Se încălzesc cum pot în aşteptarea societăţii unice de termoficare

Municipiul Petroşani beneficiază de căldură şi apă caldă, după ce hoţii au fost la un pas de a lăsa Petroşaniul în frig. Localnicii din celelalte oraşe ale Văii Jiului se încălzesc, însă, în continuare cum pot.

 

termoficarePotrivit informaţiilor oficiale, Sucursala Electrocentrale Paroşeni furnizează agent termic către Municipiul Petroşani pe baza comenzii emise de către SC Termoficare. Astfel, apa caldă este asigurată 24 de ore poe zi, în timp ce caloriferele sunt calde doar pe perioadsa nopţii, de la orele 22.00 şi până la 6 dimineaţa. În Vulcan şi Lupeni, însă, unde mai sunt societăţi de termoficare, lucrurile nu sunt la fel de limpezi. „Pentru Municipiul Vulcan se aşteaptă solicitare sub formă de comandă pentru perioada următoare. Pentru Municipiul Lupeni, lichidatorul judiciar al S.C Universal Edil S.A. si-a exprimat intenţia de a se solicita furnizarea agentului termic începând cu data de 03.11.2014, însă hotărârea va fi luată după întrunirea Comitetului Creditorilor”, au declarat oficialii Complexului Energetic Hunedoara, de care aparţine Termocentrala Paroşeni.

Situaţia s-ar putea îmbunătăţi după ce sistemul de termoficare va fi cesionat şi va funcţiona societatea unică la nivelul Văii Jiului. Licitaţia ţinută la Petroşani a fost amânată, din lipsă de ofertanţi, dar la finele acestei luni este programată o nouă selecţie de oferte, la care va participa şi termocentzrala Paroşeni. „Prin Hotărârea Consiliului de Administraţie 24 / 21.10. 2014 s-a aprobat participarea Sucursalei Electrocentrale Paroşeni la licitaţia organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Termoficare Valea Jiului pentru preluarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”, au mai spus sursele citate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte