Social. Alocaţie dublată pentru hrana săracilor. De la 6 la 12 lei

saraci sa se blureze fataMeniu îmbunătăţit la cantinele de ajutor social, după ce tarifele au crescut. Astfel, în loc de meniul de 6 leri, cât era până la finele lui 2014, acum săracii mănâncă de 12 lei pe zi. La Petroşani încă hrană rece, dar lucrurile se vor reglementa în curând.

Mai mult pentru peste 300 de oameni

Sute de săraci din Valea Jiului mănâncă mai bine la cantinele sociale, după ce tarifele s-au dublat din acest an. La Petroşani, de exemplu,  sunt 61 de familii, cu 241 membri care beneficiază de serviciile cantinei sociale din cartierul Colonie. Deocamdată, spun  oficialii primăriei, se serveşte doar hrană rece, dar problema mâncării gătite se va rezolva în curând. De precizat că, la Petroşani, din vara anului trecut beneficiarii cantinei de ajutor social trebuie să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii pentru a primi hrană.

La Petrila s-au aprobat pentru acest an 100 de raţii, ce vor fi servite zilnic la cantina de ajutor social, a câte 12 lei fiecare. Aleşii locali au decis să meargă pe câte 100 de porţii, după ce anul trecut numărul săracilor care au apelat la hrana de la cantină a variat  între 52 şi 98 de beneficiari. Vârful  fost în lunile de iarnă, însă oricum capacitatea este de maximum 100 de persoane.(Carmen Cosman – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului