Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

Iniţiativa îi aparţine lui Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu municipiul din Ţara Moţilor

SONY DSC

Sănătatea este cel mai de preţ dar al omului. O vorbă din bătrâni spune că sănătatea-I mai bună decât toate, lucru care îl poate confirma oricine.

Invitaţie la dialog

O preocupare mai deosebită pentru sănătate întâlnim, în ultima perioadă, în Ţara Zarandului, mai exact în comunele din acest pitoresc ţinut al judeţului Hunedoara. Aşa cum se ştie, toate localităţile rurale din zonă se raportează la municipiul Brad, singura aşezare urbană din regiune, unde funcţionează şi un spital. Iar locuitorii Zarandului, mai toţi lucrând sau şcolindu-se, în diferite perioade, în Brad, chiar dacă au acces la medici de familie, când întâlnesc o problemă mai delicată cu sănătatea, vin să se trateze la Spitalul Municipal. Din păcate, după cum susţine Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu Bradul, spitalul se confruntă cu mai multe probleme.  “În urma discuţiilor purtate cu concetăţenii, dar şi cu cadre medicale, rezultă că Spitalul Municipal din Brad se confruntă cu grave probleme, cum ar fi asigurarea medicamentelor, deficienţe cu încălzirea, mai ales în anii trecuţi, lipsa dotărilor sau datorii de circa 2 milioane de lei noi. Pe această cale, fac un apel la colegii mei primari din zonă, care suntem asociaţi şi în Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, în vederea sprijinirii Spitalului Municipal din Brad. Cu unii dintre aceşti primari am purtat déjà discuţii, şi şi-au manifestat sprijinul pentru acest demers, iar cu alţii voi vorbi în zilele ce urmează. De asemenea, fac un apel şi la Consiliul Local al municipiului Brad pentru a arăta deschidere la un dialog pe această temă, de a sprijini Spitalul Municipal ”, a declarat Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

ribita Spital Brad_2

Propuneri

Bineînţeles că, aşa cum este şi firesc, cine vine cu o astfel de iniţiativă trebuie să aibă şi unele sugestii pentru punerea ei în practică. Ioan Faur vine şi cu trei propuneri în acest sens, acestea fiind formarea unei asocieri între Spitalul Municipal Brad şi comunele din Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, prin organizaţiile non-guvernamentale care funcţionează în respectivele localităţi rurale, acordarea de donaţii sau sponzorizări, în funcţie de prvederile legale din domeniu, şi accesarea unor proiecte cu finanţare europeană sau guvernamentală. “În acest demers pe care l-am iniţiat am şi o motivaţie personală, pe care nu am niciun fel de motiv să o ascund. Eu m-am format  în Brad, unde am făcut şcoala profesională şi pe cea de maiştri. De asemenea, am fost sportiv, mai exact fotbalist la Aurul Brad şi, mai apoi, conducător al clubului. În plus, şi eu, ca şi mulţi alţii din zona Zarandului, am o locuinţă în Brad şi petrec destul de mult timp în municipiu. Consider această iniţiativă ca o datorie morală faţă de oraşul care mi-a oferit atâtea în viaţă. Este momentul să mă revanşez faţă de Brad, şi cred că nu sunt singurul care se află în această situaţie, iar sprijinirea Spitalului municipal mi se pare o soluţie bună. Este adevărat că în ultimii ani situaţia de la Spitalul Municipal din Brad s-a mai schimbat, în sens pozitiv, dar consider că este loc de mult mai bine”, a mai spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

  1. calinic

    Spitalul din Brad nu trebuia dat spre administrare primariei.Cazacu nu are bani suficienti.Cel mai corect ,ar fi sa se solicite guvernului ca Bradul sa revina la statutul de ORAS,municcipiu e mult spus unui orasel de provincie care nu are mai mult de 15500 de locuitori.Apoi,”cel mai gospodar”primar din Romania,cum i-a zis Botezatu Catalin,sa se dea din cur in cap sa faca sa merite Bradul statutul de municipiu.Poate,dar,lacomia l-a acaparat total.Fonduri europene pentru o sumedenie de proiecte se pot accesa,are capacitate intelectuala sa faca lucrul asta.Inclusiv pentru Spital poate obtine fonduri,dar,helas,de aici nu se poate sifona ptr buzunarul propriu.Asa ca,cu domnia sa la carma,pana-i p…..a ,nu se vor intampla asemenea lucruri bune.Apropo,14 contabili la un spital falimentar!vai si amar!Va deveni si spitalul din Brad la fel ca Cinematograful din Brad,o ruina invelita intr-o prelata mai mult sau mai putin pictata cu “gust”

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!         ”Comorile naturii” 2019. Elevi din 20 de localităţi s-au întrecut în cunoştinţe despre ariile protejate         VORBE, NU FAPTE! Protest cetăţenesc în Sântandrei, la „Zebra Morții”. Un an de când CJ Hunedoara a trâmbiţat un giratoriu care n-a mai apărut         DUPĂ 12 ANI DE CONTROVERSE Spitalul Judeţean se extinde cu un spaţiu care a stârnit dispute         ADMINISTRAȚIE Ministrul de Interne, interesat de sănătatea prefectului de Hunedoara         Peste 350 de metri cubi de lemn au fost confiscați de jandarmi în 2019         Apel pentru deschiderea de urgență a Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Indicatorul care poate crea o confuzie fatală, ultimul văzut de șoferul mort în accident după ce a circulat pe contrasens         Accident grav în Deva, pe o trecere de pietoni