Sărbătoare “Ziua cimentistului”, la a XXII-a ediție

Angajații și conducerea fabricii de la Chișcădaga au petrecut, împreună, sâmbătă după-masă, la un elegant restaurant din Deva

Despre felul în care merge o industrie îți poți da seama chiar și urmărind cum se sărbătorește ziua celor care lucrează în domeniul respectiv.

Trei generații de cimentiști

Una dintre industriile care merg bine în România, în ciuda crizei, este cea a materialelor de construcții, cu precădere cea de fabricare a cimentului. Sâmbătă, la un elegant restaurant din Deva, angajații și conducerea fabricii de ciment de la Chișcădaga au sărbătorit, împreună, cea de-a XXII-a ediție a “Zilei cimentistului”. Alături de cei care lucrează pe platforma industrială în prezent au fost și foști angajați, actualmente pensionari, dar și tineri care doresc să urmeze o carieră în domeniu, fiind vorba, practic, de o întâlnire între trei generații de cimentiști. “Cea mai mare resursă a noastră a fost, este și va fi omul. Am ajuns la performanțele pe care le avem prin munca și priceperea oamenilor care lucrează în firmă”, a spus Dorin Negrilă, liderul sindical de la Fabrica de ciment Chișcădaga a Carpatcement Holding SA, principalul organizator al acțiunii de sâmbătă. “Industria cimentului din țara noastră are peste 140 de ani, iar noi, cei de la Chișcădaga, suntem “juniori”, având aproape patru decenii de activitate, lucru care, însă, nu ne-a împiedicat să obținem performanțe notabile. Vă mulțumesc, în numele meu și al patronatului, pentru tot ceea ce faceți”, a menționat adresându-se celor prezenţi, Mircea Bobora, directorul Fabricii de ciment Chișcădaga a Carpatcement Holding SA.

Alături de cimentiști și familiile acestora au fost și reprezentanți ai administrației publice județene, primari, parlamentari și conducători de instituții deconcentrate, care, la rândul lor, au apreciat munca angajaților de la Chișcădaga și produsele de la respectiva fabrică. Cimentiștii au petrecut ore bune, cu meniuri alese și băuturi fine, toate aceste fiind asezonate cu muzică de calitate, asigurată de formația condusă de Dănuț Balea. Iar la final cei prezenți la cea de-a XXII-a ediție a “Zilei cimentistului” au plecat cu gândul că anul viitor vor petrece mai bine ca în 2014, lucru ce ar însemna că domeniul în care activează este pe un trend ascendent.

pensionarAndrei Szabo, pensionar

“M-am retras de ani buni din activitate și mă bucur că tehnologia avansează, iar rezultatele se văd. Mă simt extraordinar alături de foștii colegi”

 

femeieSilvica Preha, angajat

“Lucrez de 34 de ani în această firmă și pot să spun că a fost foarte bine. Sper ca și cei ce vin din urmă să aibă aceleași performanțe ca și noi”

 

tanarBogdan Ștef, aspirant la angajare

“Sunt tânăr și doresc să am o carieră. Îmi doresc să fac carieră ca și cimentist. Este o meserie de viitor, iar fabrica de la Chișcădaga este una serioasă”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament