Sony World Photography Awards. Un hunedorean, printre cei mai buni zece fotografi ai lumii

Una dintre fotografiile artistului Grigore Roibu  a fost selectată de juriul de specialitate, printre finalistele uneia dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume

foto panoramaGrigore Roibu, un artist hunedorean pasionat de ceramică şi fotografie a fost selectat pe lista scurtă a uneia dintre cele mai importante competiţii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards (SWPA).

O surpriză neaşteptată

Aflat pentru a doua oară în competiţia la care participă unii dintre cei mai buni fotografi ai lumii, artistul a aflat cu surprindere că una dintre cele trei fotografii înscrise în concurs, este selectată pe lista celor zece cele mai bune fotografii din lume la Categoria Open –Panoramă.

grigore roibuFotografia a fost realizată de Grigore Roibu vara trecută la Lacul Oaşa, în timpul unei plimbări de dimineaţă. “Mi-a plăcut foarte mult simplitatea acestei fotografii iar atenţia mi-a fost atrasă chiar de simetria perfectă a imaginii, care se oglindea pe luciul apei. A fost o surpriză extraordinar de mare să mă aflu în Top 10 la categoria Panoramă, mai ales că eu de regulă fotografiez mai mult figura umană şi mai puţin peisaje”, a spus hunedoreanul  la aflarea veştii.

140.000 de fotografii înscrise în concurs

Anul acesta competiţia a fost acerbă în concurs fiind înscrise 140.000 de fotografii din 166 de ţări. Este cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului SWPA. Din toate fotografiile primite, pentru fiecare secţiune juriul alege o sută de fotografii, iar apoi după îndelungi deliberări, lista scurtă (short list), a celor mai bune zece fotografii din lume. Pentru fiecare secţiune este ales un mare câştigător, iar la final, cea mai bună fotografie a anului. Imaginile concursului sunt jurizate de Organizaţia Mondială Pentru Fotografie. Toate imaginile de pe lista finală vor fi expuse la Somerset House din Londra, între 1 şi 18 mai.De asemenea, fotografiile câştigătoare vor fi tipărite de Metro Imaging, sponsorul principal al concursului, iar imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia din 2014 a volumului “Premiile Sony World Photography”.

Încă trei români în competiţie

Alături de Grigore Roibu, alţi trei fotografi româniVlad Eftenie (la categoria Low light), Iringo Simon (categoria Cultură, secţiunea Youth) şi Bogdan Ivan (la categoria Oameni) se află la rândul lor pe lista scurtă la secţiunile respective. Anul trecut Premiul cel Mare la categoria Youth a fost câştigat de Alecsandra Drăgoi, primul fotograf român care a câştigat finala SWPA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti