Primarul Ridzi, reporter pentru câteva zeci de minute

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, s-a transformat în reporter pentru câteva minute, în care a adresat întrebări jurnaliştilor din Valea Jiului. „Schimbul” a avut loc cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Presei, ce au fost organizate de Asociaţia „Casa pro Urbis”, a societăţii civile din Petroşani, în colaborare cu administraţia publică locală.

1978836_873223049360906_1702444924651067137_nJurnaliştii din Valea Jiului au fost sărbătoriţi la Primăria Petroşani, în cadrul unei mese rotunde iniţiate de Asociaţia „Casa Pro Urbis” în colaborare cu administraţia publică locală. O ocazie numai bună pentru ca primarul Tiberiu Iacob – Ridzi să facă un schimb cu jurnaliştii prezenţi la manifestare, cărora le-a adresat, pe rând, câteva întrebări. Ridzi a atins mai puţin latura profesională a celor intervievaţi de el şi a ales să pătrundă puţin în sufletele ziariştilor, să chestioneze latura personală a acestora.

Manifestările dedicate Zilei Presei au avut loc, deşi cu puţină întârziere, la primăria Petroşani, la iniţiativa Asociaţiei „Casa Pro Urbis”, cu care administraţia publică are un parteneriat. Organizatorii au vorbit despre importanţa presei în lume şi în România şi despre necesitatea păstrării echidistanţei în acest domeniu, extrem de important în contextul actual. În plus, s-a reliefat rolul acesteia de intermediar între autorităţi şi publicul larg, fie că vorbim despre presă scrisă ori audio – vizual, precum şi necesitatea ca jurnaliştii să rămână „câinii de pază ai democraţiei”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva