Peste 6.500 de gulguţe au făcut spectacol de lumini la Hunedoara

Deva şi Hunedoara s-au alăturat altor 21 de oraşe din România în care a fost sărbătorit, sâmbătă seara, Festivalul Luminii

Peste 350 de hunedoreni au redescoperit frumuseţea lucrurilor mărunte, sâmbătă seara, în Parcul Tineretului din Hunedoara, şi alte câteva sute s-au bucurat de spectacolul gulguţelor în Centrul vechi al Devei, la Festivalul Luminii organizat de Cercetaşii României.

 

Jocuri, concursuri, muzică

Peste 6.500 de gulguţe, confecţionate de 100 de cercetaşi şi voluntari, au oferit o imagine spectaculoasă Parcului Tineretului din municipiul de pe Cerna, iar publicul prezent la eveniment a avut ocazia să participe la diferite concursuri, expoziţii de fotografii şi desene, dar şi la ateliere de pictură colectivă, jocuri, caricaturi, ceaiuri sau face-painting.

„Îi învăţăm pe copii jocuri cercetăşeşti, care includ jocuri de eşarfa şi cu mingea, dar şi jocuri de cunoaştere şi de comunicare, care-i ajută să se dezvolte atât fizic, cât şi psihic”, a explicat Carla Cerciu, iniţiatoarea Atelierului de jocuri.

Cei care au avut curiozitatea să afle cum se realizează o gulguţă, au învăţat s-o confecţioneze de la cercetaşi, la fel cum au învăţat să facă diferite noduri utile în viaţa de zi cu zi. Cei mai mulţi dintre copiii care au trecut pe la Atelierul de face-painting şi-au pictat pe faţă floarea de crin – simbolul cercetaşilor din România.

„Floarea de crin era utilizată pentru a arăta nordul pe hărţi, la fel cum un cercetaş va arăta calea în urmarea principiilor şi ajutorării semenilor”, a explicat Erica Demeter, coordonatoarea festivalului.

Din programul Festivalului Luminii n-au lipsit cântecele cercetăşeşti, alături de melodii folk, pop-rock şi jazz, un workshop de chitară şi un dans de lumini şi umbre, într-o gulguţă uriaşă, susţinut de tineri de la Asociaţia Antidrog „Alege viaţa”.

Jongleriile cu foc şi lampioanele lansate spre cer în miez de noapte au încheiat ediţia din acest an a Festivalului Luminii, desfăşurat sub sloganul „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”.

Deşi cercetaşii deveni s-au pregăti îndelung pentru sărbătoare, ploaia care a căzut continuu sâmbătă i-a obligat pe organizatori să amâne evenimentul pentru week-endul viitor.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici