Proiect integrat de colaborare interuniversitară. Patru studenţi francezi, în practică la Facultatea de Inginerie din Hunedoara

Patru studenţi francezi ce studiază la Institut Universitaires de Technologie Belfort-Montbéliard/ din cadrul Université de Franche-Comté, îşi efectuează stagiile de practică la Facultatea de Inginerie din Hunedoara din cadrul Universităţii ”Politehnica” Timișoara, în urma unui proiect integrat de colaborare academică interuniversitară, ce se derulează între cele două instituţii.

studenti

Îndrumaţi de cinci cadre universitare

“Sub îndrumarea unui colectiv de cadre didactice de specialitate din facultate, alcătuit din lect.dr. ec. Marius Benea. dr. ing. ec. Ovidiu Tirian, șef lucr. dr. ing. Sorin Raţiu, coordonat de conf.univ. dr. ing. Carmen Alic, promotor relații internaționale și de conf.univ. dr. ing. Caius Pănoiu,  decan al facultății noastre, studenții francezi contribuie astfel prin stagiile lor de practică de specialitate, la consolidarea și dezvoltarea relațiilor de colaborare interuniversitară ale Facultății de Inginerie din Hunedoara cu instituții prestigioase din spațiul academic european”, spune lect. dr. Marius Benea.

Studenţii francezi, specializaţi în “Tehnici de comercializare”

Activitățile se desfășoară pe perioada a două luni,  între 12 ianuarie şi şapte martie în cadrul a patru laboratoare ale Facultății de Inginerie, conform tematicii individuale de practică, stabilită în corelație cu domeniul lor de studii universitare, “Tehnici de comercializare”. Studentele Coraline Moinat și Mélanie Profillet , în Întreprinderea simulată e-FIH,realizează o prospecțiune comercială finalizată cu oferte de produs pentru agenți economici din zonă, în domeniul formării profesionale specifice profilului tehnic, precum și al managementului și resurselor umane. În această perioadă,  în cadrul laboratoarelor de Automatizări și robotică, respectiv Autovehicule rutiere – Motoare cu ardere internă, studenţii Aurélien Marie și  Romain Scholler , dezvoltă un “Portofoliu client” destinat întreprinderilor de profil din regiune, cu oferte concrete de produse și de formare profesională specifică acestor domenii. (Luana Giuhat)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei