Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

Iniţiativa îi aparţine lui Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu municipiul din Ţara Moţilor

SONY DSC

Sănătatea este cel mai de preţ dar al omului. O vorbă din bătrâni spune că sănătatea-I mai bună decât toate, lucru care îl poate confirma oricine.

Invitaţie la dialog

O preocupare mai deosebită pentru sănătate întâlnim, în ultima perioadă, în Ţara Zarandului, mai exact în comunele din acest pitoresc ţinut al judeţului Hunedoara. Aşa cum se ştie, toate localităţile rurale din zonă se raportează la municipiul Brad, singura aşezare urbană din regiune, unde funcţionează şi un spital. Iar locuitorii Zarandului, mai toţi lucrând sau şcolindu-se, în diferite perioade, în Brad, chiar dacă au acces la medici de familie, când întâlnesc o problemă mai delicată cu sănătatea, vin să se trateze la Spitalul Municipal. Din păcate, după cum susţine Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu Bradul, spitalul se confruntă cu mai multe probleme.  “În urma discuţiilor purtate cu concetăţenii, dar şi cu cadre medicale, rezultă că Spitalul Municipal din Brad se confruntă cu grave probleme, cum ar fi asigurarea medicamentelor, deficienţe cu încălzirea, mai ales în anii trecuţi, lipsa dotărilor sau datorii de circa 2 milioane de lei noi. Pe această cale, fac un apel la colegii mei primari din zonă, care suntem asociaţi şi în Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, în vederea sprijinirii Spitalului Municipal din Brad. Cu unii dintre aceşti primari am purtat déjà discuţii, şi şi-au manifestat sprijinul pentru acest demers, iar cu alţii voi vorbi în zilele ce urmează. De asemenea, fac un apel şi la Consiliul Local al municipiului Brad pentru a arăta deschidere la un dialog pe această temă, de a sprijini Spitalul Municipal ”, a declarat Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

ribita Spital Brad_2

Propuneri

Bineînţeles că, aşa cum este şi firesc, cine vine cu o astfel de iniţiativă trebuie să aibă şi unele sugestii pentru punerea ei în practică. Ioan Faur vine şi cu trei propuneri în acest sens, acestea fiind formarea unei asocieri între Spitalul Municipal Brad şi comunele din Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, prin organizaţiile non-guvernamentale care funcţionează în respectivele localităţi rurale, acordarea de donaţii sau sponzorizări, în funcţie de prvederile legale din domeniu, şi accesarea unor proiecte cu finanţare europeană sau guvernamentală. “În acest demers pe care l-am iniţiat am şi o motivaţie personală, pe care nu am niciun fel de motiv să o ascund. Eu m-am format  în Brad, unde am făcut şcoala profesională şi pe cea de maiştri. De asemenea, am fost sportiv, mai exact fotbalist la Aurul Brad şi, mai apoi, conducător al clubului. În plus, şi eu, ca şi mulţi alţii din zona Zarandului, am o locuinţă în Brad şi petrec destul de mult timp în municipiu. Consider această iniţiativă ca o datorie morală faţă de oraşul care mi-a oferit atâtea în viaţă. Este momentul să mă revanşez faţă de Brad, şi cred că nu sunt singurul care se află în această situaţie, iar sprijinirea Spitalului municipal mi se pare o soluţie bună. Este adevărat că în ultimii ani situaţia de la Spitalul Municipal din Brad s-a mai schimbat, în sens pozitiv, dar consider că este loc de mult mai bine”, a mai spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

  1. calinic

    Spitalul din Brad nu trebuia dat spre administrare primariei.Cazacu nu are bani suficienti.Cel mai corect ,ar fi sa se solicite guvernului ca Bradul sa revina la statutul de ORAS,municcipiu e mult spus unui orasel de provincie care nu are mai mult de 15500 de locuitori.Apoi,”cel mai gospodar”primar din Romania,cum i-a zis Botezatu Catalin,sa se dea din cur in cap sa faca sa merite Bradul statutul de municipiu.Poate,dar,lacomia l-a acaparat total.Fonduri europene pentru o sumedenie de proiecte se pot accesa,are capacitate intelectuala sa faca lucrul asta.Inclusiv pentru Spital poate obtine fonduri,dar,helas,de aici nu se poate sifona ptr buzunarul propriu.Asa ca,cu domnia sa la carma,pana-i p…..a ,nu se vor intampla asemenea lucruri bune.Apropo,14 contabili la un spital falimentar!vai si amar!Va deveni si spitalul din Brad la fel ca Cinematograful din Brad,o ruina invelita intr-o prelata mai mult sau mai putin pictata cu “gust”

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”