Premiantul de sâmbătă: Maria Oprea

O poetă populară în vârstă de 80 de ani, din comuna Crişcior, este sărbătorita ediţiei a 16-a a Campaniei „Premianţii fără premii”

mat1

Are aproape 80 de ani. Dragostea pentru limba română i se citeşte pe faţă, iar dragostea pentru frumos îi izvorăşte din suflet.

Maria Oprea este un exemplu – mai ales în zilele noastre, când părem să ne îndepărtăm de regulile limbii române, care înseamnă unul dintre elementele de identitate naţională.

La aproape 80 de ani, hunedoreanca din satul Zdrapţi este îndrăgostită de tradiţie şi modernism prin poezie. A publicat şi i-au fost publicate slovele.

 

40 de ani de poezie 

Am fost îndemnată de ceva din interiorul meu să scriu ceea ce simt pentru tot ceea ce mă înconjoară și îmi aparține. Sper că ceea ce am scris o să-i placă cititorului, pentru că în versurile mele am cuprins tot ce am crezut că e frumos. Aș vrea ca, asemeni celor mulți ca mine, să vă impresioneze și versurile adresate sufletului, pentru că toți suntem suflet din sufletul unui popor atât de sensibil, înțelept, răbdător și plin de speranță”, spune poeta populară din Crişcior.

Maria Oprea a fost maistru miner la I.M. Barza. În 1973, a debutat ca poet ţăran – la prima întâlnire a poeţilor ţărani din România, la Deva. Creaţia ei a fost premiată la festivaluri şi spectacole de poezie din toată ţara.
Aveți ocazia să o cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să-i oferiţi o diplomă și un buchet de flori, sâmbătă, la ora 11, în fața Statuii lui Decebal din centrul Devei.

Campania „Premianţii fătă premii” vă invită să ieşiţi în stradă şi să mulţumiţi necunoscuţilor care, prin munca şi preocupările lor, ne dau un motiv de mândrie.

Sunt oamenii de lângă noi. Oameni pe care toţi îi văd, dar nimeni nu-i ascultă. Sunt oameni care, tăcuţi, duc România mai departe!

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii