Simularea Evaluării Naţionale. După limba română, urmează matematica

Miercuri se va susţine, unde este cazul, şi proba la limba maternă

evaluare_nationala_2014_27121800

Elevii claselor a opta din judetul Hunedoara au susţinut ieri prima probă a simulării Evaluării Naţionale, mai exact la limba şi literatura română. Acest examen este urmat, astăzi, de proba la matematică, iar miercuri, unde este cazul, de cel la Limba şi Literatura Maternă.

Ca la examen

Şi chiar dacă a fost doar o simulare, testarea de ieri a urmat rigorile examenului propriu-zis. Astfel, elevii au avut voie în sălile de examen cu două pixuri şi buletinul, restul lucruilor personale lăsându-le într-o sală special amenajată pentru obiectele personale.

“Un număr de aproximativ 3.400 de elevi din clasa a VIII-a au susţinut prima probă a simulării Evaluării Naţionale, la Limba şi Literatura Română. Pentru ei va urma proba la Matematică, urmand ca în cursul zilei de miercuri cei care studiază în limbile minorităţilor naţionale să susţină această probă. S-au organizat centre de concurs în fiecare şcoală, iar evaluarea se va realiza tot la nivelul şcolilor.  Conducerea fiecărei unităţi de învăţământ va prezenta în consiliul profesoral rezultatele, iar apoi, în cadrul comisiilor metodice se vor discuta planurile de ameliorare. Important este că aceste rezultate să ajungă la beneficiarii direcţi ai educaţiei, părintele şi elevul, şi rezultatele să fie folosite pentru etapizarea parcurgerii materiei în continuare, şi pentru recuperarea decalajelor în învăţare. Echipele de inspectori monitorizează desfăşurarea simulării Evaluărilor Naţionale, inclusiv procedural în ceea ce priveşte documentele comisiei, deciziile interne, procesele verbale de instruire ale asistenţilor şi desfăşurarea propriu-zisă”, a declarat Raluca Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Pentru a veni în ajutorul elevilor, dar şi al părinţilor, vă prezentăm, în facsimilele alăturate, metodele de punctare ale lucrărilor.

Anul trecut, ai noştri au fost varză la matematică

Elevii au avut de rezolvat, ieri, două subiecte cu mai multe cerinţe. Pentru început, ei au avut de îndeplinit cinci cerinţe pe seama doinei populare “Foaie verde fir mosor”, pentru ca mai apoi să răspundă la alte chestiuni legate de un text publicat în presă, cu titlul  “Cum se păstrează printre vilele din comuna bistriţeană Maieru unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Sânziene”. Anul trecut, judeţul Hunedoara, la nivel naţional, s-a situat pe locul 31 din 42 de judeţe, având o rată de note de peste 5 de 44,13%. Pe primul loc au fost cei din Bucureşti, cu 64,21 % de note peste 5, urmaţi de elevi din Brăila (60,42%) şi Cluj (59,18%), iar codaşii sunt cei din Tulcea (37,94%), Caraş Severin (36,27%) şi Călăraşi (34,17%). Elevii hunedoreni de clasa a VIII-a au obţinut rezultate acceptabile la Limba şi Literatura Română (65,1%) şi chiar şi la limba maternă (57,1%), dar au obţinut rezultate dezastruoase la matematică, procentul de note de peste cinci obţinute, de 24,7% fiind unul dintre cele mai slabe din întreaga ţară.

Notele nu se trec în catalog

Rezultatele simulărilor vor fi afisate pe 6 martie. Trebuie menţionat că notele obţinute nu pot fi contestate, dar nici nu vor fi trecute în cataloage. În 2015, Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca şi cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22 – 24 iunie. (Amarildo Szekely)

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa