Profesorii cu note bune la titularizare şi-au “ocupat” posturile

Vineri au fost repartizate în cadrul unei şedinţe publice, posturile şi catedrele candidaţilor care au obţinut note peste 7 la ambele probe ale concursului de titularizare

Din 686 de posturi întregi şi cu fracţiuni de normă, doar 83 au fost titularizabile în acest an, restul urmând să fie ocupate de către cadre didactice cu contract valabil pentru un singur an.

profesor

Repartiţiile notelor peste 7

Vineri au fost repartizate prin şedinţă publică posturile şi catedrele candidaţilor care au obţinut note peste 7 la ambele probe ale concursului, pentru care se vor încheia contracte de muncă individuale pe perioadă nedeterminată.  Din cauză că numărul profesorilor care au “trecut” titlularizarea cu note peste 7 depăşeşte  numărul de 300, acestea au fost repartizate în ordinea notelor primite de profesori la examen. Posturile rămase neocupate vor fi repartizate luni printr-o altă şedinţă publică. La etapa de repartizare de astăzi s-au putut înscrie şi candidaţi care au avut fişe de înscriere în două sau mai multe judeţe şi au obţinut notă la concurs, mai mare sau egal cu şapte în unul dintre judeţe. Pentru a ocupa un post cu valabilitate nelimitată, candidaţii la examenul de titularizare trebuiau să obţină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât şi la inspecţia la clasă. Însă, pentru posturile cu valabilitate de un an, ocupate de către suplinitori, media minimă trebuie să fie cinci la ambele probe.

19 contestaţii soluţionate favorabil

Celor 300 de profesori care au obţinut note peste şapte la titularizare, li s-au mai adăugat în urma contestaţiilor alţi 10. De asemenea, doar două note au trecut pragul notei cinci, alte şapte, deşi fiind soluţionate favorabil nedepăşind această notă. Dintre cele 81 de contestaţii depuse de cadrele didactice numulţumite de notele primite în urma examenului scris de titularizare, doar 19 au fost soluţionate favorabil, cinci au primit note mai mici, iar restul au rămas cu acelaşi punctaj.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei