Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte. Deva şi Hunedoara iluminate ca în poveşti la “Festivalul Luminii”

Centrul vechi al Devei şi Parcul Tineretului din Hunedoara vor fi luminate sâmbătă seara de mii de gulguţe confecţionate de cercetaşii şi voluntarii din cele două oraşe

luminaDeva şi Hunedoara se vor alătura celorlalte 23 de localităţi din ţară unde se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni “Festivalul Luminii”. Cercetaşii din cele două oraşe s-au mobilizat pentru ca sâmbătă totul să fie pregătit pentru o nouă sesiune de redescoperire a lucrurilor mărunte.

Scăldate în lumină

Devenii sunt aşteptaţi începând cu ora 19  în centrul vechi al oraşului, în Piaţa Unirii la atelierele amenjate în cele patru zone, fiecare cu un alt specific: Inspiraţional, Cercetăşie, Copilărie şi Artistic. Cercetaşii au pregătit multă activităţi interesante pentru participanţi cum ar fi expoziţii foto, mesaje inspiraţionale, jocuri, plase de vise, schimburi de cărţi, face-painting şi multe alte surprize. Prima dintre cele peste 5.000 de gulguţe vor fi aprinse odată cu căderea serii, în jurul orei 21. Acestea vor lumina atât Piaţa Unirii, cât şi centrul vechi al oraşului. Seara se va încheia cu un concert folk, dar şi lansarea a 35 de lampioane, în jurul orei 23. Peste 80 de voluntari şi cercetaşi au lucrat timp de o lună pentru ca gulguţele să fie gata pentru data de 17 mai.

Concert folk şi lampioane trimise spre înălţimi

În Hunedoara, participanţii la eveniment sunt aşteptaţi în Parcul Tineretului începând cu ora 18, pentru a participa la atelierele pregătite pe cele patru secţiuni: Zona Bucuriei, Zona Meditaţiei, Zona Folk şi Zona Cercetăşiei. Cei interesaţi vor putea învăţa să realizeze noduri utile, să tragă cu arcul la ţintă, să mediteze sau ă asculte muzică ambientală şi multe alte activităţi interesante. Odată cu venirea întunericului, cercertaşii ajutaţi şi de participanţi vor aprinde cele 5.500 de gulguţe din origami. După aprinderea luminiţelor, va avea loc un concert susţinut de cerecetaşi şi vor fi lansate spre cer 20 de lampioane. La pregătirea acestui eveniment au participat40 de memebri şi 20 de voluntari.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici