Rata şomajului a scăzut minimal în ultima lună

someri

Rata şomajului a scăzut cu 0,15 puncte procentuale, faţă de luna precedentă atingând la sfârşitul lunii trecute nivelul de 5,81 %. Raportându-ne la rata şomajului înregistrată la finele lunii iunie, avem o creştere cu 0,83%. În această lună în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara au fost înregistraţi aproape 2.000 de şomeri, dintre care 440 provin din disponibilizări curente de personal.

Pe de altă parte doar puţin peste 1.200 de persoane au reuşit să se încadreze în muncă în luna iunie, din care 393 persoane pe durată determinată, iar 873 persoane, pe durată nedeterminată. În aceeaşi perioadă peste 2.000 de şomeri au ieşit din evidenţele Agenţiei Judeţene.

Aproape 8.000 de şomeri sunt susţinuţi material

La finele lunii iunie, numărul total al şomerilor din judeţul Hunedoara era de 10.886, din care 5.374 şomeri indemnizaţi şi 5.512 şomeri neindemnizaţi. Din numărul total de şomeri neindemnizaţi, pentru aparope 3.000 s-au eliberat adeverinţe, fiind beneficiari de venit minim garantat.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj