Şcoală „la mişto”. Rezultate dezastruoase la simularea de „Bac”

Peste 70 la sută dintre elevii de clasa a XII-a din judeţul Hunedoara au obţinut medii sub 6

simulare

Deși de câțiva ani se tot discută despre reforma în învățământul românesc, situația reală este pe marginea prăpastiei.

Din ce în ce mai rău

Dacă în urmă cu 10 – 15 ani elevii de clasa a opta învățau pe brânci pentru a obține o notă mare la examenul de Capacitate, pentru a ajunge la liceul dorit, acum nu mai există interes. De ce? Pentru că au posibilitatea de a ajunge la ce liceu doresc, si cu media doi sau trei. În această situație, oarecum, este normal ca elevii să nu se mai ostenească, însă atunci când vine vremea examenului maturității toți își adresează aceeași întrebare: De ce nu promovează mai mulți elevi cu medii mari?! Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat, organizat de Inspectoratul Școlar Județean, din acest an, sunt dezastruoase. Aproape 72 la sută dintre cei 2.959 de candidați, prezenți la examen, nu au reușit să obțină notă de trecere.

„În urma centralizării rezultatelor au fost obținute note de trecere la majoritatea disciplinelor, în proporție de 50 la sută, excepție făcând matematica și istoria, unde doar 40 la sută au obținut note peste șase. La nivel de medii, procentul de promovabilitate se face peste nota cinci, dar la media de admitere este de cel puțin șase, iar în acest caz este de 28,22 la sută. Este un procent mic, dar având în vedere că am încercat să aplicăm toate condițiile de examen, elevii au posibilitatea de a vedea care sunt lacunele”, a declarat profesor Marta Mate, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

 La fel de prost şi la Evaluarea Naţională

De fiecare dată, după ce sunt prezentate rezultatele simulărilor, se așteaptă ca dascălii să ia măsuri, pentru ca elevii „să îngrașe porcul în ajun”.Avem în graficul nostru inspecții de specialitate pentru disciplinele de examen, însă acestea vor fi intensificate în special la unitățile de învățământ unde rezultatele au fost mai slabe. Dacă este să ne raportăm la rezultatele slabe obținute de liceeni reflectă, liceele în care elevii au intrat cu medii mici. Doar un efort conjugat și o responsabilizare mai mare a tinerilor pot aduce rezultatele scontate”, a conchis Marta Mate. Rezultate slabe au fost și la simularea județeană la Evaluarea Națională, unde rata promovabilității din rândul elevilor de clasa a VIII-a a fost de 25,58 la sută. (Petronela Tămaș)

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara