Peste 700 de tineri nu au luat nici Bac-ul de toamnă

Pentru mare parte dintre cei care au susținut sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat emoțiile au trecut.

Ieri la prânz au fost afișate rezultatele sesiunii de toamnă, care pentru unii au adus mare bucurie, iar pentru alții tristețe.

Trei norocoși…

În județul Hunedoara s-au înscris în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului un număr de 927 de absolvenți de liceu din acest an sau din promoții anterioare, care au avut de susținut unul, două sau trei examene. Dintre cei 927 de înscriși, 220 au obținut medii mai mari de șase, ceea ce înseamnă promovarea examenului de Bacalaureat, ceea ce înseamnă că 707 l-au picat. Cea mai mare medie, de 8.05, a obținut-o o absolvent din acest an a Colegiului Național de Informatică “Carmen Sylva” din Petroșani, care a susținut examenul la Limba și Literatura Română, trecut cu nota 7.95. Au fost și trei norocoși, toți din Valea Jiului și absolvenți de liceu din 2019, care au luat șasele izbăvitor. Astfel, o absolventăa Colegiului Tehnic “Constantin Brâncuși” din Petrila a făcut media necesară cu o notă de 5.15 la matematică. Tot de matematică, cu nota 5.00, a trecut și un fost elev de la Colegiul Economic “Hermes” din Petroșani. În fine, cel de-al treilea norocos care a trecut bac-ul la limită, de la Colegiului Național de Informatică “Carmen Sylva” din Petroșani, a luat 6.65 la informatică.

…și patru ghinioniști

Au fost, însă, și patru ghinioniști, a căror medie generală a fost de 5.98, aceștia fiind absolvenți la Colegiul Economic “Emanuil Gojdu”, Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”, ambele din Hunedoara, Liceul Teoretic “IC Brătianu” din Hațeg și Liceul de Artă “Sigismund Toduță” din Deva. În total 145 de candidați au luat note între 5.00 și 5.98, insuficiente pentru promovare, 404 au obținut medii sub 5.00, iar 158 nu s-au mai prezentat la examene. Tot în cursul zilei de ieri s-au depus contestațiile, rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019 urmând a fi date în data de 7 septembrie. În sesiunea de vară în județul Hunedoara, după corectarea contestațiilor, au promovat Bacalaureatul 1.822 de absolvenți de liceu din 2.858 de înscriși și s-au înregistrat trei medii maxime.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani