Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte. Deva şi Hunedoara iluminate ca în poveşti la “Festivalul Luminii”

Centrul vechi al Devei şi Parcul Tineretului din Hunedoara vor fi luminate sâmbătă seara de mii de gulguţe confecţionate de cercetaşii şi voluntarii din cele două oraşe

luminaDeva şi Hunedoara se vor alătura celorlalte 23 de localităţi din ţară unde se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni “Festivalul Luminii”. Cercetaşii din cele două oraşe s-au mobilizat pentru ca sâmbătă totul să fie pregătit pentru o nouă sesiune de redescoperire a lucrurilor mărunte.

Scăldate în lumină

Devenii sunt aşteptaţi începând cu ora 19  în centrul vechi al oraşului, în Piaţa Unirii la atelierele amenjate în cele patru zone, fiecare cu un alt specific: Inspiraţional, Cercetăşie, Copilărie şi Artistic. Cercetaşii au pregătit multă activităţi interesante pentru participanţi cum ar fi expoziţii foto, mesaje inspiraţionale, jocuri, plase de vise, schimburi de cărţi, face-painting şi multe alte surprize. Prima dintre cele peste 5.000 de gulguţe vor fi aprinse odată cu căderea serii, în jurul orei 21. Acestea vor lumina atât Piaţa Unirii, cât şi centrul vechi al oraşului. Seara se va încheia cu un concert folk, dar şi lansarea a 35 de lampioane, în jurul orei 23. Peste 80 de voluntari şi cercetaşi au lucrat timp de o lună pentru ca gulguţele să fie gata pentru data de 17 mai.

Concert folk şi lampioane trimise spre înălţimi

În Hunedoara, participanţii la eveniment sunt aşteptaţi în Parcul Tineretului începând cu ora 18, pentru a participa la atelierele pregătite pe cele patru secţiuni: Zona Bucuriei, Zona Meditaţiei, Zona Folk şi Zona Cercetăşiei. Cei interesaţi vor putea învăţa să realizeze noduri utile, să tragă cu arcul la ţintă, să mediteze sau ă asculte muzică ambientală şi multe alte activităţi interesante. Odată cu venirea întunericului, cercertaşii ajutaţi şi de participanţi vor aprinde cele 5.500 de gulguţe din origami. După aprinderea luminiţelor, va avea loc un concert susţinut de cerecetaşi şi vor fi lansate spre cer 20 de lampioane. La pregătirea acestui eveniment au participat40 de memebri şi 20 de voluntari.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara