Pentru vânătoare. Străinii au băgat peste 100.000 de euro în conturile Direcţiei Silvice

Hunedoara este preferată în detrimentul altor judeţe, amatorii acestui gen de activităţi venind în pădurile de aici de mai multe ori pe an

vanatoare_mistret

Dacă în alte județe ale țării pădurile sunt pur și simplu măcelărite, în județul Hunedoara, numărul celor care procură lemn din pădure, ilegal, este scăzut, potrivit reprezentanților Direcției Silvice Hunedoara.

Bani frumoşi

Directorul acestei instituții a declarat că, deși au ieșit bani frumoși din comercializarea fructelor de pădure și a lemnului, cel mai frumos venit a provenit din vânătoare.

“Mă mândresc cu faptul că, anul trecut, am obținut, doar din activitatea de vânătoare peste 100.000 de euro. Acești bani au intrat în contul Direcției, iar banii îi utilizăm pentru a le crea un mediu propice animalelor sălbatice. Aici mă refer la faptul că, în fiecare an, angajații noștri distribuie mâncare acestor animale. Trebuie să avem un vânat de calitate pentru a atrage vânători”, a precizat Radu Crișan, directorul Direcției Silvice Hunedoara

Lupul, luat la ochi

În țară sunt mai multe fonduri de vânătoare, unde se înghesuie vânătorii iscusiți, însă nici județul Hunedoara nu se lasă mai prejos. Asta o spun statisticile, care arată că mulți vânători aleg județul Hunedoara pentru a-și desfășura activitatea cinegetică.

Trebuie subliniat faptul că pădurea nu înseamnă doar lemn, ci și fructe, ciuperci și animale. Așadar, în ceea ce privește vânătoarea în județul Hunedoara, anul 2014 a fost unul productiv. Peste 90 la sută dintre vânătorii care au luat la pas pădurile hunedorene, au fost din străinătate. Și luna aceasta sunt vânători pe meleagurile noastre. Este cerere mare la lup. Chiar ieri a fost împușcat al doilea astfel de animal. Tot ce se împușcă și se recoltează, ca și vânat, se recoltează conform cotelor stabilite, în urma evaluării vânatului pe care noi îl realizăm prin intermediul personalului”, a declarat Radu Crișan.

Cei mai mulți dintre vânători solicită, ca fond de vânătoare, județul Hunedoara, în detrimentrul altor județe din țară. Ba mai mult decât atât, unii dintre ei vin și de două sau chiar de trei ori pe an aici. (Petronela Tămaş)

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani