Situaţie încâlcită de Ministerul Educaţiei. Garsonierele din fostul internat al Liceului de Informatică Petroşani, blocate la vânzare!

Vor să-şi cumpere garsonierele în care locuiesc de ani de zile cu chirie şi nu pot din cauza situaţiei juridice încâlcite a imobilului. Este vorba despre chiriaşii din fostul cămin al Colegiului Naţional de Informatică din Petroşani.

liceuImobilul nu mai are destinaţie de internat, iar garsonierele au fost închiriate către terţe persoane. Mulţi dintre cei care stau în chirie acolo ar vrea acum să le cumpere, însă este imposibil. Clădirea a fost predată de Ministerul Educaţiei căter primăria Petroşani, însă acelaşi minister a anunţat că nu este de acord cu înstrăinarea apartamentelor către actualii chiriaşi. Practic, predarea către primărie s-a făcut de către Inspectoratul Judeţean Hunedoara, împreună cu toate celelalte unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Petroşani, aşa cum s-a întâmplat de fap în toată ţara. Ulterior, Ministerul Educaţiei a emis şi avizul pentru schimbarea destinaţiei clădirii care a funcţionat ca internat pentru Liceul de Informatică Petroşani, actualmente Colegiu Naţional.

„Ministerul alba – neagra”

În principiu, municipalitatea nu ar avea nimic împotriva vânzării garsonierelor din blocul respectiv, dar a intervenit din nou Ministerul Educaţiei, care a spus „Nu”. „La Primăria Municipiului Petroşani a sosit anul trecut o adresă de la Ministerul Educaţiei, prin care se anunţa faptul că ministerul nu permite vânzarea garsonierelor de la Colegiul Naţional de Informatică”,a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Problema a ajuns şi în Parlamentul României, în urma unei interpelări lansate de unul dintre aleşii Văii Jiului. Iar ministrul Educaţiei a găsit o nouă explicaţie şi aruncă mai departe mănuşa. „Potrivit prevederilor art. 136, al. (4) din Constituţia României. Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate sau închiriate. (…) Faţă de cele prezentate, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/ 2014, ministerul nu are competenţe în vânzarea imobilului”, susţine acum ministrul Remus Priocopie, care subliniază că domeniul public şi domeniul privat al statului sau al unităţilor administrativ – teritoriale este reglementat de Legea 213/ 1998.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”