Premiantul de sâmbătă: Teodora Dobra

O elevă de clasa a XI-a, de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, este sărbătorita ediţiei a 19-a a campaniei „Premianţii fără premii”

mat1

Este în primii cinci cei mai buni elevi din clasă. Învaţă şi are chiar o mică afacere. Toată iarna face mărţişoare – cu replici din costume populare, dar şi din lut polimetric.

 

Mărţişoare inedite

Bunica mea cosea costume populare. Iar mama a venit cu ideea de a transpune costumul popular românesc şi în chip de mărţişor”, spune Teodora Dobra.

Aşa au ieşit din mâinile devencei miniaturi ale portului popular din Bucovina şi Ardeal – inclusiv traiste tradiţionale şi opinci cu nojiţe, care imită originalul. Mărţişorul este montat pe pânză de sac şi are pe el tricolorul.

Am creat acest gen de mărţişoare pentru a readuce în atenţia oamenilor o parte din identitatea noastră naţională”, explică eleva, care şi-a scos deja creaţiile la vedere, pe străzile oraşului, alături de mărţişoare din lut pe care le-a modelat împreună cu mama sa. 200 de figurine lucrate cu migală, iar la final, arse în cuptor, ca să dureze.

Campania „Premianţii fătă premii” vă invită să ieşiţi în stradă, s-o cunoașteți pe Teodora, să-i spuneți o vorbă caldă și să-i oferiţi o diplomă și un buchet de flori, sâmbătă, la ora 11, în fața Statuii lui Decebal din centrul Devei.

Ea face parte dintre necunoscuţii care, prin munca şi preocupările lor, ne fac viaţa mai frumoasă. Artişti, inventatori, meşteşugari şi mulţi alţii care ne arată că frumosul şi utilul sunt aici, lângă noi. Oameni pe care toţi îi văd, dar nimeni nu-i ascultă. Oameni care, tăcuţi, duc România mai departe!

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României