Social. Alocaţie dublată pentru hrana săracilor. De la 6 la 12 lei

saraci sa se blureze fataMeniu îmbunătăţit la cantinele de ajutor social, după ce tarifele au crescut. Astfel, în loc de meniul de 6 leri, cât era până la finele lui 2014, acum săracii mănâncă de 12 lei pe zi. La Petroşani încă hrană rece, dar lucrurile se vor reglementa în curând.

Mai mult pentru peste 300 de oameni

Sute de săraci din Valea Jiului mănâncă mai bine la cantinele sociale, după ce tarifele s-au dublat din acest an. La Petroşani, de exemplu,  sunt 61 de familii, cu 241 membri care beneficiază de serviciile cantinei sociale din cartierul Colonie. Deocamdată, spun  oficialii primăriei, se serveşte doar hrană rece, dar problema mâncării gătite se va rezolva în curând. De precizat că, la Petroşani, din vara anului trecut beneficiarii cantinei de ajutor social trebuie să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii pentru a primi hrană.

La Petrila s-au aprobat pentru acest an 100 de raţii, ce vor fi servite zilnic la cantina de ajutor social, a câte 12 lei fiecare. Aleşii locali au decis să meargă pe câte 100 de porţii, după ce anul trecut numărul săracilor care au apelat la hrana de la cantină a variat  între 52 şi 98 de beneficiari. Vârful  fost în lunile de iarnă, însă oricum capacitatea este de maximum 100 de persoane.(Carmen Cosman – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit