Pe NET cu deplasare! Plata online a impozitului trece întâi pe la ghişeu

Amatorii de plăţi online îşi pot achita dările la bugetul local pe Internet. Comod şi eficient. Doar că întâi, trebuie să treacă pe la primărie să obţină user şi parolă

plati-online

La început de an, contribuabilii sunt sfătuiţi să îşi plătească impozitele online, pentru a nu mai pierde timp şi nervi pe la casieriile de la Taxe şi Impozite din cadrul primăriilor. De acasă, comod şi eficient, se pot deconta plăţile datorate la bugetul local. Numai că lucrurile nu stau chiar aşa în practică.

Online nu te scuteşte de un drum la ghişeu

Pentru a se loga la acest serviciu, contribuabilul amator de plăţi on-line, trebuie să deţină un nume de utilizator şi o parolă. Tocmai în acest scop, Serviciul de Impozite şi Taxe Locale a Primăriei municipiului Deva te invită la ghişeu, coincidenţă, chiar la cel unde se plătesc taxele. Cu o copie a actului de identitate şi un formular descărcat de pe site şi completat, contribuabilul trebuie să aştepte la coadă pentru a primi utilizatorul şi parola. Iar apoi, se poate duce şi plăti de acasă taxele anul viitor, că dacă tot stă la coadă şi ajunge la ghişeu, se presupune că îşi plăteşte “off-line” şi dările pentru anul în curs. “Aceasta este procedura standard. Pentru obţinerea userului şi al parolei, contribuabilii trebuie să se prezinte la ghişeu. Aceasta este legislaţia, deoarece vorbim de date cu caracter personal”, spune Melania Iscru, purtător de cuvânt al Primăriei Deva.

Doar cu “dezlegare” de la Serviciul Impozite şi Taxe Locale

Nici Primăria Hunedoara nu îi scuteşte pe cetăţenii oraşului de aceeaşi procedură. “Pentru a intra în sistem vă rugăm introduceţi în câmpurile ID şi PAROLA datele pe care le-aţi primit de la Serviciul Impozite şi Taxe Locale”, îndeamnă persuasiv aplicaţia plătitorul de taxe. La astfel de servicii online, „cu deplasare”, nu se mai miră nimeni că oamenii preferă să se îmbulzească la casieriile primăriilor, în primele luni ale anului. Ce-i sigur, e sigur!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților