Petroşani/Majorarea preţului gigacaloriei, suportată de primărie

Chiar dacă preţul gigacaloriei creşte, populaţia din Petroşani nu va resimţi majorarea. Primăria subvenţionează diferenţa de cost, a anunţat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

primaria-petrosani-1Începând cu data de 1 ianuarie preţul gigacaloriei, la Petroşani, a cfrescut cu 8,5 lei şi asta ca urmare a unei decizii a ANRE privind majorarea preţului pentru agentul termic. Acest lucru nu va influenţa, totuşi, populaţia racordată la sistemul centralizat de termoficare pentru că municipalitatea va suporta şi această majorare a tarifelor cu 3,55%. ”În urma deciziei ANRE 2799/17.12.2014, am fost informați de către Termocentrala Paroșeni că de la 1 ianuarie prețul gigacaloriei se mărește cu 3,55%. Până acum prețul pe gigacalorie a fost de 240,8 lei, din care populația plătea 172,2 lei diferența fiind subvenție suportată de către Consiliul Local Petroșani. În urma creșterii de 3,55 la sută, repet, creștere hotărâtă de ANRE, prețul la gigacalorie crește până la 249,31 lei ceea ce înseamnă o creștere de 8,5 lei pe gigacalorie. Această diferență de 3,55 la sută la preț va fi suportată de către Consiliul Local prin subvenția prin care oricum o vom da. Deci prețul pe care populația îl va plăti la gigacalorie rămâne neschimbat”, a declarat, miercuri, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Efortul bugetar, pentru a acoperi creșterea tarifelor la gigacalorie este de 160.000 de lei, a mai preciat primarul Petroşaniului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților