Proiect: „Făureşte-ţi viitorul – formarea profesională a romilor”

Dintre cei 7.500 de hunedoreni care s-au declarat de etnie romă la recensământul din 2011, 210 vor avea şansa să fie integraţi pe piaţa muncii

proiecte DGASPC 18 iulie 2013.mpeg.Still001

În judeţul Hunedoara, în acte, există aproximativ 7.500 de persoane de etnie romă. Ştim cu toţii cum sunt priviţi unii dintre aceştia de restul comunităţii.

 Centru Mobil de Formare

Pentru a-i ajuta să îşi găsească un loc de muncă, reprezentanţi ai Asociaţiei Pakiv România în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara au lansat proiectul „Făureşte-ţi viitorul – formare profesională a romilor din judeţul Hunedoara.” în acest proiect vor fi implicaţi 210 romi. „Este un proiect care se adresează romilor din judeţ şi vizează activităţi de integrare pe piaţa muncii prin calificare. Partea inovativă este că am încercat, având în vedere că avem experienţa altor proiecte cu aceste persoane, să mergem noi la beneficiari şi nu să-i chemăm pe ei, motiv pentru care vorbim despre Centrul Mobil de Formare”, a declarat managerul de proiect Marian Negrea.

Finanţare europeană

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii a persoanelor de etnie romă. Având în vedere faptul că nu este primul proiect în care beneficiari sunt persoanele de etnie romă, coordonatorii proiectului au speranţe se vor descurca fără probleme în relaţionarea şi consilierea acestor persoane. „Se lucrează puţin mai greu cu aceste persoane, pentru că , probabil, se şi pleacă de la anumite standarde şi cutume, în cadrul proiectelor şi încerci să intri în alt tip de relaţionare. Tocmai de aceea, prin acest proiect, încercăm să rupem aceste lucruri şi să mergem noi în comunitate, pentru a se simţi în siguranţă, în mediul lor”, a mai spus Marian Negrea. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara sunt parteneri în acest proiect. „Aceste persoane au nevoie de mai mult sprijin şi îndrumare, astfel încât să poată să se descurce şi să se integreze pe piaţa muncii şi în viaţa de zi cu zi. Considerăm că acest proiect va oferi servicii ţintite pentru aceste persoane, astfel încât la finalul celor 12 luni, în care suntem parteneri să ne bucurăm de un real succes”, a precizat Ionela Lazăr, purtător de cuvânt al DGASPC Hunedoara. Valoarea proiectului este de peste două milioane de lei, bani proveniţi din Fondul Social European prin POSDRU, la care se adaugă şi contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara, în valoare de 2 la sută. Proiectul se derulează pe o perioadă de 12 luni.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj