Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva

465

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva propune spre vizionare online, un alt artefact aflat în patrimoniul instituției: UN VÂRF DE PILUM DE LA ARDEU

„În cadrul rubricii PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DEVA am ales să vă prezentăm un obiect a cărui prezență, între descoperirile arheologice este rară. Este vorba de fragmentul unui pilum, sulița specifică legionarului roman. Cu toate că în antichitate a fost folosit pe scară largă, din descoperiri arheologice sunt cunoscute puține exemplare. Exemplarul a fost descoperit în timpul cercetărilor recente la Cetatea dacică de la Ardeu și probabil că prezența în acel loc are legătură cu asediul final și sfârșitul locuirii dacice.
Cu toată starea fragmentară, piesa este păstrată într-o stare foarte bună și se numără printre piesele reprezentative din cadrul Muzeului”, precizează dr. Iosif Vasile Ferencz, Cercetător Științific, Secția de Arheologie a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.
Obiectul de astăzi poate fi văzut, în mediul virtual, pe pagina de facebook a muzeului nostru https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției noastre www.mcdr.ro.
Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.