Peste 24.000 de hunedoreni suferă de diabet

diabetPeste 24.000 de pacienţi sunt în acest moment în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara diagnosticaţi cu diabet. Anual, peste 1.500 de cazuri noi sunt înregistrate la nivel judeţean. În ultima jumătate de an au fost depistaţi aproape 400 de noi pacienţi care suferă de această afecţiune, numărul fiind în scădere faţă de anii precedenţi.

Simpozion “Educaţie şi Prevenţie în Diabet”

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat care este marcată mâine la nivel mondial, în judeţ va avea loc un simpozion care va avea ca temă “Educaţie şi Prevenţie în Diabet”, Înţelege diabetul – preia controlul!, organizat de DSP în colaborare cu Spitalul Judeţean Deva, reprezentat de dr. Avram Rodica Coordonatorul P.N. – Diabet Zaharat, Asociaţia Speranţa Diabeticilor şi Crucea Roşie Deva. Această acţiune îşi propune conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos în profilaxia diabetului, testarea glicemiei, stoparea ascensiunii numărului de persoane cu diabet şi a complicaţiilor afecţiunii, dar şi distribuire de pliante. Manifestarea va avea loc în sala Spiru Haret din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, începând cu ora 13.30.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști