Pentru vânătoare. Străinii au băgat peste 100.000 de euro în conturile Direcţiei Silvice

Hunedoara este preferată în detrimentul altor judeţe, amatorii acestui gen de activităţi venind în pădurile de aici de mai multe ori pe an

vanatoare_mistret

Dacă în alte județe ale țării pădurile sunt pur și simplu măcelărite, în județul Hunedoara, numărul celor care procură lemn din pădure, ilegal, este scăzut, potrivit reprezentanților Direcției Silvice Hunedoara.

Bani frumoşi

Directorul acestei instituții a declarat că, deși au ieșit bani frumoși din comercializarea fructelor de pădure și a lemnului, cel mai frumos venit a provenit din vânătoare.

“Mă mândresc cu faptul că, anul trecut, am obținut, doar din activitatea de vânătoare peste 100.000 de euro. Acești bani au intrat în contul Direcției, iar banii îi utilizăm pentru a le crea un mediu propice animalelor sălbatice. Aici mă refer la faptul că, în fiecare an, angajații noștri distribuie mâncare acestor animale. Trebuie să avem un vânat de calitate pentru a atrage vânători”, a precizat Radu Crișan, directorul Direcției Silvice Hunedoara

Lupul, luat la ochi

În țară sunt mai multe fonduri de vânătoare, unde se înghesuie vânătorii iscusiți, însă nici județul Hunedoara nu se lasă mai prejos. Asta o spun statisticile, care arată că mulți vânători aleg județul Hunedoara pentru a-și desfășura activitatea cinegetică.

Trebuie subliniat faptul că pădurea nu înseamnă doar lemn, ci și fructe, ciuperci și animale. Așadar, în ceea ce privește vânătoarea în județul Hunedoara, anul 2014 a fost unul productiv. Peste 90 la sută dintre vânătorii care au luat la pas pădurile hunedorene, au fost din străinătate. Și luna aceasta sunt vânători pe meleagurile noastre. Este cerere mare la lup. Chiar ieri a fost împușcat al doilea astfel de animal. Tot ce se împușcă și se recoltează, ca și vânat, se recoltează conform cotelor stabilite, în urma evaluării vânatului pe care noi îl realizăm prin intermediul personalului”, a declarat Radu Crișan.

Cei mai mulți dintre vânători solicită, ca fond de vânătoare, județul Hunedoara, în detrimentrul altor județe din țară. Ba mai mult decât atât, unii dintre ei vin și de două sau chiar de trei ori pe an aici. (Petronela Tămaş)

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului