Printr-o expoziţie tehnică. Ziua 112 va fi marcată la Deva

Acţiunea se desfăşoară miercuri, 11 februarie, cu ocazia sărbătoririi numărului unic de urgenţă în Europa

112

Ziua europeană a numărului unic de urgenţă 112, este aniversată, miercuri, 11 februarie 2015, la Deva, prin implicarea instituţiilor care fac parte din Sistemul de Management al Situaţiilor de Urgenţă într-o acţiune comună de promovare a acestui serviciu.

Porţi deschise

Evenimentul debutează la ora 9.30, în Piaţa Unirii, din municipiul Deva, cu deschiderea unei expoziţii cu tehnică de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi a Serviciului Salvamont. Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor până la ora 16.00. Totodată, începând cu ora 1000, este organizată Ziua Porţilor Deschise la Centrul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, situat în Piaţa Unirii, din Deva. 112 este numărul unic de urgenţă care poate fi apelat în toate cazurile în care incidentele au sau pot avea un efect negativ asupra persoanelor, a mediului sau a proprietăţii şi necesită intervenţia imediată a Ambulanţei, Poliţiei, Pompierilor, Jandarmeriei şi Salvamontului. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon, fix sau mobil, în România şi în intreaga Uniune Europeană.

De ţinut minte

Persoana care apelează 112 trebuie să aibă în vedere următoarele reguli: să nu intre în panică, să răspundă clar tuturor întrebărilor operatorului, să declare cât mai concis cele întâmplate, să menţioneze clar adresa la care s-au produs evenimentele (inclusiv punct de reper), să respecte indicaţiile operatorului până la sosirea echipajelor de intervenţie, să nu închidă telefonul până în momentul în care operatorul solicită acest lucru. (Amarildo Szekely)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani