Pentru vânătoare. Străinii au băgat peste 100.000 de euro în conturile Direcţiei Silvice

Hunedoara este preferată în detrimentul altor judeţe, amatorii acestui gen de activităţi venind în pădurile de aici de mai multe ori pe an

vanatoare_mistret

Dacă în alte județe ale țării pădurile sunt pur și simplu măcelărite, în județul Hunedoara, numărul celor care procură lemn din pădure, ilegal, este scăzut, potrivit reprezentanților Direcției Silvice Hunedoara.

Bani frumoşi

Directorul acestei instituții a declarat că, deși au ieșit bani frumoși din comercializarea fructelor de pădure și a lemnului, cel mai frumos venit a provenit din vânătoare.

“Mă mândresc cu faptul că, anul trecut, am obținut, doar din activitatea de vânătoare peste 100.000 de euro. Acești bani au intrat în contul Direcției, iar banii îi utilizăm pentru a le crea un mediu propice animalelor sălbatice. Aici mă refer la faptul că, în fiecare an, angajații noștri distribuie mâncare acestor animale. Trebuie să avem un vânat de calitate pentru a atrage vânători”, a precizat Radu Crișan, directorul Direcției Silvice Hunedoara

Lupul, luat la ochi

În țară sunt mai multe fonduri de vânătoare, unde se înghesuie vânătorii iscusiți, însă nici județul Hunedoara nu se lasă mai prejos. Asta o spun statisticile, care arată că mulți vânători aleg județul Hunedoara pentru a-și desfășura activitatea cinegetică.

Trebuie subliniat faptul că pădurea nu înseamnă doar lemn, ci și fructe, ciuperci și animale. Așadar, în ceea ce privește vânătoarea în județul Hunedoara, anul 2014 a fost unul productiv. Peste 90 la sută dintre vânătorii care au luat la pas pădurile hunedorene, au fost din străinătate. Și luna aceasta sunt vânători pe meleagurile noastre. Este cerere mare la lup. Chiar ieri a fost împușcat al doilea astfel de animal. Tot ce se împușcă și se recoltează, ca și vânat, se recoltează conform cotelor stabilite, în urma evaluării vânatului pe care noi îl realizăm prin intermediul personalului”, a declarat Radu Crișan.

Cei mai mulți dintre vânători solicită, ca fond de vânătoare, județul Hunedoara, în detrimentrul altor județe din țară. Ba mai mult decât atât, unii dintre ei vin și de două sau chiar de trei ori pe an aici. (Petronela Tămaş)

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit