Se încălzesc cum pot în aşteptarea societăţii unice de termoficare

Municipiul Petroşani beneficiază de căldură şi apă caldă, după ce hoţii au fost la un pas de a lăsa Petroşaniul în frig. Localnicii din celelalte oraşe ale Văii Jiului se încălzesc, însă, în continuare cum pot.

 

termoficarePotrivit informaţiilor oficiale, Sucursala Electrocentrale Paroşeni furnizează agent termic către Municipiul Petroşani pe baza comenzii emise de către SC Termoficare. Astfel, apa caldă este asigurată 24 de ore poe zi, în timp ce caloriferele sunt calde doar pe perioadsa nopţii, de la orele 22.00 şi până la 6 dimineaţa. În Vulcan şi Lupeni, însă, unde mai sunt societăţi de termoficare, lucrurile nu sunt la fel de limpezi. „Pentru Municipiul Vulcan se aşteaptă solicitare sub formă de comandă pentru perioada următoare. Pentru Municipiul Lupeni, lichidatorul judiciar al S.C Universal Edil S.A. si-a exprimat intenţia de a se solicita furnizarea agentului termic începând cu data de 03.11.2014, însă hotărârea va fi luată după întrunirea Comitetului Creditorilor”, au declarat oficialii Complexului Energetic Hunedoara, de care aparţine Termocentrala Paroşeni.

Situaţia s-ar putea îmbunătăţi după ce sistemul de termoficare va fi cesionat şi va funcţiona societatea unică la nivelul Văii Jiului. Licitaţia ţinută la Petroşani a fost amânată, din lipsă de ofertanţi, dar la finele acestei luni este programată o nouă selecţie de oferte, la care va participa şi termocentzrala Paroşeni. „Prin Hotărârea Consiliului de Administraţie 24 / 21.10. 2014 s-a aprobat participarea Sucursalei Electrocentrale Paroşeni la licitaţia organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Termoficare Valea Jiului pentru preluarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”, au mai spus sursele citate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie