DE LA BAC LA AJOFM, EDIŢIA 2013. Peste 1.200 de absolvenţi de liceu, în pragul şomajului

Dintre cei peste 2.700 de absolvenţi de liceu care nu au reuşit să ia Bacul, aproape jumătate s-au prezentat la agenţiile locale AJOFM pentru a fi luaţi în evidenţe

absovlentiMai mult de jumătate dintre absolvenţii de liceu hunedoreni nu au reuşit să treacă de examenul de Bacalaureat. Deşi la sesiunea din toamnă mulţi dintre aceştia îşi mai încearcă o dată norocul, o parte dintre cei mai prevăzători, s-au înscris deja în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

Termen de înscriere: 60 de zile

În ultimele săptămâni un număr de 1.220  de absolvenţi din promoţia actuală s-au prezentat la agenţiile locale ale AJOFM, pentru a fi luaţi în evidenţe, iar ulterior, a primi sprijin financiar. Dintre absolvenţi, 1.059 provin de la liceele de specialitate, 142 de la liceele teoretice, nouă au absolvit şcoala profesională, cinci şcoala de maiştri, cinci şcoala postliceală, iar cinci provin de la şcolile speciale. „Pentru a beneficia de ajutorul de şomaj, tinerii trebuie ca în termen de 60 de zile de la absolvirea studiilor să se înregistreze în evidenţele noastre ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Dacă în  această perioadă nu reuşesc să se angajeze, ei vor deveni şomeri indemnizaţi”, spune Ciprian Roncea, consilier juridic la AJOFM Hunedoara. Alţi 179 de tineri intraţi în evidenţe sunt absolvenţi de învăţământ superior.

Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă la cerere pe o perioadă de şase luni, putând fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara