Proiect inedit. Voluntarii pentru Geoparc, nominalizaţi în finala Galei Naţionale a Voluntarilor

149

Tinerii care au realizat în această vară punctul de vizitare Casa Vulcanilor din Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, participă la categoria “Proiectul de voluntariat al anului în domeniul tineret”

casa vulcanilo 1Tinerii înscrişi în acest an în programul “Voluntari pentru Geoparc”, sunt nominalizaţi în finala Galei Naţionale a Voluntarilor, ce se va desfăşura la Bucureşti în data de 12 decembrie. “Voluntari pentru Geoparc” concurează alături de alţi şase finalişti din ţară la categoria “Proiectul de voluntariat al anului în domeniul tineret”.
Promovarea ariei protejate Geoparcul Dinozaurilor
Prin implicarea tinerilor din comunitatea locală în activităţi ecologice şi de interpretare turistică, proiectul “Voluntari pentru Geoparc” şi-a propus promovarea ariei protejate Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului. Un număr de 220 de voluntari au participat la activităţile proiectului, cei mai mulţi dintre aceştia fiind tinerii înscrişi în proiect şi elevi de la Şcoala din Densuş, dar şi oameni din comunitate sau turişti au participat ocazional.

casa vulcanilor 2Un proiect inedit
Elevii din Clubul “Exploratorii” şi voluntarii din proiect au participat la la crearea şi amenajarea punctului de vizitare Casa Vulcanilor din Densuş, timp de 5 zile pe săptămână, timp de opt săptămâni. Activităţile voluntarilor au constat în realizarea şi funcţionarea Casei Vulcanilor: construcţie (prepararea cob-ului, realizarea structurii de lemn, amplasarea pietrelor şi a cob-ului, finisaje artistice din lut, etc); grafică (realizarea panourilor informative şi a materialelor tipărite); organizare de evenimente (inaugurare, expoziţie foto); comunicare (crearea şi întreţinerea paginilor de social media); cursuri, workshop-uri sau seminarii.
Pot fi susţinuţi on-line
Hunedorenii care doresc să susţină proiectul “Voluntari pentru Geoparc”, îi pot vota on-line la adresa http://www.galavoluntarilor.ro/finalist/voluntari-pentru-geoparc-357. Până duminică tinerii hunedoreni adunaseră peste 1.000 de voturi pentru “Proiectul de voluntariat la anului în domeniul tineret”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.