Peste 700 de tineri nu au luat nici Bac-ul de toamnă

Pentru mare parte dintre cei care au susținut sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat emoțiile au trecut.

Ieri la prânz au fost afișate rezultatele sesiunii de toamnă, care pentru unii au adus mare bucurie, iar pentru alții tristețe.

Trei norocoși…

În județul Hunedoara s-au înscris în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului un număr de 927 de absolvenți de liceu din acest an sau din promoții anterioare, care au avut de susținut unul, două sau trei examene. Dintre cei 927 de înscriși, 220 au obținut medii mai mari de șase, ceea ce înseamnă promovarea examenului de Bacalaureat, ceea ce înseamnă că 707 l-au picat. Cea mai mare medie, de 8.05, a obținut-o o absolvent din acest an a Colegiului Național de Informatică “Carmen Sylva” din Petroșani, care a susținut examenul la Limba și Literatura Română, trecut cu nota 7.95. Au fost și trei norocoși, toți din Valea Jiului și absolvenți de liceu din 2019, care au luat șasele izbăvitor. Astfel, o absolventăa Colegiului Tehnic “Constantin Brâncuși” din Petrila a făcut media necesară cu o notă de 5.15 la matematică. Tot de matematică, cu nota 5.00, a trecut și un fost elev de la Colegiul Economic “Hermes” din Petroșani. În fine, cel de-al treilea norocos care a trecut bac-ul la limită, de la Colegiului Național de Informatică “Carmen Sylva” din Petroșani, a luat 6.65 la informatică.

…și patru ghinioniști

Au fost, însă, și patru ghinioniști, a căror medie generală a fost de 5.98, aceștia fiind absolvenți la Colegiul Economic “Emanuil Gojdu”, Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”, ambele din Hunedoara, Liceul Teoretic “IC Brătianu” din Hațeg și Liceul de Artă “Sigismund Toduță” din Deva. În total 145 de candidați au luat note între 5.00 și 5.98, insuficiente pentru promovare, 404 au obținut medii sub 5.00, iar 158 nu s-au mai prezentat la examene. Tot în cursul zilei de ieri s-au depus contestațiile, rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019 urmând a fi date în data de 7 septembrie. În sesiunea de vară în județul Hunedoara, după corectarea contestațiilor, au promovat Bacalaureatul 1.822 de absolvenți de liceu din 2.858 de înscriși și s-au înregistrat trei medii maxime.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl