Peste 700 de tineri nu au luat nici Bac-ul de toamnă

Pentru mare parte dintre cei care au susținut sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat emoțiile au trecut.

Ieri la prânz au fost afișate rezultatele sesiunii de toamnă, care pentru unii au adus mare bucurie, iar pentru alții tristețe.

Trei norocoși…

În județul Hunedoara s-au înscris în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului un număr de 927 de absolvenți de liceu din acest an sau din promoții anterioare, care au avut de susținut unul, două sau trei examene. Dintre cei 927 de înscriși, 220 au obținut medii mai mari de șase, ceea ce înseamnă promovarea examenului de Bacalaureat, ceea ce înseamnă că 707 l-au picat. Cea mai mare medie, de 8.05, a obținut-o o absolvent din acest an a Colegiului Național de Informatică “Carmen Sylva” din Petroșani, care a susținut examenul la Limba și Literatura Română, trecut cu nota 7.95. Au fost și trei norocoși, toți din Valea Jiului și absolvenți de liceu din 2019, care au luat șasele izbăvitor. Astfel, o absolventăa Colegiului Tehnic “Constantin Brâncuși” din Petrila a făcut media necesară cu o notă de 5.15 la matematică. Tot de matematică, cu nota 5.00, a trecut și un fost elev de la Colegiul Economic “Hermes” din Petroșani. În fine, cel de-al treilea norocos care a trecut bac-ul la limită, de la Colegiului Național de Informatică “Carmen Sylva” din Petroșani, a luat 6.65 la informatică.

…și patru ghinioniști

Au fost, însă, și patru ghinioniști, a căror medie generală a fost de 5.98, aceștia fiind absolvenți la Colegiul Economic “Emanuil Gojdu”, Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”, ambele din Hunedoara, Liceul Teoretic “IC Brătianu” din Hațeg și Liceul de Artă “Sigismund Toduță” din Deva. În total 145 de candidați au luat note între 5.00 și 5.98, insuficiente pentru promovare, 404 au obținut medii sub 5.00, iar 158 nu s-au mai prezentat la examene. Tot în cursul zilei de ieri s-au depus contestațiile, rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019 urmând a fi date în data de 7 septembrie. În sesiunea de vară în județul Hunedoara, după corectarea contestațiilor, au promovat Bacalaureatul 1.822 de absolvenți de liceu din 2.858 de înscriși și s-au înregistrat trei medii maxime.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători