Pregătiri pentru inaugurarea Târgului de Iarnă

După ce în proporţie de 90 la sută zonele verzi din oraş sunt pregătite pentru iernat, angajaţii SPIGM lucrează la foc continuu pentru ca centrul oraşul să îşi întâmpine festiv vizitatorii de 1 Decembrie

Oraşul de la poalele Cetăţii se pregăteşte în aceste zile de o dublă sărbătoare. Ziua Naţională va fi sărbătorită de deveni în acest an în stradă, seara urmând să fie aprinse luminile de Crăciun  şi să fie inaugurată cea de-a doua ediţie a Târgului de Iarnă în Piaţa Unirii.

Şantierul

Pentru ca toate să fie puse la punct în ziua cea mare, centrul oraşului s-a transformat ieri pentru câteva ore într-un veritabil şantier. „Pregătirile au început de ieri (luni-n.r.) şi vor dura probabil până joi. Am adus o parte dintre cele 24 de căsuţe care au fost depozitate în Parcul Bejan şi care trebuie pregătite pentru târg. În acest an căsuţele vor fi amplasate de la Piaţa Unirii spre centrul vechi pînă în zona Liceului Decebal”, spune Mircea Muzicaş, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) din cadrul primăriei Deva, care supraveghează lucrările. Bradul înalt de şapte metri care va domina piaţa a fost adus de la Ocolul Silvic Dobra ieri de dimineaţă. După ce muncitorii îl vor amplasa în suport şi îl vor ancora, acesta va fi împodobit zilele următoare de firma care execută în oraş acest tip de lucrări. Totodată copacii din piaţă care urmază să fie împodobiţi cu haine luminoase urmează să fie toaletaţi dacă este necesar. Tot acum muncitorii lucrează la montarea scenei care va găzdui concertele din luna decembrie.

[box style=”rounded” border=”full”]O nouă familie de ponei

În această perioadă zonele verzi din oraş se pregătesc să hiberneze sub stratul de zăpadă care nu se mai lasă mult aşteptat. După spusele lui Mircea Muzicaş, acestea sunt pregătite pentru iarnă în proporţie de 90 la sută. „În această lună au fost toaletaţi copacii, s-a tuns iarba şi gazonul, florile mai sensibile la frig au fost mutate la interior. De asemenea ne-am ocupat şi de toaletarea zonelor verzi de lângă Drumului Naţional. În acest fel, după ce zăpada se topeşte zonele verzi vor arăta foarte bine”. Însă până atunci, după ce zăpada va acoperi oraşul, angajaţii de la SPIGM au în sarcină să cureţe trotuarele şi aleile din Parcul Bejan şi Parcul Cetate, pentru ca locuitorii să se poată plimba în voie. De asemenea, în prag de iarnă, mica grădină zoo din Parcul Bejan se va „înnoi” cu o familie de ponei şi un pui, care vin printr-o donaţie către Primăria Deva. Totodată pentru veveriţele din ambele parcuri au fost amenjate adăposturi în care, pe vremea rece le va fi adusă hrană .[/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”