Peste 11.0000 de hunedoreni îşi caută un loc de muncă

111

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă este în continuare mare, chiar dacă, statistic vorbind, rata şomajului a scăzut cu aproximativ 0,4% în iulie faţă de luna precedentă. Iar tinerii care nu au promovat Bacalaureatului au îngroşat rândurile celor care trăiesc din ajutorul acordat de la bugetul de stat.

 

ajofm-hd2Sunt mai mult de 11.500 de şomeri în judeţul Hunedoara, dintre care numai 5.214 mai primesc indemnizaţe. Rata şomajului la finele lunii iulie a fost de 5,47%, mai mică decât în iunie, când a fost calculată la 5,81%. Potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara, în luna iulie prin programul de mediere s-au ocupat 1.314 de locuri de muncă, dintre acestea 925 locuri de muncă pe perioadă nedeterminată şi 389 de locuri de muncă pe perioadă determinată.  “În cadrul acestui program au fost angajaţi  320 de şomeri peste 45 de ani,   23 de şomeri unici întretinători de familie,   28 de absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, o persoană cu handicap şi  942 alte categorii de persoane”, au precizat reprezentanţii AJOFM Hunedoara.

De asemenea, prin programele de măsuri active care stimulează ocuparea fortei de muncă, acordând unele facilităţi şomerilor şi angajatorilor au fost încadrate în muncă 140 de persoane în urma acordării serviciilor de informare şi consiliere profesională, 145 în urma absolvirii unor cursuri de formare profesională, iar 106 şomeri au beneficiat de acordarea de alocaţii, egale cu 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, pentru că s-au încadrat înainte de expirarea perioadei de şomaj. De asemenea, 4 şomeri peste 45 ani s-au angajat cu subvenţionarea locului de muncă, o persoană care mai are maxim 3 ani până la pensie şi-a găsit un nou serviciu prin subvenţionarea locului de muncă, o persoană a fost încadrată prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, o alta prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, iar un absolvent de instituţie de învăţământ, prin subvenţionarea locului de muncă. În plus, 9 absolvenţi de instituţii de învăţământ au beneficiat de prima de încadrare, iar 6 persoane au fost încadrate prin încheierea unui contract de solidaritate.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.