Premiantul de sâmbătă: Ovidiu Luca

90

Un poliţist hunedorean, care a salvat viaţa unei femei aflată la un pas de a se arunca în gol de pe un bloc de 10 etaje, este sărbătoritul ediţiei a 17-a a campaniei „Premianţii fără premii”

mat1

Ovidiu Luca are 46 de ani şi doi copii. E poliţist local. O femeie îi datorează viaţa. A împiedicat-o să se arunce în gol de pe un bloc de 10 etaje.

Are rău de înălţime, dar şi-a învins temerile, a urcat pe bloc şi a convins-o pe femeie să renunţe la sinucidere. Nu s-a mulţumit doar cu atât. Din când în când, o mai caută. Să fie sigur că şi-a revenit.

Întâmplarea s-a petrecut anul trecut, într-un cartier din Hunedoara. Ovidiu Luca îşi terminase tura când un tânăr i-a cerut ajutorul. Prietena bărbatului ameninţa că se aruncă în gol. Poliţistul a trecut peste proceduri. Ar fi trebuit să anunţe incidentul la 112 şi să aştepte un negociator al Poliţiei sau al Jandarmeriei. Dar nu mai era timp, aşa că s-a decis să se descurce singur. A urcat pe bloc şi-a găsit-o pe femeie la marginea acoperişului.

Se legăna înainte şi înapoi şi vorbea la telefon. Îşi cerea iertare de la cineva”, a povestit poliţistul.

A prins-o în braţe şi a culcat-o pe acoperiş, încercând din răsputeri să-i oprească zbaterile. A reuşit să-şi anunţe colegii şi SMURD-ul.

Femeia este mama unui copil pe care-l creşte singură. Din când în când, Ovidiu Luca o mai caută. Să se asigure că şi-a revenit.

După o lună de la incident, am văzut-o zâmbind. Mai târziu, mi-a mulţumit că n-am lăsat-o să se sinucidă. Cred că singurătatea a dus-o în pragul disperării. N-avea cu vine să vorbească”, este de părere poliţistul pe care aveți ocazia să-l cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să-i oferiţi o diplomă și un buchet de flori, sâmbătă, la ora 11, în fața Statuii lui Decebal din centrul Devei.

Campania „Premianţii fătă premii” vă invită să ieşiţi în stradă şi să mulţumiţi necunoscuţilor care, prin munca şi preocupările lor, ne dau un motiv de mândrie.

Sunt oamenii de lângă noi. Oameni pe care toţi îi văd, dar nimeni nu-i ascultă. Sunt oameni care, tăcuţi, duc România mai departe!

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *