Să te crucești! Căminul cultural construit curtea bisericii vechi de trei secole

Căminul cultural aflat în construcție în curtea bisericii de lemn din Ribicioara, veche din secolul al XVIII-lea, i-a revoltat pe localnici.

Noua clădire este ridicată de primărie în zona de protecție a monumentului istoric și a transformat cu totul înfățișarea pitorească a bisericii. Localnicii au depus mai multe sesizări la Ministerul Culturii și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a opri proiectul, considerat inutil și nelegal. Din toamna anului trecut, spun oamenii, nu se mai lucrează la căminul cultural, șantierul fiind abandonat.

Primăria Ribița informează că satul Ribicioara, unde trăiesc mai puțin de 40 de oameni, avea nevoie de cămin cultural, pentru că și alte sate din comună au. Satul Ribicioara, care aparține comunei Ribița, a rămas una dintre cele mai izolate așezări din vestul țării, aflată în Munții Apuseni, la limita județelor Hunedoara și Alba. Unele case au rămas abandonate, altele nu au curent, nu au utilități, iar drumul de pământ al satului este aproape impracticabil. Localnicii se mândreau până de curând cu una dintre cele mai frumoase biserici din lemn din România, dar și cu rezervația naturală Cheile Ribicioarei.

Primarul Ribiței, Ioan Faur, se află deja la al patrulea mandat, însă în afara construcției din curtea bisericii nu se poate lăuda cu mai nimic pentru sătenii din Ribicioara… în 14 ani de „meserie”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara