Prima piaţă volantă din judeţ s-a deschis, sâmbătă, în centrul istoric al Devei FOTOGALERIE

Piaţa din faţa Primăriei va funcţiona în fiecare sâmbătă, iar organizatorii speră ca ideea să se bucure de succes

piata mobila

Produse autohtone la preţuri mici. Aceasta este ideea care a stat la baza înfiinţării primei pieţe volante din municipiul Deva.

Producătorii nu plătesc taxă pentru accesul în piaţă, iar devenii pot cumpăra fructe şi legume de sezon, conserve, dulceţuri, compoturi şi murături, miere şi alte produse apicole la preţuri mai mici decât cele practicate în alte pieţe din oraş.

 

Preţuri mai mici

13 comercianţi din judeţ dar şi din zonele învecinate au fost prezenţi, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Unirii din centrul Devei, la prima piaţă volantă, organizată de Serviciul Public Administrare Pieţe, Târguri, Cantină în parteneriat cu Primăria Deva.

Piaţă ţărănească a oferit cumpărătorilor legume şi fructe de sezon, conserve, dulceţuri, compoturi şi murături, miere şi alte produse apicole de la producători din Veţel, Băcia, Banpotoc, Deva, Arad şi Sibiu, la preţuri mai mici decât cele practicate în alte pieţe din oraş.

Cei care au trecut sâmbătă prin centrul Devei au avut ocazia să cumpere mere la preţuri între 1,5-2,5 lei/kg, suc natural, din 6 soiuri de mere, la 20 lei/5 litri, gogonele la 2-2,50 lei/kg, dulceţuri din diferite fructe la preţuri cuprinse între 6 şi 12 lei, pastă de ardei cu 5 lei/100 grame, zacuscă cu vinete la 8 lei/800 grame, suc de roşii cu 6 lei/750 grame, murături la 5 lei/800 grame, conserve de carne de porc sau vită, de fasole, mazăre sau ciuperci la preţuri cuprinse între 1,15-7,25 lei/cutie, telemea de vacă (20 lei/kg) şi de oaie (25 lei/kg), miere şi alte produse apicole la preţuri între 4-23 de lei, dar şi pâine coaptă în vas de lut, la 6 lei/1.200 grame.

Piaţa volantă va funcţiona în fiecare zi de sâmbătă, între orele 8 şi 14, iar numărul producătorilor va creşte – promit reprezentanţii Primăriei, care mai spun că ideea unei astfel de pieţe a fost împrumutată de la sibieni, pentru a încu­raja şi sprijini producătorii locali şi zonali să-şi desfacă produ­sele agroalimentare într-un spaţiu civilizat, dar şi pentru a oferi devenilor pro­duse autoh­tone, proas­pete şi de calitate, la preţuri mici.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști