Poliţia locală s-a pus pe fapte mari. „Comunitarii” din Hunedoara şi-au făcut cont de Facebook

Pe pagină sunt trecute „faptele de arme” ale vajnicilor apărători ai liniştii publice

politia locala hd

Poliţia locală Hunedoara are propria pagină de Facebook, menită să le aducă la cunoştinţă hunedorenilor cât de mult muncesc angajaţii instituţiei. Pagina de internet a fost înfiinţată la scurt timp după ce poliţiştii locali au fost criticaţi pentru ineficienţa de care au dat dovadă, în comparaţie cu colegii lor din Deva.

Au găsit neregului peste tot, numai în cartierul cu turnuleţe nu

Ambiţionaţi de succesul localilor din municipiul vecin, foştii comunitari din Hunedoara au trecut la fapte. Ultima informare publicată pe contul de Facebook al instituţiei prezintă câteva din rezultatele „descinderilor” de pe străzile Hunedoarei, acţiuni soldate cu o tolbă de amenzi. „În seara zilei de 21 februarie 2015, începând cu ora 20:00, Direcția Poliția Locală Hunedoara a participat cu un efectiv de 12 polițisti locali împreună cu personalul din cadrul Serviciului Fond Locativ şi Relația cu Asociațiile de propietari, la o acțiune având ca scop depistarea persoanelor care posedă contracte de închiriere expirate şi locuiesc fără forme legale în imobilele Primăriei Hunedoara, respectiv blocurile G9 de pe str. Eliberării şi G2 de pe str. Nicolae Bălcescu. Au fost verificate un număr de 64 locuințe aflate la bl. G9 de pe Str. Eliberării, unde au fost depistate un număr de patru persoane care locuiesc fără forme legale şi şase persoane care au contracte expirate. Au mai fost verificate un număr de 104 locuințe la bl. G2 de pe str. Nicolae Bălcescu, unde au fost depistate trei familii cu contracte de închiriere expirate şi 11 persoane ce locuiesc fără forme legale”, scriu cei de la Poliţia Locală. În ultima săptămână au fost sancționate zece persoane care şi-au parcat autoturismele în zona verde, adaugă localii, potrivit cărora valoarea toală a amenzilor se ridică la circa 3.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, acţiuni de control au avut loc şi în cartierul „regal” al romilor cu palate şi turnuleţe. Culmea, aici nu au fost găsite nereguli.

Eroism la maxim

Poliţia locală Hunedoara a strâns câteva sute de „like-uri” pe propriul site, dar nu a fost ocolită de reclamaţii. Iată câteva dintre ele:

 “Aş vrea ca oamenii legii, poliţişti, gardieni… să fie mai mult pe stradă, printre oameni”, scrie Ioan Vlădescu, pe pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara.

“Mai lăsaţi naiba în pace babele care vând o mână de pătrunjel, nu le mai fugăriţi”, scrie Vali Bratau.

“Aş vrea ca organele din Hunedoara să ne ajute la bătutul covoarelor”, scrie Dani Iancău.

“Să aibe curaj să se ia şi de cei cu jeep. La mine strigau că am oprit sub indicator şi când le-am arătat jeepul la trei metri s-au făcut că plouă”, a transmis Costică Zaldea.

“Acești paznici ai străzii au curaj numai pentru cei amărâți, în schimb pentru cei cu maşini de lux sunt orbi”, a scris Flori Samuilă.

“Supravegheați puţin mai atent zona Casei de cultura din municipiul Hunedoara referitor la locurile de parcare şi B-dul Corvin, că acolo nu prea sunt semne de reglementare a circulaţiei (parcarea), dar să nu deranjaţi pe cineva. Dacă se poate puţină inspiraţie de la colegii din Deva”, le transmite un alt hunedorean.

Poliţia locală din Hunedoara are 64 de angajaţi, dintre care 35 lucrează la Serviciul de Ordine Publică şi 10 la Serviciul Rutier. În Deva, numărul poliţiştilor locali este de 75. (Daniel Guţă)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!