Printr-o expoziţie tehnică. Ziua 112 va fi marcată la Deva

Acţiunea se desfăşoară miercuri, 11 februarie, cu ocazia sărbătoririi numărului unic de urgenţă în Europa

112

Ziua europeană a numărului unic de urgenţă 112, este aniversată, miercuri, 11 februarie 2015, la Deva, prin implicarea instituţiilor care fac parte din Sistemul de Management al Situaţiilor de Urgenţă într-o acţiune comună de promovare a acestui serviciu.

Porţi deschise

Evenimentul debutează la ora 9.30, în Piaţa Unirii, din municipiul Deva, cu deschiderea unei expoziţii cu tehnică de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi a Serviciului Salvamont. Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor până la ora 16.00. Totodată, începând cu ora 1000, este organizată Ziua Porţilor Deschise la Centrul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, situat în Piaţa Unirii, din Deva. 112 este numărul unic de urgenţă care poate fi apelat în toate cazurile în care incidentele au sau pot avea un efect negativ asupra persoanelor, a mediului sau a proprietăţii şi necesită intervenţia imediată a Ambulanţei, Poliţiei, Pompierilor, Jandarmeriei şi Salvamontului. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon, fix sau mobil, în România şi în intreaga Uniune Europeană.

De ţinut minte

Persoana care apelează 112 trebuie să aibă în vedere următoarele reguli: să nu intre în panică, să răspundă clar tuturor întrebărilor operatorului, să declare cât mai concis cele întâmplate, să menţioneze clar adresa la care s-au produs evenimentele (inclusiv punct de reper), să respecte indicaţiile operatorului până la sosirea echipajelor de intervenţie, să nu închidă telefonul până în momentul în care operatorul solicită acest lucru. (Amarildo Szekely)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara