Peste şase la sută. Cu aproape 13.000 de şomeri, rata şomajului în Hunedoara se menţine în trend crescător

Faţă de ultima lună a anului trecut, rata şomajului a crescut, atingând la sfârşitul lunii ianuarie nivelul de 6,64 la sută

somajNumărul total al şomerilor din judeţ este de 12.897, din care 4.563 şomeri indemnizaţi şi 8.334 şomeri neindemnizaţi. Pe parcursul lunii ianuarie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de  Muncă Hunedoara au fost înregistraţi un număr aproape 3.000 de şomeri, dintre care 392 provin din disponibilizări curente de personal.

Top trei zone şomaj: Brad, Orăştie şi Deva

Zona cu cei mai mulţi şomeri din judeţ este Brad cu peste 1.800 de persoane, urmată de Orăştie cu peste 1.500 de hunedoreni şi Deva, Petroşani şi Haţeg cu peste 1.400 de şomeri. Cei mai mulţi şomeri neindemnizaţi numără zona Petroşani, Orăştie şi Brad, cu peste 1.000 de persoane fără un loc de muncă. La polul opus, în zona Deva şi Hunedoara se află cei mai mulţi şomeri indemnizaţi, cu un număr de 782, respectiv 677 de persoane.

În cursul primei luni a acestui an, un număr de 1.223 de hunedoreni au reuşit să se încadreze în muncă, din care 346 persoane pe durată determinată, iar 877 persoane pe durată nedeterminată. (Luana Giuhat)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare