Semestrul testărilor. 24.000 de elevi hunedoreni se pregătesc pentru examene

Deşi Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională încep odată cu vara calendaristică, elevii din anii terminali de gimanaziu dar şi de liceu trebuie să treacă mai întâi, de simulări. Clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin Evaluarea Naţională în luna mai 

elevi.Semestrul al doilea care de-abia a luat starul se anunţă bogat în simulări şi evaluări, la nivel naţional. Aproape 24.000 de elevi hunedoreni din clasele II, IV, VI, VIII, XI şi XII vor participa la examenele care vor începe în luna februarie şi se vor sfârşi la sfârşitul lunii mai. Este pentru prima dată, când la Evaluarea Naţională au fost incluse clasele primare şi clasa a VI-a. Tot o premieră este participarea elevilor din clasa a XI-a la simularea pentru Bacalaureat.

Clasa a VIII-a, primii la testări

Primii care vor intra în febra examenelor sunt elevii din clasele terminale de gimnaziu. Aproape 3.900 de elevi vor susţine simularea Evaluării Naţionale în perioada 18-20 februarie, rezultatele urmând a fi afişate în 7 martie. Elevii vor susţine examene la limba română, limba maternă şi matematică.

La începutul primăverii, între 3 şi 7 martie, este rândul elevilor din penultimul şi ultimul an de liceu să fie testaţi în cadrul simulării examenelor de Bacalaureat. Peste 8.900 de elevi vor intra în sălile de examen pentru a susţine probele scrise de limba română, limba maternă, proba obligatorie a profilului dar şi proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face în data de 14 martie. “Simulările îi vor ajuta pe elevi să se acomodeze cu specificul examenelor pe de o parte, iar pe de alta, vor dovedi cât de pregătiţi sunt pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, spune inspector Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Evaluări Naţionale pentru clasele primare

Între 6 şi 29 mai vor fi organizate Evaluări Naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 11.000 de elevi hunedoreni vor participa la examenele care vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Elevii pe cele trei categorii de vârstă vor susţine examene la Limba Română, Limba Maternă şi Matematică. Potrivit Legii Învăţământului, “rezultatele evaluărilor sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învaţare ale elevilor” la clasa a II-a, pentru “diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar” pentru clasa a IV-a şi pentru “elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi pentru preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu”, pentru clasa a VI-a.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj