Se încălzesc cum pot în aşteptarea societăţii unice de termoficare

Municipiul Petroşani beneficiază de căldură şi apă caldă, după ce hoţii au fost la un pas de a lăsa Petroşaniul în frig. Localnicii din celelalte oraşe ale Văii Jiului se încălzesc, însă, în continuare cum pot.

 

termoficarePotrivit informaţiilor oficiale, Sucursala Electrocentrale Paroşeni furnizează agent termic către Municipiul Petroşani pe baza comenzii emise de către SC Termoficare. Astfel, apa caldă este asigurată 24 de ore poe zi, în timp ce caloriferele sunt calde doar pe perioadsa nopţii, de la orele 22.00 şi până la 6 dimineaţa. În Vulcan şi Lupeni, însă, unde mai sunt societăţi de termoficare, lucrurile nu sunt la fel de limpezi. „Pentru Municipiul Vulcan se aşteaptă solicitare sub formă de comandă pentru perioada următoare. Pentru Municipiul Lupeni, lichidatorul judiciar al S.C Universal Edil S.A. si-a exprimat intenţia de a se solicita furnizarea agentului termic începând cu data de 03.11.2014, însă hotărârea va fi luată după întrunirea Comitetului Creditorilor”, au declarat oficialii Complexului Energetic Hunedoara, de care aparţine Termocentrala Paroşeni.

Situaţia s-ar putea îmbunătăţi după ce sistemul de termoficare va fi cesionat şi va funcţiona societatea unică la nivelul Văii Jiului. Licitaţia ţinută la Petroşani a fost amânată, din lipsă de ofertanţi, dar la finele acestei luni este programată o nouă selecţie de oferte, la care va participa şi termocentzrala Paroşeni. „Prin Hotărârea Consiliului de Administraţie 24 / 21.10. 2014 s-a aprobat participarea Sucursalei Electrocentrale Paroşeni la licitaţia organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Termoficare Valea Jiului pentru preluarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”, au mai spus sursele citate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara