Situaţie încâlcită de Ministerul Educaţiei. Garsonierele din fostul internat al Liceului de Informatică Petroşani, blocate la vânzare!

Vor să-şi cumpere garsonierele în care locuiesc de ani de zile cu chirie şi nu pot din cauza situaţiei juridice încâlcite a imobilului. Este vorba despre chiriaşii din fostul cămin al Colegiului Naţional de Informatică din Petroşani.

liceuImobilul nu mai are destinaţie de internat, iar garsonierele au fost închiriate către terţe persoane. Mulţi dintre cei care stau în chirie acolo ar vrea acum să le cumpere, însă este imposibil. Clădirea a fost predată de Ministerul Educaţiei căter primăria Petroşani, însă acelaşi minister a anunţat că nu este de acord cu înstrăinarea apartamentelor către actualii chiriaşi. Practic, predarea către primărie s-a făcut de către Inspectoratul Judeţean Hunedoara, împreună cu toate celelalte unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Petroşani, aşa cum s-a întâmplat de fap în toată ţara. Ulterior, Ministerul Educaţiei a emis şi avizul pentru schimbarea destinaţiei clădirii care a funcţionat ca internat pentru Liceul de Informatică Petroşani, actualmente Colegiu Naţional.

„Ministerul alba – neagra”

În principiu, municipalitatea nu ar avea nimic împotriva vânzării garsonierelor din blocul respectiv, dar a intervenit din nou Ministerul Educaţiei, care a spus „Nu”. „La Primăria Municipiului Petroşani a sosit anul trecut o adresă de la Ministerul Educaţiei, prin care se anunţa faptul că ministerul nu permite vânzarea garsonierelor de la Colegiul Naţional de Informatică”,a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Problema a ajuns şi în Parlamentul României, în urma unei interpelări lansate de unul dintre aleşii Văii Jiului. Iar ministrul Educaţiei a găsit o nouă explicaţie şi aruncă mai departe mănuşa. „Potrivit prevederilor art. 136, al. (4) din Constituţia României. Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate sau închiriate. (…) Faţă de cele prezentate, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/ 2014, ministerul nu are competenţe în vânzarea imobilului”, susţine acum ministrul Remus Priocopie, care subliniază că domeniul public şi domeniul privat al statului sau al unităţilor administrativ – teritoriale este reglementat de Legea 213/ 1998.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților