Peste şase la sută. Cu aproape 13.000 de şomeri, rata şomajului în Hunedoara se menţine în trend crescător

Faţă de ultima lună a anului trecut, rata şomajului a crescut, atingând la sfârşitul lunii ianuarie nivelul de 6,64 la sută

somajNumărul total al şomerilor din judeţ este de 12.897, din care 4.563 şomeri indemnizaţi şi 8.334 şomeri neindemnizaţi. Pe parcursul lunii ianuarie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de  Muncă Hunedoara au fost înregistraţi un număr aproape 3.000 de şomeri, dintre care 392 provin din disponibilizări curente de personal.

Top trei zone şomaj: Brad, Orăştie şi Deva

Zona cu cei mai mulţi şomeri din judeţ este Brad cu peste 1.800 de persoane, urmată de Orăştie cu peste 1.500 de hunedoreni şi Deva, Petroşani şi Haţeg cu peste 1.400 de şomeri. Cei mai mulţi şomeri neindemnizaţi numără zona Petroşani, Orăştie şi Brad, cu peste 1.000 de persoane fără un loc de muncă. La polul opus, în zona Deva şi Hunedoara se află cei mai mulţi şomeri indemnizaţi, cu un număr de 782, respectiv 677 de persoane.

În cursul primei luni a acestui an, un număr de 1.223 de hunedoreni au reuşit să se încadreze în muncă, din care 346 persoane pe durată determinată, iar 877 persoane pe durată nedeterminată. (Luana Giuhat)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian