PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene

Universitatea Petroșani a înțeles că dezvoltarea vine din interior și că scrierea de proiecte și atragerea de fonduri europene puse la dispoziție mediului academic românesc reprezintă un pas important pentru creșterea gradului de atractivitate pentru cei care doresc să studieze aici.

Fondurile europene obținute în urma proiectelor depuse vizează atât dotarea logistică, dar și capitalul uman, care reprezintă una dintre principalele componente ale dezvoltării unei activități, care se derulează pentru și cu oameni. Astfel, oficialii Universității din Petroșani au reușit să acceseze fonduri pe Programul Operațional Capital Uman, pe Programul ROSE – o schemă de granturi acordate universităților, dar s-au orientat și către Programul Operațional Regional.

”Suntem în perioada în care începem să demarăm unele proiecte câștigate pe Programul Operațional Capital Uman, încă un proiect pe programul ROSE și sperăm să mai obținem finanțarea și pe un proiect la care avem punctaj pe Programul Operațional Regional. Toate aceste demersuri au în vedere atragerea studenților în tot felul de activități, implicarea cadrelor didactice, dotarea laboratoarelor, a unor săli de cursuri și seminarii, în așa fel încât atractivitatea studenților pentru această universitate să fie din ce în ce mai bună”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. dr. ing. Radu Sorin.

Unul dintre cele mai recente exemple de proiecte destinate capitalului uman îl reprezintă cel lansat la jumătatea lunii decembrie, în valoare de de peste 4 milioane de lei. Astfel, instituția de învățământ superior din Valea Jiului, în parteneriat cu SIVECO România S.A., a demarat proiectul “Educația, o șansă pentru Valea Jiului!”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care se derulează pe o perioadă de 30 de luni. Obiectivul general al proiectului este potențarea oportunităților de dezvoltare a societății la nivel local și regional prin intermediul unei oferte educaționale actualizate și diversificate, dezvoltată în strânsă corelare cu prioritățile strategice regionale și naționale. De asemenea, mai există un pachet de măsuri de atragere a tinerilor către studiu, acompaniată de acțiuni de creștere a competențelor personalului didactic, astfel încât să fie maximizate șansele de angajare pentru viitorii absolvenți. Grupul țintă al acetsui proiect este reprezentat de 50 de profesori angajați ai Universității din Petroșani din care 40 de cadre didactice aferente învățământului terțiar universitar și 10 cadre didactice aferente învățământului terțiar non-universitar tehnic, 300 de studenți înrolați la programele de studii de licență și master ale celor 3 facultăți din structura Universității din Petroșani și din 40 de tineri care au finalizat forma de învățământ secundar superior cu sau fără certificare (diploma de BAC) și care vor urma cursurile programului de studii terțiar non-universitar tehnic dezvoltat și înființat în cadrul acestui proiect.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi