DE LA BAC LA AJOFM, EDIŢIA 2013. Peste 1.200 de absolvenţi de liceu, în pragul şomajului

Dintre cei peste 2.700 de absolvenţi de liceu care nu au reuşit să ia Bacul, aproape jumătate s-au prezentat la agenţiile locale AJOFM pentru a fi luaţi în evidenţe

absovlentiMai mult de jumătate dintre absolvenţii de liceu hunedoreni nu au reuşit să treacă de examenul de Bacalaureat. Deşi la sesiunea din toamnă mulţi dintre aceştia îşi mai încearcă o dată norocul, o parte dintre cei mai prevăzători, s-au înscris deja în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

Termen de înscriere: 60 de zile

În ultimele săptămâni un număr de 1.220  de absolvenţi din promoţia actuală s-au prezentat la agenţiile locale ale AJOFM, pentru a fi luaţi în evidenţe, iar ulterior, a primi sprijin financiar. Dintre absolvenţi, 1.059 provin de la liceele de specialitate, 142 de la liceele teoretice, nouă au absolvit şcoala profesională, cinci şcoala de maiştri, cinci şcoala postliceală, iar cinci provin de la şcolile speciale. „Pentru a beneficia de ajutorul de şomaj, tinerii trebuie ca în termen de 60 de zile de la absolvirea studiilor să se înregistreze în evidenţele noastre ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Dacă în  această perioadă nu reuşesc să se angajeze, ei vor deveni şomeri indemnizaţi”, spune Ciprian Roncea, consilier juridic la AJOFM Hunedoara. Alţi 179 de tineri intraţi în evidenţe sunt absolvenţi de învăţământ superior.

Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă la cerere pe o perioadă de şase luni, putând fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva