Rezultate mai bune decât în anii precedenţi

Locul 29 pe ţară, din 42 de judeţe a ocupat Hunedoara în statistica întocmită după rezultatele înainte de contestaţii, cu o promovabilitate a examenului de Bacalaureat de 53,25%

bac 2013Judeţul Hunedoara ocupă un onorabil loc 29 din 42 pe ţară, cu o promovabilitate la Bacalaureat de peste 53%, după rezultatele înainte de contestaţii. La nivelul întregii ţări, cea mai mare rată de promovare a fost înregistrată în judeţul Brăila cu peste 74%, iar cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Ilfov cu 27%. De asemenea, absolvenţii hunedorenii au depăşit Capitala, ca şi grad de pregătire, aceasta ocupând locul 31 pe ţară, fiind ultimii cu o promovabilitate de peste 50%.

Nota 10 pe linie

122 de elevi din întreaga ţară au obţinut nota maximă la toate probele scrise ale examenului maturităţii din acest an. Hunedoara se situează aici în top 10, ocupând locul opt la nivel de ţară, cu cinci medii de 10. Alina Diana Igreţ, Roxana Loredana Jivan, Bianca Elena Mateş, Monica Oprean şi Petra Ioana Trifon sunt elevele care au obţinut media maximă la Bacalaureat, toate fiind absolvente ale Colegiului Naţional „Decebal” din Deva. Cele mai multe medii de 10 s-au înregistrat în judeţul Iaşi, cu 12 rezultate, în timp ce alte zece judeţe nu au obţinut nicio medie maximă.

Peste 800 de contestaţii înregistrate în judeţ

După rezultatele afişate ieri la toate centrele de examinare din judeţ, candidaţii care au fost nemulţumiţi de notele primite au avut posibilitatea să depună contestaţii. „Au fost depuse un număr total de 812 contestaţii, dintre care 310 la limba română, 275 la matematică şi restul se împarte între istorie, geografie sau discipline socio-umane.Vineri vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii, urmând ca de luni să înceapă înscrierea pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, ce se va desfăşura în luna august”, spune Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Absolvenţii care se simt pregătiţi să suţină examenul maturităţii în toamnă trebuie să se decidă rapid, deoarece înscrierile se pot face doar până în data de 19 iulie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute