Primăria Petroşani se pregăteşte să preia stadionul Jiul

Odată cu încălzirea vremii se vor relua şi discuţiile despre preluarea Stadionului Jiul Petroşani de către administraţia publică locală. Baza sportivă este acum în întreţinerea unei asociaţii conduse de omul de afaceri Alin Simota – aflat în arest preventiv – însă edilii nu renunţă la ideea de a readministra stadionul. Că tot se ocupă şi de finanţarea echipei de fotbal.

jiul.petroEdilii din Petroşani s-au săturat să vadă baza sportivă de la Jiul în suferinţă şi, după ce au decis să sprijine echipa, acum se gândesc la modul cel mai serios să ia din nou în administrare stadionul. Nu chiar acum, ci se aşteaptă încheierea campionatului, aşa încât demersurile lor să nu-i încurce pe cei care îşi desfăşoară aici activitatea. „Discuţiile despre preluarea stadionului de către administraţia publică locală de la Petroşani vor avea loc în vara acestui an, după încheierea campionatului, cel mai probabil în acelaşi timp cu trecerea echipei de fotbal ca secţie la Clubul Sportiv Şcolar”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani.

În 2005, între Primăria Petroşani şi asociaţia sportivă condusă de Alin Simota a fost încheiat un contract de comodat pe o durată de 10 ani. Tehnic, mai este un an până când contractul poate fi reziliat. Practic, ar fi însă soluţii de denunţare a lui, cu atât mai mult cu cât baza sportivă are nevoie de reparaţii. În plus, asociaţii se află în lichidare din cauza datoriilor şi bunurile ei sunt sub sechestru asigurător. Iar administraţia publică locală a dispus deja o expertiză tehnică în perioada imediat următoare la copertina metalică. De precizat că, deşi asociaţia ce administrează baza sportivă de la Jiul are numit un lichidator judiciar, edilii spun că nu există pericolul ca infrastructura bazei sportive să fie pusă sub sechestru ori executată silit în contul datoriilor, pentru că aparţin de domeniul public.

 

Sechestru pe maşina de tuns iarba!

 

Nu este pentru prima dată când Clubul Jiul Petroşani traversează o astfel de perioadă financiară neagră. În anul 2005, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara a instituit sechestru asigurător pe unele bunuri ale clubului de fotbal “Jiul” Petroşani, în contul datoriilor pe care acesta le înregistra la bugetul de stat, în sumă de aproape 1,2 milioane de lei. Măsura asiguratorie cuprindea mai multe maşini de tuns iarba, de trasat gazonul, bănci, scaune şi diverse piese de mobilier, dar şi pe conturile clubului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici