Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte. Deva şi Hunedoara iluminate ca în poveşti la “Festivalul Luminii”

78

Centrul vechi al Devei şi Parcul Tineretului din Hunedoara vor fi luminate sâmbătă seara de mii de gulguţe confecţionate de cercetaşii şi voluntarii din cele două oraşe

luminaDeva şi Hunedoara se vor alătura celorlalte 23 de localităţi din ţară unde se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni “Festivalul Luminii”. Cercetaşii din cele două oraşe s-au mobilizat pentru ca sâmbătă totul să fie pregătit pentru o nouă sesiune de redescoperire a lucrurilor mărunte.

Scăldate în lumină

Devenii sunt aşteptaţi începând cu ora 19  în centrul vechi al oraşului, în Piaţa Unirii la atelierele amenjate în cele patru zone, fiecare cu un alt specific: Inspiraţional, Cercetăşie, Copilărie şi Artistic. Cercetaşii au pregătit multă activităţi interesante pentru participanţi cum ar fi expoziţii foto, mesaje inspiraţionale, jocuri, plase de vise, schimburi de cărţi, face-painting şi multe alte surprize. Prima dintre cele peste 5.000 de gulguţe vor fi aprinse odată cu căderea serii, în jurul orei 21. Acestea vor lumina atât Piaţa Unirii, cât şi centrul vechi al oraşului. Seara se va încheia cu un concert folk, dar şi lansarea a 35 de lampioane, în jurul orei 23. Peste 80 de voluntari şi cercetaşi au lucrat timp de o lună pentru ca gulguţele să fie gata pentru data de 17 mai.

Concert folk şi lampioane trimise spre înălţimi

În Hunedoara, participanţii la eveniment sunt aşteptaţi în Parcul Tineretului începând cu ora 18, pentru a participa la atelierele pregătite pe cele patru secţiuni: Zona Bucuriei, Zona Meditaţiei, Zona Folk şi Zona Cercetăşiei. Cei interesaţi vor putea învăţa să realizeze noduri utile, să tragă cu arcul la ţintă, să mediteze sau ă asculte muzică ambientală şi multe alte activităţi interesante. Odată cu venirea întunericului, cercertaşii ajutaţi şi de participanţi vor aprinde cele 5.500 de gulguţe din origami. După aprinderea luminiţelor, va avea loc un concert susţinut de cerecetaşi şi vor fi lansate spre cer 20 de lampioane. La pregătirea acestui eveniment au participat40 de memebri şi 20 de voluntari.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.