Petroşani/Majorarea preţului gigacaloriei, suportată de primărie

Chiar dacă preţul gigacaloriei creşte, populaţia din Petroşani nu va resimţi majorarea. Primăria subvenţionează diferenţa de cost, a anunţat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

primaria-petrosani-1Începând cu data de 1 ianuarie preţul gigacaloriei, la Petroşani, a cfrescut cu 8,5 lei şi asta ca urmare a unei decizii a ANRE privind majorarea preţului pentru agentul termic. Acest lucru nu va influenţa, totuşi, populaţia racordată la sistemul centralizat de termoficare pentru că municipalitatea va suporta şi această majorare a tarifelor cu 3,55%. ”În urma deciziei ANRE 2799/17.12.2014, am fost informați de către Termocentrala Paroșeni că de la 1 ianuarie prețul gigacaloriei se mărește cu 3,55%. Până acum prețul pe gigacalorie a fost de 240,8 lei, din care populația plătea 172,2 lei diferența fiind subvenție suportată de către Consiliul Local Petroșani. În urma creșterii de 3,55 la sută, repet, creștere hotărâtă de ANRE, prețul la gigacalorie crește până la 249,31 lei ceea ce înseamnă o creștere de 8,5 lei pe gigacalorie. Această diferență de 3,55 la sută la preț va fi suportată de către Consiliul Local prin subvenția prin care oricum o vom da. Deci prețul pe care populația îl va plăti la gigacalorie rămâne neschimbat”, a declarat, miercuri, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Efortul bugetar, pentru a acoperi creșterea tarifelor la gigacalorie este de 160.000 de lei, a mai preciat primarul Petroşaniului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”