Reducerea TVA-ului la pâine scumpeşte băutura

paine

Prima zi de toamnă calendaristică aduce modificări importante privind scăderea TVA-ului la pâine la 9% pe de o parte, şi creşterea accizelor la alcool cu 25%, pe de altă parte. Scumpirea băuturilor alcoolice vine să compenseze un eventual impact negativ la buget creat de reducerea taxelor la pâine. Ambele modificări fac parte din noul acord încheiat între Executiv şi Fondul Monetar Internaţional.

Odată cu TVA-ul scade şi evaziunea fiscală

Este un lucru foarte bun faptul că TVA-ul va scădea la 9%, urmărindu-se astfel rezolvarea a două probleme majore: scăderea preţului pâinii şi diminuarea evaziunii fiscale. Acum TVA-ul se ridică la un sfert din preţul pâinii, iar mulţi producători preferau să rişte. De la 1 septembrie lucrurile se vor schimba în bine”, este de părere George Frântu, director general al Boromir Ind. Totuşi producătorul spune că preţul pâinii a fost întotdeauna accesibil consumatorului român şi prin urmare este posibil să nu avem scăderi spectaculoase de preţ. Prin urmare, cu cât va scădea preţul produselor de panificaţie la raft nu se poate încă stabili având în vedere că piaţa este cea care va stabili valoarea la care se va comercializa pâinea de la data de 1 septembrie.

În schimb, preţurile la băuturile alcoolice vor exploda, motiv de îngrijorare pentru producătorii de spirtoase, distribuitori, iar în ultimă instanţă consumatorii de rând.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj