Peste 24.000 de hunedoreni suferă de diabet

diabetPeste 24.000 de pacienţi sunt în acest moment în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara diagnosticaţi cu diabet. Anual, peste 1.500 de cazuri noi sunt înregistrate la nivel judeţean. În ultima jumătate de an au fost depistaţi aproape 400 de noi pacienţi care suferă de această afecţiune, numărul fiind în scădere faţă de anii precedenţi.

Simpozion “Educaţie şi Prevenţie în Diabet”

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat care este marcată mâine la nivel mondial, în judeţ va avea loc un simpozion care va avea ca temă “Educaţie şi Prevenţie în Diabet”, Înţelege diabetul – preia controlul!, organizat de DSP în colaborare cu Spitalul Judeţean Deva, reprezentat de dr. Avram Rodica Coordonatorul P.N. – Diabet Zaharat, Asociaţia Speranţa Diabeticilor şi Crucea Roşie Deva. Această acţiune îşi propune conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos în profilaxia diabetului, testarea glicemiei, stoparea ascensiunii numărului de persoane cu diabet şi a complicaţiilor afecţiunii, dar şi distribuire de pliante. Manifestarea va avea loc în sala Spiru Haret din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, începând cu ora 13.30.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara