Primarul Ridzi, reporter pentru câteva zeci de minute

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, s-a transformat în reporter pentru câteva minute, în care a adresat întrebări jurnaliştilor din Valea Jiului. „Schimbul” a avut loc cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Presei, ce au fost organizate de Asociaţia „Casa pro Urbis”, a societăţii civile din Petroşani, în colaborare cu administraţia publică locală.

1978836_873223049360906_1702444924651067137_nJurnaliştii din Valea Jiului au fost sărbătoriţi la Primăria Petroşani, în cadrul unei mese rotunde iniţiate de Asociaţia „Casa Pro Urbis” în colaborare cu administraţia publică locală. O ocazie numai bună pentru ca primarul Tiberiu Iacob – Ridzi să facă un schimb cu jurnaliştii prezenţi la manifestare, cărora le-a adresat, pe rând, câteva întrebări. Ridzi a atins mai puţin latura profesională a celor intervievaţi de el şi a ales să pătrundă puţin în sufletele ziariştilor, să chestioneze latura personală a acestora.

Manifestările dedicate Zilei Presei au avut loc, deşi cu puţină întârziere, la primăria Petroşani, la iniţiativa Asociaţiei „Casa Pro Urbis”, cu care administraţia publică are un parteneriat. Organizatorii au vorbit despre importanţa presei în lume şi în România şi despre necesitatea păstrării echidistanţei în acest domeniu, extrem de important în contextul actual. În plus, s-a reliefat rolul acesteia de intermediar între autorităţi şi publicul larg, fie că vorbim despre presă scrisă ori audio – vizual, precum şi necesitatea ca jurnaliştii să rămână „câinii de pază ai democraţiei”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni