La asta s-a ajuns! Persoanele cu handicap “luptă” cu valizii în trafic pentru dreptul lor la parcare

191

Ocuparea locurilor de parcare rezervate persoanelor cu handicap s-a lăsat astăzi cu scandal în zona Pieţei Centrale din Deva. Poliţia Locală a împărţit cu generozitate sancţiuni

handicap

BLOCAJ. Rodica Stanciu, şoferiţa cu handicap a blocat atât maşina care ocupase în loc nejustificat locul de parcare rezervat persoanelor cu handicap, cât şi cea de alături, care aparţinea unui tânăr

 

Sătui ca locurile de parcare rezervate special pentru ei să le fie ocupate abuziv, persoanele cu handicap din judeţ, s-au hotărât să ia măsuri. Supărată din cauză că a găsit un loc rezervat blocat de o maşină fără însemne, o femeie cu handicap locomotor (proteză la mână), maşină modificată şi tichetul aferent, a blocat ieri două maşini parcate în zona pieţei din Deva.

A pus piciorul în prag

Una dintre ele parcată pe locul destinat persoanelor cu handicap, iar cealată alături. “Trebuia să plec într-o delegaţie în interes de serviciu şi am oprit în piaţă să îmi iau ceva de mâncare. Nu am avut unde parca, locul rezervat fiind ocupat şi am oprit aici. Când am venit domnul era foarte nervos şi mi-a spus că dă telefon la Poliţie că nu îl las să plece. Conform legii, două locuri sunt pentru persoanele cu handicap, de cea mai apropiată intrare a instituţiei. Am parcat aici, pentru că nu puteam bloca rampa de acces a celor care sunt în cărucioare”, povesteşte Rodica Stanciu, care spune că în Brad, unde domiciliază, nu există astfel de probleme.

La mijloc

blocaj

Maşina albă, parcată ilegal pe locul persoanelor cu handicap, a fost blocata de automobilul condus de Rodica Stanciu

La faţa locului s-a creat un adevărat scandal, din cauză că tânărul care avea maşina parcată lângă cea care ocupa abuziv locul rezervat dorea să plece. “Doamna a parcat în faţa locului de handicap care era ocupat şi în faţa mea, care nu eram pe loc destinat persoanelor cu handicap şi nu a mai vrut să plece. Se ridică tot timpul maşini de aici şi se dau amenzi, dar de pe locul rezervat, nu de lângă. Eu am căzut la mijloc”, povesteşte Andrei Tîmboi, care deţine un chioşc alimentar chiar în apropierea parcării. În toiul zarvei generale, la scurt timp după venirea echipajului de la Poliţia Locală Deva a apărut şi proprietara maşinii care a ocupat în mod nejustificat locul rezervat persoanelor cu handicap. Femeia nu acomentat în niciun fel situaţia şi s-a grăbit să dea actele poliţiştilor şi să elibereze locul de parcare.

Dublă sancţiune

De cealaltă parte, deşi Rodica Stanciu a solicitat Primăriei Deva un reprezentant de la Cadastru, care să confirme faptul că, potrivit Legii 448/2006, două locuri trebuiau rezervate persoanelor cu handicap, acesta nu a apărut în timp util. Astfel, atât femeia cu handicap care a blocat maşina tânărului, cât şi cea care a ocupat locul rezervat persoanelor cu handicap au fost sancţionate de echipajul Poliţiei Locale. Avertisment pentru blocarea ieşirii din parcarea a unui alt autoturism, iar pentru ocuparea abuzivă aunui loc de parcare dedicat persoanelot cu handicap, amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 de lei.

 

Comentarii FB

comentarii
One thought on “La asta s-a ajuns! Persoanele cu handicap “luptă” cu valizii în trafic pentru dreptul lor la parcare

  1. deveanu

    Din pacate, cei care ocupa locurile dedicate persoanelor cu handicap, sunt si ele handicapate… mental.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *