DE LA BAC LA AJOFM, EDIŢIA 2013. Peste 1.200 de absolvenţi de liceu, în pragul şomajului

Dintre cei peste 2.700 de absolvenţi de liceu care nu au reuşit să ia Bacul, aproape jumătate s-au prezentat la agenţiile locale AJOFM pentru a fi luaţi în evidenţe

absovlentiMai mult de jumătate dintre absolvenţii de liceu hunedoreni nu au reuşit să treacă de examenul de Bacalaureat. Deşi la sesiunea din toamnă mulţi dintre aceştia îşi mai încearcă o dată norocul, o parte dintre cei mai prevăzători, s-au înscris deja în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

Termen de înscriere: 60 de zile

În ultimele săptămâni un număr de 1.220  de absolvenţi din promoţia actuală s-au prezentat la agenţiile locale ale AJOFM, pentru a fi luaţi în evidenţe, iar ulterior, a primi sprijin financiar. Dintre absolvenţi, 1.059 provin de la liceele de specialitate, 142 de la liceele teoretice, nouă au absolvit şcoala profesională, cinci şcoala de maiştri, cinci şcoala postliceală, iar cinci provin de la şcolile speciale. „Pentru a beneficia de ajutorul de şomaj, tinerii trebuie ca în termen de 60 de zile de la absolvirea studiilor să se înregistreze în evidenţele noastre ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Dacă în  această perioadă nu reuşesc să se angajeze, ei vor deveni şomeri indemnizaţi”, spune Ciprian Roncea, consilier juridic la AJOFM Hunedoara. Alţi 179 de tineri intraţi în evidenţe sunt absolvenţi de învăţământ superior.

Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă la cerere pe o perioadă de şase luni, putând fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia