DE LA BAC LA AJOFM, EDIŢIA 2013. Peste 1.200 de absolvenţi de liceu, în pragul şomajului

Dintre cei peste 2.700 de absolvenţi de liceu care nu au reuşit să ia Bacul, aproape jumătate s-au prezentat la agenţiile locale AJOFM pentru a fi luaţi în evidenţe

absovlentiMai mult de jumătate dintre absolvenţii de liceu hunedoreni nu au reuşit să treacă de examenul de Bacalaureat. Deşi la sesiunea din toamnă mulţi dintre aceştia îşi mai încearcă o dată norocul, o parte dintre cei mai prevăzători, s-au înscris deja în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

Termen de înscriere: 60 de zile

În ultimele săptămâni un număr de 1.220  de absolvenţi din promoţia actuală s-au prezentat la agenţiile locale ale AJOFM, pentru a fi luaţi în evidenţe, iar ulterior, a primi sprijin financiar. Dintre absolvenţi, 1.059 provin de la liceele de specialitate, 142 de la liceele teoretice, nouă au absolvit şcoala profesională, cinci şcoala de maiştri, cinci şcoala postliceală, iar cinci provin de la şcolile speciale. „Pentru a beneficia de ajutorul de şomaj, tinerii trebuie ca în termen de 60 de zile de la absolvirea studiilor să se înregistreze în evidenţele noastre ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Dacă în  această perioadă nu reuşesc să se angajeze, ei vor deveni şomeri indemnizaţi”, spune Ciprian Roncea, consilier juridic la AJOFM Hunedoara. Alţi 179 de tineri intraţi în evidenţe sunt absolvenţi de învăţământ superior.

Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă la cerere pe o perioadă de şase luni, putând fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Recompensă pentru găsirea motocicletei furate         Tatra Mică – o destinație de vară accesibilă         Hunedoara a semnat la ADR Vest două contracte de 20 de milioane de euro pentru modernizarea orașului         Noua șosea de poveste din Ținutul Pădurenilor         Tragedie în Hunedoara         Operațiune DIICOT în Deva: „Arestare în direct”         Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria         Un hunedorean, pe podium la Campionatele europene de Karate         Cum arată autostrada Lugoj – Deva, cu o lună înainte de deschidere         Sărbătoare la Mănăstirea Prislop         Accident rutier grav. Șoseaua devastată a Lacului Cinciș face victime         Cele mai recente imagini de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Vestea mult așteptată de hunedoreni. A intrat în șantier drumul județean Hunedoara – Călan         Carmen Hărău, senator PNL: “Va cădea guvernul Dăncilă?”         WINKLER DESPRE PRIORITĂȚILE PPE. Finanțarea corespunzătoare a Politicii Agricole și celei de Coeziune         SĂNĂTATE “Donăm sânge pentru oamenii orașului”         Ștrandul Municipal din Deva își deschide porțile         Ministrul Răzvan Cuc pe șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva. Când vor fi gata Loturile 3 și 4         Mai puțini turiști în Retezat, după închiderea drumului spre Poiana Pelegii         O viperă uriașă găsită în Sarmizegetusa Regia, pe Soarele de Andezit