Se “schimbă foaia”. Chiriaşii ANL rău-platnici, evacuaţi la restanţe de 60 de zile

Şase chiriaşi vor fi evacuaţi din blocurile ANL, deoarece nu şi-au achiatat chiriile sau facturile. De la 1 noiembrie, răuplatinicii care vor aduna datorii la chirie sau utilităţii vor putea fi evacuaţi fără somaţie, după 60 de zile de întârziere a plăţii

chiriasi

Acumularea debitelor uriaşe la chirie şi utilităţi i-au îndemnat pe consilierii locali “să schimbe foaia” în ceea ce priveşte drepturile contractuale ale chiriaşilor Primăriei Deva care deţin locuinţe pentru tineret în regim de închiriere. Deşi în contract era stipulat ca atât chiria, cât şi contravaloarea serviciilor furnizărilor de utilităţi trebuie plătite lunar, mulţi dintre aceştia “au uitat” să îşi achite obligaţiile.

Evacuaţi fără somaţie

După cum prevedeau contractele semnate între proprietar şi chiriaş, rezilierea contactului pentru rău platnici urma să se facă la trei luni consecutive de neplată a datoriilor. Dar, începând de la 1 noiembrie, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local adoptată luni, chiriaşii pot fi evacuaţi pentru neplată la 60 de zile, deşi termenul propus iniţial în proiect era de 45 de zile. “Propunem modificarea termenului de la 45 de zile la 60 de zile şi introducerea a două noi aliniate în ceea ce priveşte punerea în întârziere. Primul aliniat: Chiriaşul este de drept în întârziere prin simpla împlinire a termenului de 60 de zile pentru executarea obligaţiilor de plată a chiriei şi/sau a cheltuielilor comune. Rezilierea operează pe deplin drept, fără somarea sau notificarea în prealabil a chiriaşului şi fără intervenţia instanţelor judecătoreşti”, au votat luni consilierii deveni.

Aşteaptă să fie daţi afară

În perioada următoare, şase chiriaşi care nu şi-au plătit datoriile vor fi evacuaţi. La blocul ANL 3 de pe strada Eminescu, erau propuşi spre reziliere şi evacuare un număr de 22 de chiriaşi, dintre care 20 şi-au achitat restanţele la zi, iar la blocul ANL 1, de lângă Sala Sporturilor din zece chiriaşi restanţi, şase şi-au achitat debitele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie