Preşedintele CJ Hunedoara pune degetul pe rană: Valea Jiului izolată de neseriozitatea constructorului de pe defileul Jiului

111

Valea Jiului a pierdut din punct de vedere economic şi social, în timp ce angajaţii acre se fac că lucrează la repararea Defileului Jiului au stat în coada lopeţii şi au mimat că lucrează. „Nişte neserioşi”, i-a catalogat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

defileu.lucrariŢin drumul închis 6 zile pe săptămână, izolând practic Valea Jiului şi, până la urmă, judeţul Hunedoara, doar pentru a mima că lucrează, Este vorba despre firma care a câştigat lucrarea de reparare a DN66, pe Defileul Jiului, care au fost catalogaţi drept „neserioşi” de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ. Să nu uităm că oficialii CJ Hunedoara şi-au unit eforturile cu facorii locali pentru a-I determina să revină asupra programului de închidere a circulaţiei auto pe Defileu Jiului, însă în zadar, iar motivul a fost că nu se pot încadra în teremene. În acelaşi timp, însă, constructorul se făcea doar că lucrează. “Nişte neserioşi. Ce poţi să spui? Un cuvânt: neseriozitate. Îşi bat joc de un judeţ întreg practic, fiindcă toţi care vor să treacă dincolo, la Olt, pe aici o iau, nu ocolesc ca nebunii sute de kilometrii.  Şi îşi bat joc de ei, pur şi simplu. Poţi să comentezi altceva, poţi să spui altceva? La toate insistenţele care le-au făcut  primăriile de aici, Consiliul Judeţean, ne-au răspuns că trebuie săs e încadreze în termene şi rămân la programul care l-au stabilit, iar ei nu lucrează”,a  declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, care nu crede că se vor încadra în teremnele anunţate.

De asemenea, primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, a subliniat că Valea Jiului a pierdut din toate punctele de vedere prin restricţionarea traficului auto timp de 6 zile pe săptămână: “Ne-a afectat foarte multşi din punct de vedere economic, dar şi din punct de vedere social. Deja sunt aproape doi ani de când se lucrează pe Defileu. Un an de zile a fost un blocaj de trei zile, acum 6 zile pe săptămână, iar probabil că la anul vor fi 7 sau 8 zile din 7. Se pare că cei care lucrează nu sutn serioşi, adică noi înţelegem şi am înţelege acest efort dacă s-ar şi lucra la modul cel mai serios”.

Lucrează în dorul lelii

Un control neaşteptat al directorului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a scos la iveală modul defectuos în care se lucrează pe DN66, pe Defileul Jiului.  „Până la Lainici, de la Petroşani, aş vrea să vă spun că atmosfera era de parcă era Adormirea Maicii Domnului pe şantier. Am întâlnit o echipă de cinci muncitori care puneau plase, o altă echipă care punea plase, se lucra la două podeţe cu câte patru muncitori la fiecare podeţ. Să ştiţi că i-am filmat şi pot demonstra asta. Din cei patru doi lucrau şi doi stăteau prin tufişuri. Aş dori să îmi explicaţi pentru ce aţi cerut întreruperea traficului şi pentru ce există această bătaie de joc la adresa transportatorilor din România?” s-a adresat Narcis Neaga la o întâlnire pe care a avut-o, la Târgu Jiu, cu reprezentanţii constructorilor. De asemenea, acesta a precizat că firma va fi penalizată din punct de vedere contractual, iar explicaţiile sunt de neacceptat. Până la ora actuală, s-a realizat doar 13,5% din proiect, deşi până acum ar fi trebuit să ajungă la 87% din lucrările ce au ca termen de finalizare sfârşitul anului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.