Sony World Photography Awards. Un hunedorean, printre cei mai buni zece fotografi ai lumii

Una dintre fotografiile artistului Grigore Roibu  a fost selectată de juriul de specialitate, printre finalistele uneia dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume

foto panoramaGrigore Roibu, un artist hunedorean pasionat de ceramică şi fotografie a fost selectat pe lista scurtă a uneia dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards (SWPA).

O surpriză neaşteptată

Aflat pentru a doua oară în competiţia la care participă unii dintre cei mai buni fotografi ai lumii, artistul a aflat cu surprindere că una dintre cele trei fotografii înscrise în concurs, este selectată pe lista celor zece cele mai bune fotografii din lume la Categoria Open –Panoramă.

grigore roibuFotografia a fost realizată de Grigore Roibu vara trecută la Lacul Oaşa, în timpul unei plimbări de dimineaţă. “Mi-a plăcut foarte mult simplitatea acestei fotografii iar atenţia mi-a fost atrasă chiar de simetria perfectă a imaginii, care se oglindea pe luciul apei. A fost o surpriză extraordinar de mare să mă aflu în Top 10 la categoria Panoramă, mai ales că eu de regulă fotografiez mai mult figura umană şi mai puţin peisaje”, a spus hunedoreanul  la aflarea veştii.

140.000 de fotografii înscrise în concurs

Anul acesta competiţia a fost acerbă în concurs fiind înscrise 140.000 de fotografii din 166 de ţări. Este cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului SWPA. Din toate fotografiile primite, pentru fiecare secţiune juriul alege o sută de fotografii, iar apoi după îndelungi deliberări, lista scurtă (short list), a celor mai bune zece fotografii din lume. Pentru fiecare secţiune este ales un mare câştigător, iar la final, cea mai bună fotografie a anului. Imaginile concursului sunt jurizate de Organizaţia Mondială Pentru Fotografie. Toate imaginile de pe lista finală vor fi expuse la Somerset House din Londra, între 1 şi 18 mai.De asemenea, fotografiile câştigătoare vor fi tipărite de Metro Imaging, sponsorul principal al concursului, iar imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia din 2014 a volumului “Premiile Sony World Photography”.

Încă trei români în competiţie

Alături de Grigore Roibu, alţi trei fotografi româniVlad Eftenie (la categoria Low light), Iringo Simon (categoria Cultură, secţiunea Youth) şi Bogdan Ivan (la categoria Oameni) se află la rândul lor pe lista scurtă la secţiunile respective. Anul trecut Premiul cel Mare la categoria Youth a fost câştigat de Alecsandra Drăgoi, primul fotograf român care a câştigat finala SWPA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj