PROIECT Controversele bisericii din curtea şcolii

scoala 8Un teren al Şcolii generale numărul 8 din Hunedoara a fost dat în folosinţă Episcopiei Devei şi Hunedoarei, pentru ca pe el să fie ridicată o biserică ortodoxă. Începerea lucrărlor a stârnit nemulţumirea mai multor localnici.

Şantierul bisericii ortodoxe care va fi ridicată în curtea Şcolii generale numărul 8 din municipiul Hunedoara este situat în imediata vecinătate a celor două terenuri pe care elevii de gimnaziu îşi desfăşurau orele de educaţie fizică. Adolescenţii care vor veni să se joace fotbal în curte vor avea toate şansele ca mingea şutată la poartă să lovească zidurile noului lăcaş de cult. Dar nu tinerii sportivi sunt cei nemulţumiţi. Mai mulţi dintre locatarii blocurilor aflate în vecinătatea şcolii se plâng că vor fi afectaţi de zgomotele clopotelor de duminică. „Nouă nu ne-a fost cerută părerea asupra locului unde va fi construită biserica. Eu nu aş fi fost de acord ca biserica să fie ridicată în curtea şcolii, chiar lângă blocul unde stau. Vom fi deranjaţi de clopote”, crede Alexandu, un ensionarcare locuieşte vizavi de şcoală.

Proiectul ridicării bisericii datează de pe timpul fostei administraţii locale, spun reprezentanţii Primăriei Hunedoara, deci nu ar mai fi trebuit să surprindă pe nimeni începerea lucrărilor. Fostul teren de sport, părăsit în ultimii ani, a fost cedat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara către Episcopie, pentru construcţia lăcaşului de cult.

Comentarii FB

comentarii
7 thoughts on “PROIECT Controversele bisericii din curtea şcolii

 1. dea

  aproximativ 90% din romani cred in existenta unei divinitati. patetic. si pe strada mea s-a construit o biserica fara acordul locatarilor desigur. in plus, biserica are difuzoare externe!!! imi vine sa arunc cu o piatra in ele. chiar nu ma intereseaza toate slujbele, cantecele si altele. bisericile apar ca ciupercile dupa ploaie. esti credincios, bine, tine-o pentru tine. nu cred ca e nevoie de biserici, in schimb ar fi frumos sa se investeasca in spitale, parcuri si infrastructura. Vai s-amar de noi, in loc sa lucram impreuna pentru o societate mai buna, lasa ca ne rugam si asteptam de la dumnezeu :))

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/Europe_belief_in_god.svg

 2. bejan

  Idee buna, de a combina scoala cu biserica.Copii , profesorii si invatatorii lor si vecini se vor puteaa reculege in aceasta biserica. Felicitari Episcopiei Dava si Hunedoara!

  1. Daniel Guţă Autorul articolului

   am fost un pic mai obiectiv ca tine, aline :). am vazut postarea ta. nu prea sunt de acord cu ce ai scris, dar fiind o parere personala, e ok! Suntem liberi sa spunem ce gandim 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!