Sony World Photography Awards. Un hunedorean, printre cei mai buni zece fotografi ai lumii

Una dintre fotografiile artistului Grigore Roibu  a fost selectată de juriul de specialitate, printre finalistele uneia dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume

foto panoramaGrigore Roibu, un artist hunedorean pasionat de ceramică şi fotografie a fost selectat pe lista scurtă a uneia dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards (SWPA).

O surpriză neaşteptată

Aflat pentru a doua oară în competiţia la care participă unii dintre cei mai buni fotografi ai lumii, artistul a aflat cu surprindere că una dintre cele trei fotografii înscrise în concurs, este selectată pe lista celor zece cele mai bune fotografii din lume la Categoria Open –Panoramă.

grigore roibuFotografia a fost realizată de Grigore Roibu vara trecută la Lacul Oaşa, în timpul unei plimbări de dimineaţă. “Mi-a plăcut foarte mult simplitatea acestei fotografii iar atenţia mi-a fost atrasă chiar de simetria perfectă a imaginii, care se oglindea pe luciul apei. A fost o surpriză extraordinar de mare să mă aflu în Top 10 la categoria Panoramă, mai ales că eu de regulă fotografiez mai mult figura umană şi mai puţin peisaje”, a spus hunedoreanul  la aflarea veştii.

140.000 de fotografii înscrise în concurs

Anul acesta competiţia a fost acerbă în concurs fiind înscrise 140.000 de fotografii din 166 de ţări. Este cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului SWPA. Din toate fotografiile primite, pentru fiecare secţiune juriul alege o sută de fotografii, iar apoi după îndelungi deliberări, lista scurtă (short list), a celor mai bune zece fotografii din lume. Pentru fiecare secţiune este ales un mare câştigător, iar la final, cea mai bună fotografie a anului. Imaginile concursului sunt jurizate de Organizaţia Mondială Pentru Fotografie. Toate imaginile de pe lista finală vor fi expuse la Somerset House din Londra, între 1 şi 18 mai.De asemenea, fotografiile câştigătoare vor fi tipărite de Metro Imaging, sponsorul principal al concursului, iar imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia din 2014 a volumului “Premiile Sony World Photography”.

Încă trei români în competiţie

Alături de Grigore Roibu, alţi trei fotografi româniVlad Eftenie (la categoria Low light), Iringo Simon (categoria Cultură, secţiunea Youth) şi Bogdan Ivan (la categoria Oameni) se află la rândul lor pe lista scurtă la secţiunile respective. Anul trecut Premiul cel Mare la categoria Youth a fost câştigat de Alecsandra Drăgoi, primul fotograf român care a câştigat finala SWPA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR         Prima zi de școală cu DRÄXLMAIER Hunedoara