Rata şomajului a scăzut minimal în ultima lună

someri

Rata şomajului a scăzut cu 0,15 puncte procentuale, faţă de luna precedentă atingând la sfârşitul lunii trecute nivelul de 5,81 %. Raportându-ne la rata şomajului înregistrată la finele lunii iunie, avem o creştere cu 0,83%. În această lună în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara au fost înregistraţi aproape 2.000 de şomeri, dintre care 440 provin din disponibilizări curente de personal.

Pe de altă parte doar puţin peste 1.200 de persoane au reuşit să se încadreze în muncă în luna iunie, din care 393 persoane pe durată determinată, iar 873 persoane, pe durată nedeterminată. În aceeaşi perioadă peste 2.000 de şomeri au ieşit din evidenţele Agenţiei Judeţene.

Aproape 8.000 de şomeri sunt susţinuţi material

La finele lunii iunie, numărul total al şomerilor din judeţul Hunedoara era de 10.886, din care 5.374 şomeri indemnizaţi şi 5.512 şomeri neindemnizaţi. Din numărul total de şomeri neindemnizaţi, pentru aparope 3.000 s-au eliberat adeverinţe, fiind beneficiari de venit minim garantat.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu