Pregătiri pentru inaugurarea Târgului de Iarnă

După ce în proporţie de 90 la sută zonele verzi din oraş sunt pregătite pentru iernat, angajaţii SPIGM lucrează la foc continuu pentru ca centrul oraşul să îşi întâmpine festiv vizitatorii de 1 Decembrie

Oraşul de la poalele Cetăţii se pregăteşte în aceste zile de o dublă sărbătoare. Ziua Naţională va fi sărbătorită de deveni în acest an în stradă, seara urmând să fie aprinse luminile de Crăciun  şi să fie inaugurată cea de-a doua ediţie a Târgului de Iarnă în Piaţa Unirii.

Şantierul

Pentru ca toate să fie puse la punct în ziua cea mare, centrul oraşului s-a transformat ieri pentru câteva ore într-un veritabil şantier. „Pregătirile au început de ieri (luni-n.r.) şi vor dura probabil până joi. Am adus o parte dintre cele 24 de căsuţe care au fost depozitate în Parcul Bejan şi care trebuie pregătite pentru târg. În acest an căsuţele vor fi amplasate de la Piaţa Unirii spre centrul vechi pînă în zona Liceului Decebal”, spune Mircea Muzicaş, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) din cadrul primăriei Deva, care supraveghează lucrările. Bradul înalt de şapte metri care va domina piaţa a fost adus de la Ocolul Silvic Dobra ieri de dimineaţă. După ce muncitorii îl vor amplasa în suport şi îl vor ancora, acesta va fi împodobit zilele următoare de firma care execută în oraş acest tip de lucrări. Totodată copacii din piaţă care urmază să fie împodobiţi cu haine luminoase urmează să fie toaletaţi dacă este necesar. Tot acum muncitorii lucrează la montarea scenei care va găzdui concertele din luna decembrie.

[box style=”rounded” border=”full”]O nouă familie de ponei

În această perioadă zonele verzi din oraş se pregătesc să hiberneze sub stratul de zăpadă care nu se mai lasă mult aşteptat. După spusele lui Mircea Muzicaş, acestea sunt pregătite pentru iarnă în proporţie de 90 la sută. „În această lună au fost toaletaţi copacii, s-a tuns iarba şi gazonul, florile mai sensibile la frig au fost mutate la interior. De asemenea ne-am ocupat şi de toaletarea zonelor verzi de lângă Drumului Naţional. În acest fel, după ce zăpada se topeşte zonele verzi vor arăta foarte bine”. Însă până atunci, după ce zăpada va acoperi oraşul, angajaţii de la SPIGM au în sarcină să cureţe trotuarele şi aleile din Parcul Bejan şi Parcul Cetate, pentru ca locuitorii să se poată plimba în voie. De asemenea, în prag de iarnă, mica grădină zoo din Parcul Bejan se va „înnoi” cu o familie de ponei şi un pui, care vin printr-o donaţie către Primăria Deva. Totodată pentru veveriţele din ambele parcuri au fost amenjate adăposturi în care, pe vremea rece le va fi adusă hrană .[/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara         Scene șocante în Petroșani: o elevă de 11 ani ar fi fost violată și șantajată de un vecin         Amendă de 10.000 de lei primită de Apa Prod, în cazul conductei „ciuruite”         Tânăr rănit într-un accident rutier la Brănișca         Clipe de teroare pentru un hunedorean. A fost bătut și lovit cu mașina         Primăria Deva susține financiar ”Excelența în educație”!