Sărbătoare “Ziua cimentistului”, la a XXII-a ediție

Angajații și conducerea fabricii de la Chișcădaga au petrecut, împreună, sâmbătă după-masă, la un elegant restaurant din Deva

Despre felul în care merge o industrie îți poți da seama chiar și urmărind cum se sărbătorește ziua celor care lucrează în domeniul respectiv.

Trei generații de cimentiști

Una dintre industriile care merg bine în România, în ciuda crizei, este cea a materialelor de construcții, cu precădere cea de fabricare a cimentului. Sâmbătă, la un elegant restaurant din Deva, angajații și conducerea fabricii de ciment de la Chișcădaga au sărbătorit, împreună, cea de-a XXII-a ediție a “Zilei cimentistului”. Alături de cei care lucrează pe platforma industrială în prezent au fost și foști angajați, actualmente pensionari, dar și tineri care doresc să urmeze o carieră în domeniu, fiind vorba, practic, de o întâlnire între trei generații de cimentiști. “Cea mai mare resursă a noastră a fost, este și va fi omul. Am ajuns la performanțele pe care le avem prin munca și priceperea oamenilor care lucrează în firmă”, a spus Dorin Negrilă, liderul sindical de la Fabrica de ciment Chișcădaga a Carpatcement Holding SA, principalul organizator al acțiunii de sâmbătă. “Industria cimentului din țara noastră are peste 140 de ani, iar noi, cei de la Chișcădaga, suntem “juniori”, având aproape patru decenii de activitate, lucru care, însă, nu ne-a împiedicat să obținem performanțe notabile. Vă mulțumesc, în numele meu și al patronatului, pentru tot ceea ce faceți”, a menționat adresându-se celor prezenţi, Mircea Bobora, directorul Fabricii de ciment Chișcădaga a Carpatcement Holding SA.

Alături de cimentiști și familiile acestora au fost și reprezentanți ai administrației publice județene, primari, parlamentari și conducători de instituții deconcentrate, care, la rândul lor, au apreciat munca angajaților de la Chișcădaga și produsele de la respectiva fabrică. Cimentiștii au petrecut ore bune, cu meniuri alese și băuturi fine, toate aceste fiind asezonate cu muzică de calitate, asigurată de formația condusă de Dănuț Balea. Iar la final cei prezenți la cea de-a XXII-a ediție a “Zilei cimentistului” au plecat cu gândul că anul viitor vor petrece mai bine ca în 2014, lucru ce ar însemna că domeniul în care activează este pe un trend ascendent.

pensionarAndrei Szabo, pensionar

“M-am retras de ani buni din activitate și mă bucur că tehnologia avansează, iar rezultatele se văd. Mă simt extraordinar alături de foștii colegi”

 

femeieSilvica Preha, angajat

“Lucrez de 34 de ani în această firmă și pot să spun că a fost foarte bine. Sper ca și cei ce vin din urmă să aibă aceleași performanțe ca și noi”

 

tanarBogdan Ștef, aspirant la angajare

“Sunt tânăr și doresc să am o carieră. Îmi doresc să fac carieră ca și cimentist. Este o meserie de viitor, iar fabrica de la Chișcădaga este una serioasă”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!