Săptămâni “de foc”. Start la Bacalaureat!

O lună presărată cu examene îi aşteaptă pe cei peste 3.300 de absolvenţi de liceu hunedoreni care s-au înscris în prima sesiune a examenului maturităţii

incepe baculEmoţii mari pentru absolvenţii de liceu hunedoreni care astăzi şi mâine vor susţine prima probă a Bacalaureatului. La sesiunea din vară a examenului maturităţii, care debutează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, s-au înscris peste 3.300 de absolvenţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Hunedoara, cea mai mare parte a candidaţilor, în jur de 2.800  provin din promoţia curentă. Candidaţii sunt sfătuiţi să respecte regulile, deoarece orice încercare de fraudă va fi pedepsită cu eliminarea din examen.

Probele scrise, din 30 iunie

Până la sfârşitul acestei luni, absolvenţii vor avea de trecut probele de competenţe lingvistice în limba română, limba maternă şi o limbă de circulaţie internaţională, precum şi proba de competenţe digitale.La aceste probe candidaţii nu primesc note, ci doar calificative.Probele de foc, temute de foştii liceeni, sunt însă cele scrise, care vor debuta în 30 iunie cu limba română. Urmează apoi, proba la limba maternă în1 iulie, proba obligatorie a profilului în 2 iulie, iar în 4 iulie, examenele se vor  încheia, cuproba la alegere a profilului şi specializării.Examenul de Bacalaureat va fi susţinut  în 14 centre de examen judeţene, iar rezultatele finale vor fi afişate în data 7 iulie.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”