Semestrul testărilor. 24.000 de elevi hunedoreni se pregătesc pentru examene

Deşi Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională încep odată cu vara calendaristică, elevii din anii terminali de gimanaziu dar şi de liceu trebuie să treacă mai întâi, de simulări. Clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin Evaluarea Naţională în luna mai 

elevi.Semestrul al doilea care de-abia a luat starul se anunţă bogat în simulări şi evaluări, la nivel naţional. Aproape 24.000 de elevi hunedoreni din clasele II, IV, VI, VIII, XI şi XII vor participa la examenele care vor începe în luna februarie şi se vor sfârşi la sfârşitul lunii mai. Este pentru prima dată, când la Evaluarea Naţională au fost incluse clasele primare şi clasa a VI-a. Tot o premieră este participarea elevilor din clasa a XI-a la simularea pentru Bacalaureat.

Clasa a VIII-a, primii la testări

Primii care vor intra în febra examenelor sunt elevii din clasele terminale de gimnaziu. Aproape 3.900 de elevi vor susţine simularea Evaluării Naţionale în perioada 18-20 februarie, rezultatele urmând a fi afişate în 7 martie. Elevii vor susţine examene la limba română, limba maternă şi matematică.

La începutul primăverii, între 3 şi 7 martie, este rândul elevilor din penultimul şi ultimul an de liceu să fie testaţi în cadrul simulării examenelor de Bacalaureat. Peste 8.900 de elevi vor intra în sălile de examen pentru a susţine probele scrise de limba română, limba maternă, proba obligatorie a profilului dar şi proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face în data de 14 martie. “Simulările îi vor ajuta pe elevi să se acomodeze cu specificul examenelor pe de o parte, iar pe de alta, vor dovedi cât de pregătiţi sunt pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, spune inspector Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Evaluări Naţionale pentru clasele primare

Între 6 şi 29 mai vor fi organizate Evaluări Naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 11.000 de elevi hunedoreni vor participa la examenele care vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Elevii pe cele trei categorii de vârstă vor susţine examene la Limba Română, Limba Maternă şi Matematică. Potrivit Legii Învăţământului, “rezultatele evaluărilor sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învaţare ale elevilor” la clasa a II-a, pentru “diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar” pentru clasa a IV-a şi pentru “elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi pentru preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu”, pentru clasa a VI-a.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic