Pe NET cu deplasare! Plata online a impozitului trece întâi pe la ghişeu

Amatorii de plăţi online îşi pot achita dările la bugetul local pe Internet. Comod şi eficient. Doar că întâi, trebuie să treacă pe la primărie să obţină user şi parolă

plati-online

La început de an, contribuabilii sunt sfătuiţi să îşi plătească impozitele online, pentru a nu mai pierde timp şi nervi pe la casieriile de la Taxe şi Impozite din cadrul primăriilor. De acasă, comod şi eficient, se pot deconta plăţile datorate la bugetul local. Numai că lucrurile nu stau chiar aşa în practică.

Online nu te scuteşte de un drum la ghişeu

Pentru a se loga la acest serviciu, contribuabilul amator de plăţi on-line, trebuie să deţină un nume de utilizator şi o parolă. Tocmai în acest scop, Serviciul de Impozite şi Taxe Locale a Primăriei municipiului Deva te invită la ghişeu, coincidenţă, chiar la cel unde se plătesc taxele. Cu o copie a actului de identitate şi un formular descărcat de pe site şi completat, contribuabilul trebuie să aştepte la coadă pentru a primi utilizatorul şi parola. Iar apoi, se poate duce şi plăti de acasă taxele anul viitor, că dacă tot stă la coadă şi ajunge la ghişeu, se presupune că îşi plăteşte “off-line” şi dările pentru anul în curs. “Aceasta este procedura standard. Pentru obţinerea userului şi al parolei, contribuabilii trebuie să se prezinte la ghişeu. Aceasta este legislaţia, deoarece vorbim de date cu caracter personal”, spune Melania Iscru, purtător de cuvânt al Primăriei Deva.

Doar cu “dezlegare” de la Serviciul Impozite şi Taxe Locale

Nici Primăria Hunedoara nu îi scuteşte pe cetăţenii oraşului de aceeaşi procedură. “Pentru a intra în sistem vă rugăm introduceţi în câmpurile ID şi PAROLA datele pe care le-aţi primit de la Serviciul Impozite şi Taxe Locale”, îndeamnă persuasiv aplicaţia plătitorul de taxe. La astfel de servicii online, „cu deplasare”, nu se mai miră nimeni că oamenii preferă să se îmbulzească la casieriile primăriilor, în primele luni ale anului. Ce-i sigur, e sigur!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara