Semestrul testărilor. 24.000 de elevi hunedoreni se pregătesc pentru examene

Deşi Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională încep odată cu vara calendaristică, elevii din anii terminali de gimanaziu dar şi de liceu trebuie să treacă mai întâi, de simulări. Clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin Evaluarea Naţională în luna mai 

elevi.Semestrul al doilea care de-abia a luat starul se anunţă bogat în simulări şi evaluări, la nivel naţional. Aproape 24.000 de elevi hunedoreni din clasele II, IV, VI, VIII, XI şi XII vor participa la examenele care vor începe în luna februarie şi se vor sfârşi la sfârşitul lunii mai. Este pentru prima dată, când la Evaluarea Naţională au fost incluse clasele primare şi clasa a VI-a. Tot o premieră este participarea elevilor din clasa a XI-a la simularea pentru Bacalaureat.

Clasa a VIII-a, primii la testări

Primii care vor intra în febra examenelor sunt elevii din clasele terminale de gimnaziu. Aproape 3.900 de elevi vor susţine simularea Evaluării Naţionale în perioada 18-20 februarie, rezultatele urmând a fi afişate în 7 martie. Elevii vor susţine examene la limba română, limba maternă şi matematică.

La începutul primăverii, între 3 şi 7 martie, este rândul elevilor din penultimul şi ultimul an de liceu să fie testaţi în cadrul simulării examenelor de Bacalaureat. Peste 8.900 de elevi vor intra în sălile de examen pentru a susţine probele scrise de limba română, limba maternă, proba obligatorie a profilului dar şi proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face în data de 14 martie. “Simulările îi vor ajuta pe elevi să se acomodeze cu specificul examenelor pe de o parte, iar pe de alta, vor dovedi cât de pregătiţi sunt pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, spune inspector Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Evaluări Naţionale pentru clasele primare

Între 6 şi 29 mai vor fi organizate Evaluări Naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 11.000 de elevi hunedoreni vor participa la examenele care vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Elevii pe cele trei categorii de vârstă vor susţine examene la Limba Română, Limba Maternă şi Matematică. Potrivit Legii Învăţământului, “rezultatele evaluărilor sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învaţare ale elevilor” la clasa a II-a, pentru “diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar” pentru clasa a IV-a şi pentru “elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi pentru preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu”, pentru clasa a VI-a.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor         Cum a fost celebrată Ziua Națională a României în Hunedoara         A murit medicul Dan Adrian Magheru         21 de polițiști au fost avansați în grad