Prima piaţă volantă din judeţ s-a deschis, sâmbătă, în centrul istoric al Devei FOTOGALERIE

Piaţa din faţa Primăriei va funcţiona în fiecare sâmbătă, iar organizatorii speră ca ideea să se bucure de succes

piata mobila

Produse autohtone la preţuri mici. Aceasta este ideea care a stat la baza înfiinţării primei pieţe volante din municipiul Deva.

Producătorii nu plătesc taxă pentru accesul în piaţă, iar devenii pot cumpăra fructe şi legume de sezon, conserve, dulceţuri, compoturi şi murături, miere şi alte produse apicole la preţuri mai mici decât cele practicate în alte pieţe din oraş.

 

Preţuri mai mici

13 comercianţi din judeţ dar şi din zonele învecinate au fost prezenţi, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Unirii din centrul Devei, la prima piaţă volantă, organizată de Serviciul Public Administrare Pieţe, Târguri, Cantină în parteneriat cu Primăria Deva.

Piaţă ţărănească a oferit cumpărătorilor legume şi fructe de sezon, conserve, dulceţuri, compoturi şi murături, miere şi alte produse apicole de la producători din Veţel, Băcia, Banpotoc, Deva, Arad şi Sibiu, la preţuri mai mici decât cele practicate în alte pieţe din oraş.

Cei care au trecut sâmbătă prin centrul Devei au avut ocazia să cumpere mere la preţuri între 1,5-2,5 lei/kg, suc natural, din 6 soiuri de mere, la 20 lei/5 litri, gogonele la 2-2,50 lei/kg, dulceţuri din diferite fructe la preţuri cuprinse între 6 şi 12 lei, pastă de ardei cu 5 lei/100 grame, zacuscă cu vinete la 8 lei/800 grame, suc de roşii cu 6 lei/750 grame, murături la 5 lei/800 grame, conserve de carne de porc sau vită, de fasole, mazăre sau ciuperci la preţuri cuprinse între 1,15-7,25 lei/cutie, telemea de vacă (20 lei/kg) şi de oaie (25 lei/kg), miere şi alte produse apicole la preţuri între 4-23 de lei, dar şi pâine coaptă în vas de lut, la 6 lei/1.200 grame.

Piaţa volantă va funcţiona în fiecare zi de sâmbătă, între orele 8 şi 14, iar numărul producătorilor va creşte – promit reprezentanţii Primăriei, care mai spun că ideea unei astfel de pieţe a fost împrumutată de la sibieni, pentru a încu­raja şi sprijini producătorii locali şi zonali să-şi desfacă produ­sele agroalimentare într-un spaţiu civilizat, dar şi pentru a oferi devenilor pro­duse autoh­tone, proas­pete şi de calitate, la preţuri mici.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat