Relaţii internaţionale. Profesori din Republica Moldova, în vizită la „Decebal”

Între liceul din Chişinău şi unitatea de învăţământ din Deva există un proiect de colaborare

decebal

Colegiul Naţional „Decebal” din Deva este una dintre cele mai apreciate unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara şi se află pe o poziţie onorantă şi în topul naţional.

Dezvoltarea parteneriatului

Liceul devean are relaţii de colaborare cu instituţii similare din ţară şi din străinătate. O astfel de colaborare există şi între „Decebal” şi Liceul Academiei de Ştiinţe al Republicii Moldova din Chişinău. O delegaţie de profesori de peste Prut, condusă de Iurie Cristea, directorul acestei prestigioase instituţii de învăţământ preuniversitar, va face o vizită oficială la Colegiul Naţional Decebal Deva în perioada 22-25 februarie a.c. în cadrul unui proiect bilateral de cooperare. Liceul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova a fost fondat la inițiativa președintelui Academiei de Șitiinţe din Moldova, academician Gheorghe Duca, şi reprezintă o instituție în care sunt promovate capacitățile și cunoștințele copiilor dotați, activismul civic și responsabilitatea, este susținută inițiativa elevilor și autoconducerea școlară, unde sunt cu succes promovate valorile persoanei, familiei și ale comunității, unde sunt pregătiți viitori savanți, cercetători și manageri. Elevii sunt implicați activ în olimpiadele de la disciplinele școlare (la nivel municipal, republican și internațional), în concursurile școlare, în diverse conferințe științifice, forumuri pentru tineret, competiții sportive etc.

“Oaspeţii noştri vor vizita colegiul, vor avea întâlniri cu cadrele didactice şi cu elevii. Vom participa împreună la activităţi didactice şcolare şi extraşcolare, întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, vom vizita oraşul şi câteva obiective turistice din Hunedoara şi Tara Haţegului. În cadrul întâlnirilor vom stabili etapele următoare ale colaborării noastre”, a declarat profesorul Florin Ilieş, directorul Colegiului Naţional “Decebal” din Deva. (Amarildo Szekely)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani