Proiect integrat de colaborare interuniversitară. Patru studenţi francezi, în practică la Facultatea de Inginerie din Hunedoara

Patru studenţi francezi ce studiază la Institut Universitaires de Technologie Belfort-Montbéliard/ din cadrul Université de Franche-Comté, îşi efectuează stagiile de practică la Facultatea de Inginerie din Hunedoara din cadrul Universităţii ”Politehnica” Timișoara, în urma unui proiect integrat de colaborare academică interuniversitară, ce se derulează între cele două instituţii.

studenti

Îndrumaţi de cinci cadre universitare

“Sub îndrumarea unui colectiv de cadre didactice de specialitate din facultate, alcătuit din lect.dr. ec. Marius Benea. dr. ing. ec. Ovidiu Tirian, șef lucr. dr. ing. Sorin Raţiu, coordonat de conf.univ. dr. ing. Carmen Alic, promotor relații internaționale și de conf.univ. dr. ing. Caius Pănoiu,  decan al facultății noastre, studenții francezi contribuie astfel prin stagiile lor de practică de specialitate, la consolidarea și dezvoltarea relațiilor de colaborare interuniversitară ale Facultății de Inginerie din Hunedoara cu instituții prestigioase din spațiul academic european”, spune lect. dr. Marius Benea.

Studenţii francezi, specializaţi în “Tehnici de comercializare”

Activitățile se desfășoară pe perioada a două luni,  între 12 ianuarie şi şapte martie în cadrul a patru laboratoare ale Facultății de Inginerie, conform tematicii individuale de practică, stabilită în corelație cu domeniul lor de studii universitare, “Tehnici de comercializare”. Studentele Coraline Moinat și Mélanie Profillet , în Întreprinderea simulată e-FIH,realizează o prospecțiune comercială finalizată cu oferte de produs pentru agenți economici din zonă, în domeniul formării profesionale specifice profilului tehnic, precum și al managementului și resurselor umane. În această perioadă,  în cadrul laboratoarelor de Automatizări și robotică, respectiv Autovehicule rutiere – Motoare cu ardere internă, studenţii Aurélien Marie și  Romain Scholler , dezvoltă un “Portofoliu client” destinat întreprinderilor de profil din regiune, cu oferte concrete de produse și de formare profesională specifică acestor domenii. (Luana Giuhat)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare