POVESTE DE SUCCES. Alpinista care a pus Deva pe harta lumii îşi lansează cartea aventurii pe cei mai înalţi vulcani de pe 4 continente

„Alexandra Marcu şi cei şapte vulcani” este povestea hunedorencei de 16 ani care a ajuns din vârful Retezatului pe cei mai înalţi munţi ai lumii. Cartea va fi lansată astăzi, la „Salonul Hunedorean al Cărţii”

 

PALMARES. În ultimii doi ani, Alexandra Marcu a cucerit 4 dintre cei mai înalţi 7 vulcani ai lumii – Uhuru Peak din Kilimanjaro (foto), Pico de Orizaba din Mexic, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ ALEXANDRA MARCU

PALMARES. În ultimii doi ani, Alexandra Marcu a cucerit 4 dintre cei mai înalţi 7 vulcani ai lumii – Uhuru Peak din Kilimanjaro (foto), Pico de Orizaba din Mexic, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ ALEXANDRA MARCU

Cel mai tânăr alpinist de pe continent şi-a scris povestea într-o carte pe care o prezintă publicului copertaastăzi, la ora 18, la „Salonul Hunedorean al Cărţii” – în Salle d’Or din incinta Deva Mall.

“Alexandra Marcu şi cei şapte vulcani – Evoluţie” (foto) este povestea impresionantă a unui copil care pleacă din vârful Retezatului spre cei mai înalţi munţi ai lumii.

În carte este vorba despre mine, despre noi, despre iubirea de ţară şi despre cum am reuşit să ajung din Retezat pe unii dintre cei mai înalţi munţi ai planetei. Despre cum am evoluat împreună cu familia mea. În acelaşi timp, cartea e un îndemn pentru toţi cei de vârsta mea – şi nu numai. Să-şi dorească să înveţe ceva nou, să-şi descopere vocaţia şi s-o urmeze. Să-şi împlinească visul!”, spune Alexandra Marcu.

Chiar dacă, uneori, aventura ar fi putut s-o coste viaţa, alpinista n-a renunţat la visul de-a cuceri cei mai înalţi 7 vulcani de pe glob.

 

Alpinism de la 5 ani

Alexandra Marcu escaladează munţii de la 5 ani. La 11 ani, era în Alpi. Traversa „La Berarde” – o veritabilă Mecca a alpiniştilor francezi. La 12 ani, era pe Mont Blanc, iar la 13 ani, devenea cel mai tânăr român care a escaladat Kazbek-ul.

La 14 ani, a pus piciorul pe Pico de Orizaba (America de Nord). A fost cel mai tânăr alpinist din Europa care ajungea pe cel mai înalt vulcan din Mexic. Anul trecut, a cucerit Elbrusul – în cea mai dificilă expediţie de care a avut parte până acum. A urmat Damavand, din Iran – al patrulea vârf din celebra listă „Volvanic Seven Summits” cucerit de hunedoreancă.

Până la sfârşitul anului, Alexandra plănuieşte o expediţie pe Giluwe, în Papua Guinee – cel mai înalt vulcan din Australia şi Oceania, iar următorul pe listă este cel mai înalt vulcan de pe glob – Ojos Del Salado (America de Sud), în inima deşertului Atacama.

Alexandra Marcu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Este olimpică naţională la franceză şi vorbeşte fluent trei limbi.

————————————————————–

alexandra „Cred că lucrul cel mai important este să lupţi pentru ceea ce-ţi doreşti. Să crezi că vei reuşi şi să zâmbeşti întotdeauna!”

 Alexandra Marcu, alpinistă

 

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara