Prima piaţă volantă din judeţ s-a deschis, sâmbătă, în centrul istoric al Devei FOTOGALERIE

Piaţa din faţa Primăriei va funcţiona în fiecare sâmbătă, iar organizatorii speră ca ideea să se bucure de succes

piata mobila

Produse autohtone la preţuri mici. Aceasta este ideea care a stat la baza înfiinţării primei pieţe volante din municipiul Deva.

Producătorii nu plătesc taxă pentru accesul în piaţă, iar devenii pot cumpăra fructe şi legume de sezon, conserve, dulceţuri, compoturi şi murături, miere şi alte produse apicole la preţuri mai mici decât cele practicate în alte pieţe din oraş.

 

Preţuri mai mici

13 comercianţi din judeţ dar şi din zonele învecinate au fost prezenţi, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Unirii din centrul Devei, la prima piaţă volantă, organizată de Serviciul Public Administrare Pieţe, Târguri, Cantină în parteneriat cu Primăria Deva.

Piaţă ţărănească a oferit cumpărătorilor legume şi fructe de sezon, conserve, dulceţuri, compoturi şi murături, miere şi alte produse apicole de la producători din Veţel, Băcia, Banpotoc, Deva, Arad şi Sibiu, la preţuri mai mici decât cele practicate în alte pieţe din oraş.

Cei care au trecut sâmbătă prin centrul Devei au avut ocazia să cumpere mere la preţuri între 1,5-2,5 lei/kg, suc natural, din 6 soiuri de mere, la 20 lei/5 litri, gogonele la 2-2,50 lei/kg, dulceţuri din diferite fructe la preţuri cuprinse între 6 şi 12 lei, pastă de ardei cu 5 lei/100 grame, zacuscă cu vinete la 8 lei/800 grame, suc de roşii cu 6 lei/750 grame, murături la 5 lei/800 grame, conserve de carne de porc sau vită, de fasole, mazăre sau ciuperci la preţuri cuprinse între 1,15-7,25 lei/cutie, telemea de vacă (20 lei/kg) şi de oaie (25 lei/kg), miere şi alte produse apicole la preţuri între 4-23 de lei, dar şi pâine coaptă în vas de lut, la 6 lei/1.200 grame.

Piaţa volantă va funcţiona în fiecare zi de sâmbătă, între orele 8 şi 14, iar numărul producătorilor va creşte – promit reprezentanţii Primăriei, care mai spun că ideea unei astfel de pieţe a fost împrumutată de la sibieni, pentru a încu­raja şi sprijini producătorii locali şi zonali să-şi desfacă produ­sele agroalimentare într-un spaţiu civilizat, dar şi pentru a oferi devenilor pro­duse autoh­tone, proas­pete şi de calitate, la preţuri mici.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători