Reducerea TVA-ului la pâine scumpeşte băutura

paine

Prima zi de toamnă calendaristică aduce modificări importante privind scăderea TVA-ului la pâine la 9% pe de o parte, şi creşterea accizelor la alcool cu 25%, pe de altă parte. Scumpirea băuturilor alcoolice vine să compenseze un eventual impact negativ la buget creat de reducerea taxelor la pâine. Ambele modificări fac parte din noul acord încheiat între Executiv şi Fondul Monetar Internaţional.

Odată cu TVA-ul scade şi evaziunea fiscală

Este un lucru foarte bun faptul că TVA-ul va scădea la 9%, urmărindu-se astfel rezolvarea a două probleme majore: scăderea preţului pâinii şi diminuarea evaziunii fiscale. Acum TVA-ul se ridică la un sfert din preţul pâinii, iar mulţi producători preferau să rişte. De la 1 septembrie lucrurile se vor schimba în bine”, este de părere George Frântu, director general al Boromir Ind. Totuşi producătorul spune că preţul pâinii a fost întotdeauna accesibil consumatorului român şi prin urmare este posibil să nu avem scăderi spectaculoase de preţ. Prin urmare, cu cât va scădea preţul produselor de panificaţie la raft nu se poate încă stabili având în vedere că piaţa este cea care va stabili valoarea la care se va comercializa pâinea de la data de 1 septembrie.

În schimb, preţurile la băuturile alcoolice vor exploda, motiv de îngrijorare pentru producătorii de spirtoase, distribuitori, iar în ultimă instanţă consumatorii de rând.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar