Peste 24.000 de hunedoreni suferă de diabet

diabetPeste 24.000 de pacienţi sunt în acest moment în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara diagnosticaţi cu diabet. Anual, peste 1.500 de cazuri noi sunt înregistrate la nivel judeţean. În ultima jumătate de an au fost depistaţi aproape 400 de noi pacienţi care suferă de această afecţiune, numărul fiind în scădere faţă de anii precedenţi.

Simpozion “Educaţie şi Prevenţie în Diabet”

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat care este marcată mâine la nivel mondial, în judeţ va avea loc un simpozion care va avea ca temă “Educaţie şi Prevenţie în Diabet”, Înţelege diabetul – preia controlul!, organizat de DSP în colaborare cu Spitalul Judeţean Deva, reprezentat de dr. Avram Rodica Coordonatorul P.N. – Diabet Zaharat, Asociaţia Speranţa Diabeticilor şi Crucea Roşie Deva. Această acţiune îşi propune conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos în profilaxia diabetului, testarea glicemiei, stoparea ascensiunii numărului de persoane cu diabet şi a complicaţiilor afecţiunii, dar şi distribuire de pliante. Manifestarea va avea loc în sala Spiru Haret din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, începând cu ora 13.30.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!