Prea vechi. Bunuri din Muzeul Mineritului, scoase din uz din cauza uzurii

Mai multe bunuri de la Muzeul Mineritului au fost casate, după ce consilierii locali au aprobat lista obiectelor de inventar care nu mai sunt de trebuinţă.

Scaune, cuiere, măsuţe, vitrine, stingătoare, seifuri sau chiar un sistem de alarmare. Toate aceste obiecte au fost aprobate spre casare printr-o decizie a consilierilor locali de la Petroşani. Obiectele sunt de la Muzeul Mineritului, instituţie care a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Bunurile sunt prea vechi pentru a mai fi folosite, astfel că edilii se gândesc să valorifice o parte a bunurilor scoase din uz.

„Întrucât Muzeul Mineritului va intra în proces de reabilitare a clădirii, s-a procedat la inventarierea faptică a bunurilor acestuia. În urma inventarierii, s-a constatat existenţa unor mijloace fixe şi a unor bunuri materiale de natura obiectelor de inventar care au devenit neutilizabile datorită uzurii, degradării sau deprecierii, fapt pentru care comisia de inventariere a consemnat în procesul verbal propunerea de casare a acestor bunuri”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru reabiltarea Muzeului Mineritului, care funcţionează într-o clădire istorică, municipalitatea din Petroșani a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Scopul implementării acestui proiect este de a proteja și promova patrimoniul cultural al zonei prin reabilitarea și amenajarea muzeistică a obiectivului de patrimoniu Muzeul Mineritului din Municipiul Petroșani, crescând astfel atractivitatea acestuia, calitatea serviciilor și informațiilor oferite.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval