Peste 11.0000 de hunedoreni îşi caută un loc de muncă

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă este în continuare mare, chiar dacă, statistic vorbind, rata şomajului a scăzut cu aproximativ 0,4% în iulie faţă de luna precedentă. Iar tinerii care nu au promovat Bacalaureatului au îngroşat rândurile celor care trăiesc din ajutorul acordat de la bugetul de stat.

 

ajofm-hd2Sunt mai mult de 11.500 de şomeri în judeţul Hunedoara, dintre care numai 5.214 mai primesc indemnizaţe. Rata şomajului la finele lunii iulie a fost de 5,47%, mai mică decât în iunie, când a fost calculată la 5,81%. Potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara, în luna iulie prin programul de mediere s-au ocupat 1.314 de locuri de muncă, dintre acestea 925 locuri de muncă pe perioadă nedeterminată şi 389 de locuri de muncă pe perioadă determinată.  “În cadrul acestui program au fost angajaţi  320 de şomeri peste 45 de ani,   23 de şomeri unici întretinători de familie,   28 de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, o persoană cu handicap şi  942 alte categorii de persoane”, au precizat reprezentanţii AJOFM Hunedoara.

De asemenea, prin programele de măsuri active care stimulează ocuparea fortei de muncă, acordând unele facilităţi şomerilor şi angajatorilor au fost încadrate în muncă 140 de persoane în urma acordării serviciilor de informare şi consiliere profesională, 145 în urma absolvirii unor cursuri de formare profesională, iar 106 şomeri au beneficiat de acordarea de alocaţii, egale cu 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, pentru că s-au încadrat înainte de expirarea perioadei de şomaj. De asemenea, 4 şomeri peste 45 ani s-au angajat cu subvenţionarea locului de muncă, o persoană care mai are maxim 3 ani până la pensie şi-a găsit un nou serviciu prin subvenţionarea locului de muncă, o persoană a fost încadrată prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, o alta prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, iar un absolvent de instituţie de învăţământ, prin subvenţionarea locului de muncă. În plus, 9 absolvenţi de instituţii de învăţământ au beneficiat de prima de încadrare, iar 6 persoane au fost încadrate prin încheierea unui contract de solidaritate.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara