Peste şase la sută. Cu aproape 13.000 de şomeri, rata şomajului în Hunedoara se menţine în trend crescător

Faţă de ultima lună a anului trecut, rata şomajului a crescut, atingând la sfârşitul lunii ianuarie nivelul de 6,64 la sută

somajNumărul total al şomerilor din judeţ este de 12.897, din care 4.563 şomeri indemnizaţi şi 8.334 şomeri neindemnizaţi. Pe parcursul lunii ianuarie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de  Muncă Hunedoara au fost înregistraţi un număr aproape 3.000 de şomeri, dintre care 392 provin din disponibilizări curente de personal.

Top trei zone şomaj: Brad, Orăştie şi Deva

Zona cu cei mai mulţi şomeri din judeţ este Brad cu peste 1.800 de persoane, urmată de Orăştie cu peste 1.500 de hunedoreni şi Deva, Petroşani şi Haţeg cu peste 1.400 de şomeri. Cei mai mulţi şomeri neindemnizaţi numără zona Petroşani, Orăştie şi Brad, cu peste 1.000 de persoane fără un loc de muncă. La polul opus, în zona Deva şi Hunedoara se află cei mai mulţi şomeri indemnizaţi, cu un număr de 782, respectiv 677 de persoane.

În cursul primei luni a acestui an, un număr de 1.223 de hunedoreni au reuşit să se încadreze în muncă, din care 346 persoane pe durată determinată, iar 877 persoane pe durată nedeterminată. (Luana Giuhat)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție