S-au reluat lucrările la bazinul şcolar din Petroşani

După ce luni în şir au stagnat, lucrările la bazinul de înot şcolar din Petroşani s-au reluat, chiar dacă deocamdată cu paşi timizi. Piscina şcolară se realizează  prin Compania Naţională de Investiţii, care a aprobat proiectul al finanţare, şi prima de acest fel din Valea Jiului.

Bazin-PetrosaniConstructorul care execută proiectul de realizare a bazinului şcolar, situat în imediata vecinătate a Şcolii generale Spiru Haret din Petroşani, a reluat lucrările de execuţie. „Lucrările au fost reluate. Constructorul vrea să aducă ventilatoarele şi instalaţia de pompare şi să închidă bazinul, aşa încât să vadă dacă peste iarnă poate lucra şi la partea interioară”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Edilul mai spune că, deocamdată nu există garanţia unei finanţări, iar lucrările au fost reluate pe baza promisiunilor primite.

Lucrările au început în luna decembrie 2011 şi, o perioadă, s-a lucrat chiar în avans, numai că lipsa finanţării a blocat proiectul. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 4,5 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat. Clădirea în care va fi construit bazinul de înot va avea o suprafaţă de 840 de metri pătraţi şi va avea două niveluri, parter şi un etaj. Bazinul se va afla la primul etaj şi va avea o lungime de 25 de metri, o lăţime de 12,5 metri, iar adâncimea va fi variabilă, de la 1,20 la 1,80 metri. Bazinul va fi prevăzut cu cinci culoare de înot.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!