Prea vechi. Bunuri din Muzeul Mineritului, scoase din uz din cauza uzurii

Mai multe bunuri de la Muzeul Mineritului au fost casate, după ce consilierii locali au aprobat lista obiectelor de inventar care nu mai sunt de trebuinţă.

Scaune, cuiere, măsuţe, vitrine, stingătoare, seifuri sau chiar un sistem de alarmare. Toate aceste obiecte au fost aprobate spre casare printr-o decizie a consilierilor locali de la Petroşani. Obiectele sunt de la Muzeul Mineritului, instituţie care a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Bunurile sunt prea vechi pentru a mai fi folosite, astfel că edilii se gândesc să valorifice o parte a bunurilor scoase din uz.

„Întrucât Muzeul Mineritului va intra în proces de reabilitare a clădirii, s-a procedat la inventarierea faptică a bunurilor acestuia. În urma inventarierii, s-a constatat existenţa unor mijloace fixe şi a unor bunuri materiale de natura obiectelor de inventar care au devenit neutilizabile datorită uzurii, degradării sau deprecierii, fapt pentru care comisia de inventariere a consemnat în procesul verbal propunerea de casare a acestor bunuri”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru reabiltarea Muzeului Mineritului, care funcţionează într-o clădire istorică, municipalitatea din Petroșani a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Scopul implementării acestui proiect este de a proteja și promova patrimoniul cultural al zonei prin reabilitarea și amenajarea muzeistică a obiectivului de patrimoniu Muzeul Mineritului din Municipiul Petroșani, crescând astfel atractivitatea acestuia, calitatea serviciilor și informațiilor oferite.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu