Se “schimbă foaia”. Chiriaşii ANL rău-platnici, evacuaţi la restanţe de 60 de zile

Şase chiriaşi vor fi evacuaţi din blocurile ANL, deoarece nu şi-au achiatat chiriile sau facturile. De la 1 noiembrie, răuplatinicii care vor aduna datorii la chirie sau utilităţii vor putea fi evacuaţi fără somaţie, după 60 de zile de întârziere a plăţii

chiriasi

Acumularea debitelor uriaşe la chirie şi utilităţi i-au îndemnat pe consilierii locali “să schimbe foaia” în ceea ce priveşte drepturile contractuale ale chiriaşilor Primăriei Deva care deţin locuinţe pentru tineret în regim de închiriere. Deşi în contract era stipulat ca atât chiria, cât şi contravaloarea serviciilor furnizărilor de utilităţi trebuie plătite lunar, mulţi dintre aceştia “au uitat” să îşi achite obligaţiile.

Evacuaţi fără somaţie

După cum prevedeau contractele semnate între proprietar şi chiriaş, rezilierea contactului pentru rău platnici urma să se facă la trei luni consecutive de neplată a datoriilor. Dar, începând de la 1 noiembrie, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local adoptată luni, chiriaşii pot fi evacuaţi pentru neplată la 60 de zile, deşi termenul propus iniţial în proiect era de 45 de zile. “Propunem modificarea termenului de la 45 de zile la 60 de zile şi introducerea a două noi aliniate în ceea ce priveşte punerea în întârziere. Primul aliniat: Chiriaşul este de drept în întârziere prin simpla împlinire a termenului de 60 de zile pentru executarea obligaţiilor de plată a chiriei şi/sau a cheltuielilor comune. Rezilierea operează pe deplin drept, fără somarea sau notificarea în prealabil a chiriaşului şi fără intervenţia instanţelor judecătoreşti”, au votat luni consilierii deveni.

Aşteaptă să fie daţi afară

În perioada următoare, şase chiriaşi care nu şi-au plătit datoriile vor fi evacuaţi. La blocul ANL 3 de pe strada Eminescu, erau propuşi spre reziliere şi evacuare un număr de 22 de chiriaşi, dintre care 20 şi-au achitat restanţele la zi, iar la blocul ANL 1, de lângă Sala Sporturilor din zece chiriaşi restanţi, şase şi-au achitat debitele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport