Proiect integrat de colaborare interuniversitară. Patru studenţi francezi, în practică la Facultatea de Inginerie din Hunedoara

Patru studenţi francezi ce studiază la Institut Universitaires de Technologie Belfort-Montbéliard/ din cadrul Université de Franche-Comté, îşi efectuează stagiile de practică la Facultatea de Inginerie din Hunedoara din cadrul Universităţii ”Politehnica” Timișoara, în urma unui proiect integrat de colaborare academică interuniversitară, ce se derulează între cele două instituţii.

studenti

Îndrumaţi de cinci cadre universitare

“Sub îndrumarea unui colectiv de cadre didactice de specialitate din facultate, alcătuit din lect.dr. ec. Marius Benea. dr. ing. ec. Ovidiu Tirian, șef lucr. dr. ing. Sorin Raţiu, coordonat de conf.univ. dr. ing. Carmen Alic, promotor relații internaționale și de conf.univ. dr. ing. Caius Pănoiu,  decan al facultății noastre, studenții francezi contribuie astfel prin stagiile lor de practică de specialitate, la consolidarea și dezvoltarea relațiilor de colaborare interuniversitară ale Facultății de Inginerie din Hunedoara cu instituții prestigioase din spațiul academic european”, spune lect. dr. Marius Benea.

Studenţii francezi, specializaţi în “Tehnici de comercializare”

Activitățile se desfășoară pe perioada a două luni,  între 12 ianuarie şi şapte martie în cadrul a patru laboratoare ale Facultății de Inginerie, conform tematicii individuale de practică, stabilită în corelație cu domeniul lor de studii universitare, “Tehnici de comercializare”. Studentele Coraline Moinat și Mélanie Profillet , în Întreprinderea simulată e-FIH,realizează o prospecțiune comercială finalizată cu oferte de produs pentru agenți economici din zonă, în domeniul formării profesionale specifice profilului tehnic, precum și al managementului și resurselor umane. În această perioadă,  în cadrul laboratoarelor de Automatizări și robotică, respectiv Autovehicule rutiere – Motoare cu ardere internă, studenţii Aurélien Marie și  Romain Scholler , dezvoltă un “Portofoliu client” destinat întreprinderilor de profil din regiune, cu oferte concrete de produse și de formare profesională specifică acestor domenii. (Luana Giuhat)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”