Şcoală „la mişto”. Rezultate dezastruoase la simularea de „Bac”

Peste 70 la sută dintre elevii de clasa a XII-a din judeţul Hunedoara au obţinut medii sub 6

simulare

Deși de câțiva ani se tot discută despre reforma în învățământul românesc, situația reală este pe marginea prăpastiei.

Din ce în ce mai rău

Dacă în urmă cu 10 – 15 ani elevii de clasa a opta învățau pe brânci pentru a obține o notă mare la examenul de Capacitate, pentru a ajunge la liceul dorit, acum nu mai există interes. De ce? Pentru că au posibilitatea de a ajunge la ce liceu doresc, si cu media doi sau trei. În această situație, oarecum, este normal ca elevii să nu se mai ostenească, însă atunci când vine vremea examenului maturității toți își adresează aceeași întrebare: De ce nu promovează mai mulți elevi cu medii mari?! Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat, organizat de Inspectoratul Școlar Județean, din acest an, sunt dezastruoase. Aproape 72 la sută dintre cei 2.959 de candidați, prezenți la examen, nu au reușit să obțină notă de trecere.

„În urma centralizării rezultatelor au fost obținute note de trecere la majoritatea disciplinelor, în proporție de 50 la sută, excepție făcând matematica și istoria, unde doar 40 la sută au obținut note peste șase. La nivel de medii, procentul de promovabilitate se face peste nota cinci, dar la media de admitere este de cel puțin șase, iar în acest caz este de 28,22 la sută. Este un procent mic, dar având în vedere că am încercat să aplicăm toate condițiile de examen, elevii au posibilitatea de a vedea care sunt lacunele”, a declarat profesor Marta Mate, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

 La fel de prost şi la Evaluarea Naţională

De fiecare dată, după ce sunt prezentate rezultatele simulărilor, se așteaptă ca dascălii să ia măsuri, pentru ca elevii „să îngrașe porcul în ajun”.Avem în graficul nostru inspecții de specialitate pentru disciplinele de examen, însă acestea vor fi intensificate în special la unitățile de învățământ unde rezultatele au fost mai slabe. Dacă este să ne raportăm la rezultatele slabe obținute de liceeni reflectă, liceele în care elevii au intrat cu medii mici. Doar un efort conjugat și o responsabilizare mai mare a tinerilor pot aduce rezultatele scontate”, a conchis Marta Mate. Rezultate slabe au fost și la simularea județeană la Evaluarea Națională, unde rata promovabilității din rândul elevilor de clasa a VIII-a a fost de 25,58 la sută. (Petronela Tămaș)

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva