Proiect: „Făureşte-ţi viitorul – formarea profesională a romilor”

Dintre cei 7.500 de hunedoreni care s-au declarat de etnie romă la recensământul din 2011, 210 vor avea şansa să fie integraţi pe piaţa muncii

proiecte DGASPC 18 iulie 2013.mpeg.Still001

În judeţul Hunedoara, în acte, există aproximativ 7.500 de persoane de etnie romă. Ştim cu toţii cum sunt priviţi unii dintre aceştia de restul comunităţii.

 Centru Mobil de Formare

Pentru a-i ajuta să îşi găsească un loc de muncă, reprezentanţi ai Asociaţiei Pakiv România în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara au lansat proiectul „Făureşte-ţi viitorul – formare profesională a romilor din judeţul Hunedoara.” în acest proiect vor fi implicaţi 210 romi. „Este un proiect care se adresează romilor din judeţ şi vizează activităţi de integrare pe piaţa muncii prin calificare. Partea inovativă este că am încercat, având în vedere că avem experienţa altor proiecte cu aceste persoane, să mergem noi la beneficiari şi nu să-i chemăm pe ei, motiv pentru care vorbim despre Centrul Mobil de Formare”, a declarat managerul de proiect Marian Negrea.

Finanţare europeană

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii a persoanelor de etnie romă. Având în vedere faptul că nu este primul proiect în care beneficiari sunt persoanele de etnie romă, coordonatorii proiectului au speranţe se vor descurca fără probleme în relaţionarea şi consilierea acestor persoane. „Se lucrează puţin mai greu cu aceste persoane, pentru că , probabil, se şi pleacă de la anumite standarde şi cutume, în cadrul proiectelor şi încerci să intri în alt tip de relaţionare. Tocmai de aceea, prin acest proiect, încercăm să rupem aceste lucruri şi să mergem noi în comunitate, pentru a se simţi în siguranţă, în mediul lor”, a mai spus Marian Negrea. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara sunt parteneri în acest proiect. „Aceste persoane au nevoie de mai mult sprijin şi îndrumare, astfel încât să poată să se descurce şi să se integreze pe piaţa muncii şi în viaţa de zi cu zi. Considerăm că acest proiect va oferi servicii ţintite pentru aceste persoane, astfel încât la finalul celor 12 luni, în care suntem parteneri să ne bucurăm de un real succes”, a precizat Ionela Lazăr, purtător de cuvânt al DGASPC Hunedoara. Valoarea proiectului este de peste două milioane de lei, bani proveniţi din Fondul Social European prin POSDRU, la care se adaugă şi contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara, în valoare de 2 la sută. Proiectul se derulează pe o perioadă de 12 luni.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu