Realitate crudă. În Hunedoara pietonii traversează străzile pe riscul lor

Accidentul rutier, în care o elevă din Hunedoara a murit, în zona trecerii de pietoni, a dat naştere unui număr impresionant de sesizări din partea hunedorenilor cu privire la modul în care sunt semnalizate trecerile de pietoni din municipiu. Cele mai reclamate sunt trecerile de pietoni de pe Strada Mihai Viteazul şi Bulevardul 1848

treceri

Primăria Hunedoara a informat că din luna martie vor începe acţiunile de refacere a marcajelor rutiere de pe străzile din municipiu, iar ulterior în zona unor treceri de pietoni de pe arterele rutiere principale vor fi amplasate limitatoare de viteză.

Primăria dă din colţ în colţ

Autorităţile susţin că măsura nu are legătură cu accidentul din 28 ianuarie, în care eleva Ioana Ursan (17 ani) şi-a pierdut viaţa, o tragedie petrecută în zona unei treceri pietonale de pe Bulevardul 1848. Reamenajările ar fi fost plănuite de la sfârşitul anului trecut. “În raportul ce cuprinde propunerile făcute de Direcţia Tehnică pentru planul de achiziţii publice pentru anul 2015 se regăseşte şi achiziţia de elemente de sistematizare şi siguranţă a circulaţiei, şi anume: indicatoare rutiere, limitatoare de viteză, stâlpi blocare acces etc. Străzile pe care vor fi montate aceste elemente se vor stabili în funcţie de nevoile cetăţenilor şi pentru siguranţa acestora”, a informat Primăria Hunedoara.

„Vom face şi vom drege”

trecere de pietoni mihai viteazul (5)De mai mult timp datează şi reclamaţiile localnicilor cu privire la modul în care se circulă pe străzile Hunedoarei, însă ele s-au înmulţit după accidentul mortal. Hunedorenii s-au plâns de faptul că trecerile de pietoni din municipiu nu sunt suficient de bine amenajate, iar oamenii care traverseaza strada îşi pun siguranţa în pericol. Un exemplu este trecerea de pe Strada Mihai Viteazul, din zona Păltiniş.

„Trec în fiecare zi prin acest loc şi nu ştiu dacă sunt la doi – trei metri de trecerea de pietoni pentru a fi, eventual, vinovat de un accident. Gândiţi-va măcar la elevii care trec zilnic pe acolo în drum spre şcoală şi liceu. Indicatoare există, marcaj nu!”, a reclamat Sergiu Muntean, un tânăr din Hunedoara.

Sesizarea hunedoreanului a fost înaintată primăriei, iar reprezentanţii instituţiei susţin că vor lua măsuri pentru remedierea situaţiei. Primăria Hunedoara a informat că din acestă primăvară vor fi refăcute marcajele pe arterele rutiere din municipiu şi vor fi montate limitatoare de viteză pe Bulevardul 1848, Bulevardul Dacia, Bulevardul Traian, pe Strada Arenei, Strada Ştrandului, Strada Trandafirilor şi Strada Carol Davila. Până Din păcate, însă, până când municipalitatea hunedoreană va face ceva, a mai murit un om, în jurul unei treceri de pietoni neluminate corespunzător. (Dani Guţă)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara