Reducerea TVA-ului la pâine scumpeşte băutura

paine

Prima zi de toamnă calendaristică aduce modificări importante privind scăderea TVA-ului la pâine la 9% pe de o parte, şi creşterea accizelor la alcool cu 25%, pe de altă parte. Scumpirea băuturilor alcoolice vine să compenseze un eventual impact negativ la buget creat de reducerea taxelor la pâine. Ambele modificări fac parte din noul acord încheiat între Executiv şi Fondul Monetar Internaţional.

Odată cu TVA-ul scade şi evaziunea fiscală

Este un lucru foarte bun faptul că TVA-ul va scădea la 9%, urmărindu-se astfel rezolvarea a două probleme majore: scăderea preţului pâinii şi diminuarea evaziunii fiscale. Acum TVA-ul se ridică la un sfert din preţul pâinii, iar mulţi producători preferau să rişte. De la 1 septembrie lucrurile se vor schimba în bine”, este de părere George Frântu, director general al Boromir Ind. Totuşi producătorul spune că preţul pâinii a fost întotdeauna accesibil consumatorului român şi prin urmare este posibil să nu avem scăderi spectaculoase de preţ. Prin urmare, cu cât va scădea preţul produselor de panificaţie la raft nu se poate încă stabili având în vedere că piaţa este cea care va stabili valoarea la care se va comercializa pâinea de la data de 1 septembrie.

În schimb, preţurile la băuturile alcoolice vor exploda, motiv de îngrijorare pentru producătorii de spirtoase, distribuitori, iar în ultimă instanţă consumatorii de rând.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie