Se “schimbă foaia”. Chiriaşii ANL rău-platnici, evacuaţi la restanţe de 60 de zile

Şase chiriaşi vor fi evacuaţi din blocurile ANL, deoarece nu şi-au achiatat chiriile sau facturile. De la 1 noiembrie, răuplatinicii care vor aduna datorii la chirie sau utilităţii vor putea fi evacuaţi fără somaţie, după 60 de zile de întârziere a plăţii

chiriasi

Acumularea debitelor uriaşe la chirie şi utilităţi i-au îndemnat pe consilierii locali “să schimbe foaia” în ceea ce priveşte drepturile contractuale ale chiriaşilor Primăriei Deva care deţin locuinţe pentru tineret în regim de închiriere. Deşi în contract era stipulat ca atât chiria, cât şi contravaloarea serviciilor furnizărilor de utilităţi trebuie plătite lunar, mulţi dintre aceştia “au uitat” să îşi achite obligaţiile.

Evacuaţi fără somaţie

După cum prevedeau contractele semnate între proprietar şi chiriaş, rezilierea contactului pentru rău platnici urma să se facă la trei luni consecutive de neplată a datoriilor. Dar, începând de la 1 noiembrie, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local adoptată luni, chiriaşii pot fi evacuaţi pentru neplată la 60 de zile, deşi termenul propus iniţial în proiect era de 45 de zile. “Propunem modificarea termenului de la 45 de zile la 60 de zile şi introducerea a două noi aliniate în ceea ce priveşte punerea în întârziere. Primul aliniat: Chiriaşul este de drept în întârziere prin simpla împlinire a termenului de 60 de zile pentru executarea obligaţiilor de plată a chiriei şi/sau a cheltuielilor comune. Rezilierea operează pe deplin drept, fără somarea sau notificarea în prealabil a chiriaşului şi fără intervenţia instanţelor judecătoreşti”, au votat luni consilierii deveni.

Aşteaptă să fie daţi afară

În perioada următoare, şase chiriaşi care nu şi-au plătit datoriile vor fi evacuaţi. La blocul ANL 3 de pe strada Eminescu, erau propuşi spre reziliere şi evacuare un număr de 22 de chiriaşi, dintre care 20 şi-au achitat restanţele la zi, iar la blocul ANL 1, de lângă Sala Sporturilor din zece chiriaşi restanţi, şase şi-au achitat debitele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu