Reducerea TVA-ului la pâine scumpeşte băutura

paine

Prima zi de toamnă calendaristică aduce modificări importante privind scăderea TVA-ului la pâine la 9% pe de o parte, şi creşterea accizelor la alcool cu 25%, pe de altă parte. Scumpirea băuturilor alcoolice vine să compenseze un eventual impact negativ la buget creat de reducerea taxelor la pâine. Ambele modificări fac parte din noul acord încheiat între Executiv şi Fondul Monetar Internaţional.

Odată cu TVA-ul scade şi evaziunea fiscală

Este un lucru foarte bun faptul că TVA-ul va scădea la 9%, urmărindu-se astfel rezolvarea a două probleme majore: scăderea preţului pâinii şi diminuarea evaziunii fiscale. Acum TVA-ul se ridică la un sfert din preţul pâinii, iar mulţi producători preferau să rişte. De la 1 septembrie lucrurile se vor schimba în bine”, este de părere George Frântu, director general al Boromir Ind. Totuşi producătorul spune că preţul pâinii a fost întotdeauna accesibil consumatorului român şi prin urmare este posibil să nu avem scăderi spectaculoase de preţ. Prin urmare, cu cât va scădea preţul produselor de panificaţie la raft nu se poate încă stabili având în vedere că piaţa este cea care va stabili valoarea la care se va comercializa pâinea de la data de 1 septembrie.

În schimb, preţurile la băuturile alcoolice vor exploda, motiv de îngrijorare pentru producătorii de spirtoase, distribuitori, iar în ultimă instanţă consumatorii de rând.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic