Lemneaţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei