Prea puţini câini adoptaţi la Petroşani

Un raport ilegal între sterilizarea maidanezilor şi cei care au reuşit să-şi găsească un stăpân.

maidanezi122 la 21 este raportul dintre câinii sterilizaţi şi eliberaţi, ulterior, pe străzi, şi cei adoptaţi de iubitorii de animale. Reprezentanţii adăpostului de animale care funcţionează în cartierul Colonie din Petroşani spun că prea puţini sunt cei care doresc să adopte un câine fără stăpân.  Practic, în 6 luni doar 21 de căţei şi-au găsit un stăpân. „Se tot vorbeşte despre adoptarea câinilor vagabonzi dar numărul acestora continuă să fie unul mic. Din luna iunie şi până în prezent au fost adoptaţi doar 21 de maidanezi. Cei mai mulţi de către celălalt adăpost din Colonie, care are relaţii în străinătate şi reuşeşte să-i dea spre adopţie în ţări din Europa. În rest, oamenii nu se înghesuie să ia căţeii, deşi avem câteva zeci care sunt şi castraţi”, a declarat medicul veterinar Cosmina Pădure.

Datele oficiale relevă faptul că, din iunie până acum au fost sterilizaţi 122 de câini fără stăpân. „În ultimele 6 luni am castrat peste 100 de maidanezi şi pot să spun că niciunul dintre pacienţi nu a avut de suferit de pe urma operaţiei la care a fost supus. În plus, până în prezent, am reuşit să nu fiu muşcată nici măcar o dată în toţi anii de când lucrez aici”, a mai spus Cosmina Pădure.

La adăpostul din Petroşani administrat de Serviciul Judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân sunt în prezent 90 de câini comunitari.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic