Premiantul de sâmbătă: Maria Oprea

O poetă populară în vârstă de 80 de ani, din comuna Crişcior, este sărbătorita ediţiei a 16-a a Campaniei „Premianţii fără premii”

mat1

Are aproape 80 de ani. Dragostea pentru limba română i se citeşte pe faţă, iar dragostea pentru frumos îi izvorăşte din suflet.

Maria Oprea este un exemplu – mai ales în zilele noastre, când părem să ne îndepărtăm de regulile limbii române, care înseamnă unul dintre elementele de identitate naţională.

La aproape 80 de ani, hunedoreanca din satul Zdrapţi este îndrăgostită de tradiţie şi modernism prin poezie. A publicat şi i-au fost publicate slovele.

 

40 de ani de poezie 

Am fost îndemnată de ceva din interiorul meu să scriu ceea ce simt pentru tot ceea ce mă înconjoară și îmi aparține. Sper că ceea ce am scris o să-i placă cititorului, pentru că în versurile mele am cuprins tot ce am crezut că e frumos. Aș vrea ca, asemeni celor mulți ca mine, să vă impresioneze și versurile adresate sufletului, pentru că toți suntem suflet din sufletul unui popor atât de sensibil, înțelept, răbdător și plin de speranță”, spune poeta populară din Crişcior.

Maria Oprea a fost maistru miner la I.M. Barza. În 1973, a debutat ca poet ţăran – la prima întâlnire a poeţilor ţărani din România, la Deva. Creaţia ei a fost premiată la festivaluri şi spectacole de poezie din toată ţara.
Aveți ocazia să o cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să-i oferiţi o diplomă și un buchet de flori, sâmbătă, la ora 11, în fața Statuii lui Decebal din centrul Devei.

Campania „Premianţii fătă premii” vă invită să ieşiţi în stradă şi să mulţumiţi necunoscuţilor care, prin munca şi preocupările lor, ne dau un motiv de mândrie.

Sunt oamenii de lângă noi. Oameni pe care toţi îi văd, dar nimeni nu-i ascultă. Sunt oameni care, tăcuţi, duc România mai departe!

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”