Simularea Evaluării Naţionale. După limba română, urmează matematica

Miercuri se va susţine, unde este cazul, şi proba la limba maternă

evaluare_nationala_2014_27121800

Elevii claselor a opta din judetul Hunedoara au susţinut ieri prima probă a simulării Evaluării Naţionale, mai exact la limba şi literatura română. Acest examen este urmat, astăzi, de proba la matematică, iar miercuri, unde este cazul, de cel la Limba şi Literatura Maternă.

Ca la examen

Şi chiar dacă a fost doar o simulare, testarea de ieri a urmat rigorile examenului propriu-zis. Astfel, elevii au avut voie în sălile de examen cu două pixuri şi buletinul, restul lucruilor personale lăsându-le într-o sală special amenajată pentru obiectele personale.

“Un număr de aproximativ 3.400 de elevi din clasa a VIII-a au susţinut prima probă a simulării Evaluării Naţionale, la Limba şi Literatura Română. Pentru ei va urma proba la Matematică, urmand ca în cursul zilei de miercuri cei care studiază în limbile minorităţilor naţionale să susţină această probă. S-au organizat centre de concurs în fiecare şcoală, iar evaluarea se va realiza tot la nivelul şcolilor.  Conducerea fiecărei unităţi de învăţământ va prezenta în consiliul profesoral rezultatele, iar apoi, în cadrul comisiilor metodice se vor discuta planurile de ameliorare. Important este că aceste rezultate să ajungă la beneficiarii direcţi ai educaţiei, părintele şi elevul, şi rezultatele să fie folosite pentru etapizarea parcurgerii materiei în continuare, şi pentru recuperarea decalajelor în învăţare. Echipele de inspectori monitorizează desfăşurarea simulării Evaluărilor Naţionale, inclusiv procedural în ceea ce priveşte documentele comisiei, deciziile interne, procesele verbale de instruire ale asistenţilor şi desfăşurarea propriu-zisă”, a declarat Raluca Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Pentru a veni în ajutorul elevilor, dar şi al părinţilor, vă prezentăm, în facsimilele alăturate, metodele de punctare ale lucrărilor.

Anul trecut, ai noştri au fost varză la matematică

Elevii au avut de rezolvat, ieri, două subiecte cu mai multe cerinţe. Pentru început, ei au avut de îndeplinit cinci cerinţe pe seama doinei populare “Foaie verde fir mosor”, pentru ca mai apoi să răspundă la alte chestiuni legate de un text publicat în presă, cu titlul  “Cum se păstrează printre vilele din comuna bistriţeană Maieru unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Sânziene”. Anul trecut, judeţul Hunedoara, la nivel naţional, s-a situat pe locul 31 din 42 de judeţe, având o rată de note de peste 5 de 44,13%. Pe primul loc au fost cei din Bucureşti, cu 64,21 % de note peste 5, urmaţi de elevi din Brăila (60,42%) şi Cluj (59,18%), iar codaşii sunt cei din Tulcea (37,94%), Caraş Severin (36,27%) şi Călăraşi (34,17%). Elevii hunedoreni de clasa a VIII-a au obţinut rezultate acceptabile la Limba şi Literatura Română (65,1%) şi chiar şi la limba maternă (57,1%), dar au obţinut rezultate dezastruoase la matematică, procentul de note de peste cinci obţinute, de 24,7% fiind unul dintre cele mai slabe din întreaga ţară.

Notele nu se trec în catalog

Rezultatele simulărilor vor fi afisate pe 6 martie. Trebuie menţionat că notele obţinute nu pot fi contestate, dar nici nu vor fi trecute în cataloage. În 2015, Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca şi cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22 – 24 iunie. (Amarildo Szekely)

 

 

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara