Premiantul de sâmbătă: Ovidiu Luca

Un poliţist hunedorean, care a salvat viaţa unei femei aflată la un pas de a se arunca în gol de pe un bloc de 10 etaje, este sărbătoritul ediţiei a 17-a a campaniei „Premianţii fără premii”

mat1

Ovidiu Luca are 46 de ani şi doi copii. E poliţist local. O femeie îi datorează viaţa. A împiedicat-o să se arunce în gol de pe un bloc de 10 etaje.

Are rău de înălţime, dar şi-a învins temerile, a urcat pe bloc şi a convins-o pe femeie să renunţe la sinucidere. Nu s-a mulţumit doar cu atât. Din când în când, o mai caută. Să fie sigur că şi-a revenit.

Întâmplarea s-a petrecut anul trecut, într-un cartier din Hunedoara. Ovidiu Luca îşi terminase tura când un tânăr i-a cerut ajutorul. Prietena bărbatului ameninţa că se aruncă în gol. Poliţistul a trecut peste proceduri. Ar fi trebuit să anunţe incidentul la 112 şi să aştepte un negociator al Poliţiei sau al Jandarmeriei. Dar nu mai era timp, aşa că s-a decis să se descurce singur. A urcat pe bloc şi-a găsit-o pe femeie la marginea acoperişului.

Se legăna înainte şi înapoi şi vorbea la telefon. Îşi cerea iertare de la cineva”, a povestit poliţistul.

A prins-o în braţe şi a culcat-o pe acoperiş, încercând din răsputeri să-i oprească zbaterile. A reuşit să-şi anunţe colegii şi SMURD-ul.

Femeia este mama unui copil pe care-l creşte singură. Din când în când, Ovidiu Luca o mai caută. Să se asigure că şi-a revenit.

După o lună de la incident, am văzut-o zâmbind. Mai târziu, mi-a mulţumit că n-am lăsat-o să se sinucidă. Cred că singurătatea a dus-o în pragul disperării. N-avea cu vine să vorbească”, este de părere poliţistul pe care aveți ocazia să-l cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să-i oferiţi o diplomă și un buchet de flori, sâmbătă, la ora 11, în fața Statuii lui Decebal din centrul Devei.

Campania „Premianţii fătă premii” vă invită să ieşiţi în stradă şi să mulţumiţi necunoscuţilor care, prin munca şi preocupările lor, ne dau un motiv de mândrie.

Sunt oamenii de lângă noi. Oameni pe care toţi îi văd, dar nimeni nu-i ascultă. Sunt oameni care, tăcuţi, duc România mai departe!

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani