Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

Iniţiativa îi aparţine lui Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu municipiul din Ţara Moţilor

SONY DSC

Sănătatea este cel mai de preţ dar al omului. O vorbă din bătrâni spune că sănătatea-I mai bună decât toate, lucru care îl poate confirma oricine.

Invitaţie la dialog

O preocupare mai deosebită pentru sănătate întâlnim, în ultima perioadă, în Ţara Zarandului, mai exact în comunele din acest pitoresc ţinut al judeţului Hunedoara. Aşa cum se ştie, toate localităţile rurale din zonă se raportează la municipiul Brad, singura aşezare urbană din regiune, unde funcţionează şi un spital. Iar locuitorii Zarandului, mai toţi lucrând sau şcolindu-se, în diferite perioade, în Brad, chiar dacă au acces la medici de familie, când întâlnesc o problemă mai delicată cu sănătatea, vin să se trateze la Spitalul Municipal. Din păcate, după cum susţine Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu Bradul, spitalul se confruntă cu mai multe probleme.  “În urma discuţiilor purtate cu concetăţenii, dar şi cu cadre medicale, rezultă că Spitalul Municipal din Brad se confruntă cu grave probleme, cum ar fi asigurarea medicamentelor, deficienţe cu încălzirea, mai ales în anii trecuţi, lipsa dotărilor sau datorii de circa 2 milioane de lei noi. Pe această cale, fac un apel la colegii mei primari din zonă, care suntem asociaţi şi în Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, în vederea sprijinirii Spitalului Municipal din Brad. Cu unii dintre aceşti primari am purtat déjà discuţii, şi şi-au manifestat sprijinul pentru acest demers, iar cu alţii voi vorbi în zilele ce urmează. De asemenea, fac un apel şi la Consiliul Local al municipiului Brad pentru a arăta deschidere la un dialog pe această temă, de a sprijini Spitalul Municipal ”, a declarat Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

ribita Spital Brad_2

Propuneri

Bineînţeles că, aşa cum este şi firesc, cine vine cu o astfel de iniţiativă trebuie să aibă şi unele sugestii pentru punerea ei în practică. Ioan Faur vine şi cu trei propuneri în acest sens, acestea fiind formarea unei asocieri între Spitalul Municipal Brad şi comunele din Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, prin organizaţiile non-guvernamentale care funcţionează în respectivele localităţi rurale, acordarea de donaţii sau sponzorizări, în funcţie de prvederile legale din domeniu, şi accesarea unor proiecte cu finanţare europeană sau guvernamentală. “În acest demers pe care l-am iniţiat am şi o motivaţie personală, pe care nu am niciun fel de motiv să o ascund. Eu m-am format  în Brad, unde am făcut şcoala profesională şi pe cea de maiştri. De asemenea, am fost sportiv, mai exact fotbalist la Aurul Brad şi, mai apoi, conducător al clubului. În plus, şi eu, ca şi mulţi alţii din zona Zarandului, am o locuinţă în Brad şi petrec destul de mult timp în municipiu. Consider această iniţiativă ca o datorie morală faţă de oraşul care mi-a oferit atâtea în viaţă. Este momentul să mă revanşez faţă de Brad, şi cred că nu sunt singurul care se află în această situaţie, iar sprijinirea Spitalului municipal mi se pare o soluţie bună. Este adevărat că în ultimii ani situaţia de la Spitalul Municipal din Brad s-a mai schimbat, în sens pozitiv, dar consider că este loc de mult mai bine”, a mai spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

  1. calinic

    Spitalul din Brad nu trebuia dat spre administrare primariei.Cazacu nu are bani suficienti.Cel mai corect ,ar fi sa se solicite guvernului ca Bradul sa revina la statutul de ORAS,municcipiu e mult spus unui orasel de provincie care nu are mai mult de 15500 de locuitori.Apoi,”cel mai gospodar”primar din Romania,cum i-a zis Botezatu Catalin,sa se dea din cur in cap sa faca sa merite Bradul statutul de municipiu.Poate,dar,lacomia l-a acaparat total.Fonduri europene pentru o sumedenie de proiecte se pot accesa,are capacitate intelectuala sa faca lucrul asta.Inclusiv pentru Spital poate obtine fonduri,dar,helas,de aici nu se poate sifona ptr buzunarul propriu.Asa ca,cu domnia sa la carma,pana-i p…..a ,nu se vor intampla asemenea lucruri bune.Apropo,14 contabili la un spital falimentar!vai si amar!Va deveni si spitalul din Brad la fel ca Cinematograful din Brad,o ruina invelita intr-o prelata mai mult sau mai putin pictata cu “gust”

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat