Sony World Photography Awards. Un hunedorean, printre cei mai buni zece fotografi ai lumii

Una dintre fotografiile artistului Grigore Roibu  a fost selectată de juriul de specialitate, printre finalistele uneia dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume

foto panoramaGrigore Roibu, un artist hunedorean pasionat de ceramică şi fotografie a fost selectat pe lista scurtă a uneia dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards (SWPA).

O surpriză neaşteptată

Aflat pentru a doua oară în competiţia la care participă unii dintre cei mai buni fotografi ai lumii, artistul a aflat cu surprindere că una dintre cele trei fotografii înscrise în concurs, este selectată pe lista celor zece cele mai bune fotografii din lume la Categoria Open –Panoramă.

grigore roibuFotografia a fost realizată de Grigore Roibu vara trecută la Lacul Oaşa, în timpul unei plimbări de dimineaţă. “Mi-a plăcut foarte mult simplitatea acestei fotografii iar atenţia mi-a fost atrasă chiar de simetria perfectă a imaginii, care se oglindea pe luciul apei. A fost o surpriză extraordinar de mare să mă aflu în Top 10 la categoria Panoramă, mai ales că eu de regulă fotografiez mai mult figura umană şi mai puţin peisaje”, a spus hunedoreanul  la aflarea veştii.

140.000 de fotografii înscrise în concurs

Anul acesta competiţia a fost acerbă în concurs fiind înscrise 140.000 de fotografii din 166 de ţări. Este cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului SWPA. Din toate fotografiile primite, pentru fiecare secţiune juriul alege o sută de fotografii, iar apoi după îndelungi deliberări, lista scurtă (short list), a celor mai bune zece fotografii din lume. Pentru fiecare secţiune este ales un mare câştigător, iar la final, cea mai bună fotografie a anului. Imaginile concursului sunt jurizate de Organizaţia Mondială Pentru Fotografie. Toate imaginile de pe lista finală vor fi expuse la Somerset House din Londra, între 1 şi 18 mai.De asemenea, fotografiile câştigătoare vor fi tipărite de Metro Imaging, sponsorul principal al concursului, iar imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia din 2014 a volumului “Premiile Sony World Photography”.

Încă trei români în competiţie

Alături de Grigore Roibu, alţi trei fotografi româniVlad Eftenie (la categoria Low light), Iringo Simon (categoria Cultură, secţiunea Youth) şi Bogdan Ivan (la categoria Oameni) se află la rândul lor pe lista scurtă la secţiunile respective. Anul trecut Premiul cel Mare la categoria Youth a fost câştigat de Alecsandra Drăgoi, primul fotograf român care a câştigat finala SWPA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Sens giratoriu nou la intrarea în Petroșani         Accident mortal pe centura Petroșaniului         MINTIA = CONTINUITATE. Despre soarta Termocentralei, varianta oficială a Ministerului Energiei         Biciclist mort într-un accident rutier         MUZICĂ POPULARĂ. „Românaşii” Liceului de Arte Deva au făcut senzaţie în Franţa         Lucrările de reabilitare a Casei de Casei de cultură din Hunedoara vor fi scoase la licitație publică         Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințe         Mega-proiectul de infrastructură feroviară dn vestul țării. Cum s-a lucrat pe magistrala de mare viteză care va traversa Hunedoara         REZOLUŢIE. ALDE Hunedoara pledează pentru Tăriceanu, candidat unic al Coaliţiei la prezidenţiale         Povestea tristă Anei, singura locatară a blocului din munți         Recompensă pentru găsirea motocicletei furate         Tatra Mică – o destinație de vară accesibilă         Hunedoara a semnat la ADR Vest două contracte de 20 de milioane de euro pentru modernizarea orașului         Noua șosea de poveste din Ținutul Pădurenilor         Tragedie în Hunedoara         Operațiune DIICOT în Deva: „Arestare în direct”         Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria         Un hunedorean, pe podium la Campionatele europene de Karate         Cum arată autostrada Lugoj – Deva, cu o lună înainte de deschidere         Sărbătoare la Mănăstirea Prislop