Rata şomajului a scăzut minimal în ultima lună

someri

Rata şomajului a scăzut cu 0,15 puncte procentuale, faţă de luna precedentă atingând la sfârşitul lunii trecute nivelul de 5,81 %. Raportându-ne la rata şomajului înregistrată la finele lunii iunie, avem o creştere cu 0,83%. În această lună în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara au fost înregistraţi aproape 2.000 de şomeri, dintre care 440 provin din disponibilizări curente de personal.

Pe de altă parte doar puţin peste 1.200 de persoane au reuşit să se încadreze în muncă în luna iunie, din care 393 persoane pe durată determinată, iar 873 persoane, pe durată nedeterminată. În aceeaşi perioadă peste 2.000 de şomeri au ieşit din evidenţele Agenţiei Judeţene.

Aproape 8.000 de şomeri sunt susţinuţi material

La finele lunii iunie, numărul total al şomerilor din judeţul Hunedoara era de 10.886, din care 5.374 şomeri indemnizaţi şi 5.512 şomeri neindemnizaţi. Din numărul total de şomeri neindemnizaţi, pentru aparope 3.000 s-au eliberat adeverinţe, fiind beneficiari de venit minim garantat.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara