Pe NET cu deplasare! Plata online a impozitului trece întâi pe la ghişeu

Amatorii de plăţi online îşi pot achita dările la bugetul local pe Internet. Comod şi eficient. Doar că întâi, trebuie să treacă pe la primărie să obţină user şi parolă

plati-online

La început de an, contribuabilii sunt sfătuiţi să îşi plătească impozitele online, pentru a nu mai pierde timp şi nervi pe la casieriile de la Taxe şi Impozite din cadrul primăriilor. De acasă, comod şi eficient, se pot deconta plăţile datorate la bugetul local. Numai că lucrurile nu stau chiar aşa în practică.

Online nu te scuteşte de un drum la ghişeu

Pentru a se loga la acest serviciu, contribuabilul amator de plăţi on-line, trebuie să deţină un nume de utilizator şi o parolă. Tocmai în acest scop, Serviciul de Impozite şi Taxe Locale a Primăriei municipiului Deva te invită la ghişeu, coincidenţă, chiar la cel unde se plătesc taxele. Cu o copie a actului de identitate şi un formular descărcat de pe site şi completat, contribuabilul trebuie să aştepte la coadă pentru a primi utilizatorul şi parola. Iar apoi, se poate duce şi plăti de acasă taxele anul viitor, că dacă tot stă la coadă şi ajunge la ghişeu, se presupune că îşi plăteşte “off-line” şi dările pentru anul în curs. “Aceasta este procedura standard. Pentru obţinerea userului şi al parolei, contribuabilii trebuie să se prezinte la ghişeu. Aceasta este legislaţia, deoarece vorbim de date cu caracter personal”, spune Melania Iscru, purtător de cuvânt al Primăriei Deva.

Doar cu “dezlegare” de la Serviciul Impozite şi Taxe Locale

Nici Primăria Hunedoara nu îi scuteşte pe cetăţenii oraşului de aceeaşi procedură. “Pentru a intra în sistem vă rugăm introduceţi în câmpurile ID şi PAROLA datele pe care le-aţi primit de la Serviciul Impozite şi Taxe Locale”, îndeamnă persuasiv aplicaţia plătitorul de taxe. La astfel de servicii online, „cu deplasare”, nu se mai miră nimeni că oamenii preferă să se îmbulzească la casieriile primăriilor, în primele luni ale anului. Ce-i sigur, e sigur!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”